Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhffdfggg

Kto chrzcił dziecko nie mając ślubu?

Polecane posty

Gość Asienka31
c...d.. też cały czas się zastanawiam czy ksiądz nie szczeli mi focha, tym bardziej, że przeprowadziłam się i nie mam pojęcia o tutejszej parafii Ktoś pisał wcześniej o jakimś rozporządzeniu z kurii o obowiązku chrzczenia wszystkich dzieci przez księży, a może jakieś szczegóły. Chciałabym się przygotować na tę konfrontację ;) A swoją drogą jak księża mają nieślubne dzieci to też ich nie chrzczą???To dopiero jest owoc grzechu :D :D :D

ja chrzcilam dziecko bezlubu ,w dodatku bez aktualnego aktu urodzenia bo akurat sprawa byla w sadzie,formalnie dziecko bylo mojego meza,z ktorym nie mialam rozwodu ,chociaz juz kilka lat nie bylismy ze soba-i musze przyznac ze zadnych problemow nie mialam,proboszcz wykazal pelne zrozumienie dodatkowo: http://www.niedziela.pl/wiad.php?p=200811&idw=224

Gość do musztardy
Uparłaś się z tym ośmiolatkiem i nie rozumiesz, że większość rodziców chrzci dziecko maleńkie, kilkumiesięczne, nie chodzące w ogóle, nie chodzące do szkoły i na katechezę! Nie oceniam czy powinnaś czy nie powinnaś. Mój osąd nie ma tu nic do rzeczy. Chcę poznać zdanie osób, które nie praktykują (czyli np. nie biorą ślubu kościelnego), ale dziecko chcą ochrzcić.

Gość do musztardy
No właśnie widzę sprzeczność i dlatego zapytuję o motywy takiego postępowania.