Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia 15

Pomocy. Moja twarz...

Polecane posty

Gość Kinia 15

Pomocy.... 2 dni temu zaczełam kuracje na trądzik mam mały ale chciałam mieć idealną cere bez zadnej skazy, bo w niedziele jade do wawy na castin do mango models.wczesniej uzywałam tylko zelu do mycia twarzy ziaji antybakteryjny na łojotok i trądzik kupiłam w aptece bardzo delikatny i nic wiecej. od 2 dni uzywam zelu loreal pure zone jest b. mocny szczypie strasznie ale widac ze skora sie zluszcza i jest b. gładka. potem zrobiłam sobie tonik z rumianku ( 10g w szlance wrzacej wody) i tym przemywam po kazdym umyciu twarzy tym zelem czuje jak moja skóra jest strasznie napięte. potem kłade na twarz jakąś maceczke najczęsciej albo z siemienia lnianego mielonego ( 2 łyzki do szlanki wrzacej wody) i nakladam na 20 min lub z drożdzy z mlekiem ale ta bardzo wyszusza. kupiłam sobie też cynk w tabletkach i skrzypovite biore po 1 dziennie, ale mam też trybiotyk kupiłam 10 saszetek i w pierwszy dzien posmarowałam ale zmyłam po jakies godz. a wczoraj zostawiłam na noc na twarzy posmarowałam całą bo miałam lekkie zaczerwienienia. obudziłam sie z całą czerwoną w plamki twarzą procz czola czolo zrobilo sie matowe zaraz po tym umylam twarz zelem juz nawet nie czolam jak szczypie tonikiem z rumianku i nalozylam maseczke z drżdzy oj pogorszylo. mialam w domu ALANTAN przecztalam ze jest dobry na podraznienia skory nalozylam i chodzilam z tym na twarzy ze 3 godz. troche pomogło teraz nałozyłam z siemienia lnianego maseczke jest delikatna moze pomoze. a jesli nie to zaraz po tym zmyje zelem tym ziaji jest delikatny i moze też troche pomoże jesli macie jakieś pomysly zeby do niedzieli znikły mi te czerwone plamki i kilka krostek to pomocy. Ps. srki za błędy śpieszyłam się.

nie sadzisz, ze przesadzasz? laczysz tyle preparatow, ziol itp, ze w efekcie nie wiesz co Ci pomaga, a co szkodzi. sama wiesz, ze masz juz sprawdzone kosmetyki, wiec uzywaj ich i nie szalej az tak z innymi ;) pozdrawiam i powodzenia na castingu:)

Gość Kinia 15
Moja twarz jest strasznie czerwona ;(( zwłaszcza na policzkach.... szczypie i czuje jak by była strasznie gorąca... pomocy słyszałam ze maseczka z cebuli pomaga juz nie wiem co mam robić a nie pojade nigdzie z taką twarzą... jest okropnie czerwona.

Gość chanelparis
paprzesz twarz i ja podrazniasz

Gość Kinia 15
Kupie wszytsko co trzeba tylko prosze pomózcie mi i powiedzcie czego uzywac na te zaczerwienienia chce miec idealną twarz bez zadnych skaz. bo nie chce się malowac w lato tylko uzywac gora tuszu i jakiegos kremu rozswietlajacego. a narazie zaraz wstawie gdzieś fot jak wyglada moja twarz teraz z tymi zaczerwieniami .

Gość aleś dała czadu
rety, tyle g..na na twarz?? tylko ją niszczysz, nie leczysz. teraz to juz umyj buzię ciepła woda i zrób sobie komprez z rumianku (może być z takiego z expresu) ale nie traktuj twarzy wrzącym wywarem, daj mu ostygnąć. i tak kilka razy dziennie. I NIC WIĘCEJ!! jak coś szczypie to znaczy, ze wżera się w skóre, a jak sie wżera to działa destrukcyjnie!!!! zlituj sie nad swoja twarza!! a skrzypovite czy hummavite to się bierze przez 3-4 miesiące zeby widzieć efekty!!!!!!!!!!!!! ja jem i widze, nawet podczas okresu nie mam pryszczy, a wcześniej to wulkany wyłaziły dosłownie. ale jem codziennie po 4-5 tabletek od stycznia!!!

Gość sony2
ja proponuje umyc twarz sama woda (zrodlana albo przegotowana). twoja skora musi byc nisamowicie poddrazniona po takiej ilosci zabiegow. i wez sie dziewczyno opanuj bo robisz sobie krzywde taka iloscia specyfikow.

