Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

campa

przysrosniety jezyk

Polecane posty

Zauwazylam ze moje 2 tyg dziecko ma przyrosniete wedzidełko . Czy ktoras mam tez miala taki problem. Moje dziecko z pewnoscia odziedziczylo ta wade po ojcu . Czy mozna cos z tym zrobic?

słyszalam ze jak sie zle podetnie to potem moze dziecko sobie seplenic bo mu znowu ten jezyk bedzie uciekał ?

raczej będzie miał problem z mową jeżeli wędzidełko nie zostanie podcięte. podcinanie wędzidełka jest kontrolowane, więc nie ma możliwości żeby język potem gdzieś uciekał. poza tym to powinno robić się wcześnie, zanim jeszcze dziecko zacznie mówić, dlatego będzie wiedziało jak układać język.

Bardzo bym chciala zeby moje dziecko ładnie mowilo moj M przez to wedzidełko nie wymawia literki "R" Za tydzien ide na pierwsza wizyte do pediatry to sie wypytam. Tylko ze ta lekarka jest stara i boje sie ze mi powie zeby tego nie robic itd. bo wlasnie ten jezyk moze uciekac.

zapewniam Cię, że o wiele większe problemy z wymową i jedzeniem będzie miało dziecko, u którego wędzidełko nie zostanie podcięte. w problemy z wymową R nie muszą być tym spowodowane, znam masę osób które nie miały podcinanego wędzidełka, a nie wymawiają R.