Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

thrill_seeker_ona

Praca w Esotiq

Polecane posty

Właśnie dostałam prace w salonie z bielizna Esotiq i chcialabym dowiedziec sie, jak ona wygladab(na czym konkretnie polega poza obsluga klienta, jaka panuje atmosfera, jakie proponuja wynagrodzenie i czy jest to firma raczej propracownicza, czy tez nastawiona na wyzysk). Jesli ktoras z Was pracowala lub pracuje w Esotiq(albonw innym podobnym sklepie), bede wdzieczna za wszystkie opinie.

Gość diksolekK
W esotiq jest stała stawka czyli sprzedawca w warszawie zarabia 1340 zł. na cały etat, to jest jakieś 14 dni po 12 godzin. Ogólnie praca baaardzo nudna i monotonna. Długo sie tam nie wytrzyma, o premii to TYLKO mówią podczas rozmowy żeby zamydlić oczy a prawda jest taka że robią wszystko żeby jej nie było. Plany ustalane są przez Gdańsk bardzo sprytnie. Aha i często o tym że masz robić witrynę dowiadujesz się w ten sam dzień, a wiec zostajesz po 22 i ją robisz do 24, 1 w nocy. A potem i tak kierownik przychodzi i ma jakieś ale, że krzywo że są bąbelki. Może te witryny dla klientów są ładne ale dla nas to horror ją robić. Uważam ze powinni oni mieć oddelegowana dekoratorkę do tego a nie wykorzystywać tak sprzedawców. Pózniej musisz pilnowac tych godzin i sobie je odebrać. Często zdarzało się ze wracałam w nocy z pracy i się bałam. Ale jak odmówisz jej zrobienia i zostania to wtedy kwestią czasu jest ile tam popracujesz. Ogólnie oszczędzają na czym się da. Zatrudniaja samych sprzedawców (i to tez minimalną ilośc )+ kierownik który jest rzadkim gościem w sklepie a to ty musisz robić wszystko za te same pieniądze. Ogólnie nie jestem łosiem i nie dam się takiemu Esotiqowi wykorzystywać, wiec niech sobie szukają naiwnych TRALALA :)!!!

Gość cento
Diksolekk dekoratorka nie moze jezdzic i wyklejac bo jest sama:) centrali nie stac na rozszerzenie dzialu VM. Masz slusznosc co do pracy- sa inni lepsi pracodawcy. Pensja sprzedawcy to dla mnie zart! Tyle to kosztuje wynajem m-2. W centrali kokosow tez nie ma. Straszna rozbieznosc w wynagrodzeniu. Czesc projektantow od paru lat stoi w miejscu za 1900 a czesc pona 3 tys. Nie mowie juz o PM....spora kasa a zarzadzanie produktem do dupy.

Gość gość
Nikomu nie polcam, najniższą krajowa jeden dzień wolny w tyg.... Pożal się boze

Gość gość
tez pracuje jako sprzedawca oczywiscie umowa o prace to tylko marzenia... na dodatek szanowna kierowniczka obciela nam godziny wiec teraz nie oplaca mi sie tam pracowac, no i najwazniejsze zawsze obwiniaja ciebie o mały obrót...

Gość gość
Ja pracuję w Esotiq już kilka miesięcy i jestem absolutnie zadowolona. Można zdobyć masę doświadczenia w obsłudze klienta, atmosfera świetna, u nas premia jest co miesiąc, bo udaje się zawsze zrobić plan. Zarobki nie są powalające na pewno, ale sama praca jak dla mnie ciekawa i przyjemna. Mimo wszystko polecam :)

Gość gość
Pracowałam w Salonie Esotiq, który był franczyzą kilka miesięcy. Sama praca jako taka (obsługa klientek, przyjmowanie dostaw, rozwieszanie towaru itp.) bardzo mi odpowiadała i byłam z niej zadowolona. Prawdą jest fakt, że ja jako sprzedawca oprócz moich podstawowych obowiązków , wykonywałam masę innych: np. zmiana witryny, sprzątanie przed salonem, mycie toalety. I to wszystko na umowie zlecenie, gdzie byłam jedynym pracownikiem i tylko niedziele miałam wolne. O mały utarg byłam obwiniana notorycznie, to że ludzie nie wchodzili do sklepu to według pracodawcy była również moja wina. Dodatkowo wymagano ode mnie bycia "ochroniarzem" i łapania złodziei. Pracodawca, który powinien zapewnić mi umowę o pracę twierdził, że i tak powinnam być zadowolona, że w ogóle wypłaca mi wynagrodzenie bo sklep ma mały utarg i on do mojej wypłaty musi dokładać. Dodatkowo, pracodawca traktował mnie jak tanią siłę roboczą, bez poszanowania moich praw i mojej osoby. W momencie, gdy nie przedłużyłam umowy na kolejny miesiąc, pracodawca nie wypłacił mi zaległego wynagrodzenia. Odradzam każdej dziewczynie pracę w Esotiq, szczególnie w tych na zasadzie franczyzy. Tyle nerwów nie miałam nigdy, co przez okres pracy w tej firmie.

Gość gość
ja mogę polecić stronę http://www.polskafranczyza.pl/ . Znajdziecie tam pożyteczne informacje na temat systemów franczyzowych. Jest tam także forum franczyza