Gość Kinia 15
To aż tak dużo ? przecież jak widze te rózne tematy tych biednych dziewczyn z trądzikiem to aż mnie zalewa, że tyle wydają na leki, które nic nie pomagają. a ja tylko truje naturalnymi sposobami jedynie ten trybiotyk zle zrobiłam ze uzyłam i bez tego by było wszytsko okey teraz siedze z alantanem na twarzy bo mam strasznie podrażnioną czerwoną i tak jak wyzej pisałam. jedynie łagodzi ale nie widze zeby czerwone mi schodziło. hmm czyli co zaparzyc rumianek i przemywac.? tak jak ten tonik co robie.? to jest jakiej 10g {6 saszetek} w szklance wrzatku ostygnie biore na wacik i przemywam skóra robi sie taka naciągnięta troche ale potem juz nie :). jej no kurde a skrzyp chyba tez troche przedawkuje jakies 3 razy dziennie będe brać a cynk 1 raz dziennie. zobaczymy hehe ;] . Ale i tak kurde tego zaczerwienienia musze się pozbyc czekam na jakies rady.

Gość sony2
najgorzej jest poddraznic skore. zrozum ze myjac ja bez przerwy i trac usuwasz naturalna bariere ochronna. czy ty naprawde myslisz ze modelki maja taka idealna skore jak na zdjeciach w magazynach? to wszystko to czysty photoshop.

Gość sony2
moja rada to umyc twarz normalna letnia woda i posmarowac nivea. i nic juz nie rob ze skora przez conajmniej pare dni. wtedy ci przejdzie.

Gość Kinia 15
Hmm.... chyba się do tego zastosuje ale chciała bym mieć taką idealną buźkę jak moje koleżanki... Bez żadnego pryszcza, ja mam najczęściej takie bolące nie ropne. Ale ostatnio już miałam iść do dermatologa bo mój chłopak się nie ogolił i podrażnił mi skore nad wargą i powyskakiwało mi kilka takich krosteczek twardych, które po jakimś czasie na gorze robiły się białe kropeczki brałam chusteczkę i wyciskałam i teraz zostały ślady i chce się ich pozbyć. Słyszałam o jakiś preparatach, które można kupić w aptece na blizny, żeby punktowo nakładać. zaraz dam link jak wyglada moja twarz teraz a jak wczesniej. jakies 3 dni temu przed kuracją

Gość Kinia 15
http://www8.zippyshare.com/v/19017532/file.html http://www8.zippyshare.com/v/15558474/file.html http://www8.zippyshare.com/v/74131655/file.html http://www8.zippyshare.com/v/16915608/file.html http://www8.zippyshare.com/v/53278973/file.html http://www8.zippyshare.com/v/59840273/file.html http://www8.zippyshare.com/v/82170368/file.html To moja twarz teraz zdjęcia były robione rano teraz juz jest z deczka ale b. mało lepiej. a tak wyglądała moja twarz wczesniej. To fotki sprzed tego jak zwaliłam sprawe trybiotykiem czyli 2-3 dni temu ale wczoraj zwaliłam sprawe trybiotykiem a te fotki to paczatki mojej kuracji wtedy uzywałam wyłacznie chyba samych maseczek z siemienia i drożdzy i zelu ziaji. Ale nie podobały mi się blizny więc zaczęrpnęłam po cynk, skrzypovite, nowy żel głęboko oczyszczający, TRYBIOYK . http://www13.zippyshare.com/v/59937847/file.html http://www13.zippyshare.com/v/59937847/file.html http://www13.zippyshare.com/v/42445529/file.html a to fotka z przed roku. tam miałam super cerę, teraz niestety od niedawna miesiączkuje i to też pogorszyło wszytsko jak i okres dojrzewania późno zaczęłam dojrzewać. http://www13.zippyshare.com/v/46690867/file.html

Gość aleś dała czadu
dziewczyno zrób to dla siebie- przestań maltretować buzię... twoja twarz jest taka czerwona bo non stop ja podrażniasz, nie dajesz jej "pooddychać". prawda jest taka, że ja miałam spokój z takimi "bolokami" jak brałam tabletki antykoncepcyjne i przed okresem kilka tabsów drożdżowych. i to wystarczyło. odkilku lat nie biorę anty i problem wrócił. mam 28 lat i pryszcze jak nastolatka. ale się zawzięłam, codziennie rano łykałam Hummavit-4 szt, i silica-1 szt (hummawit mi się skończył i jem teraz drovit, ale uważam, że lepiej działa hummawit). raz w tyg peeling, potem jakas maseczka (najlepiej odżywcza, zadnepeel off-to też bardzo podrażnia). i na tym koniec. rano i wieczorem myje twarz żelem (garnier, vichy normaderm albo jakiś tam inny). stosuje krem nawilżający- teraz akurat z dermiki, ale wcześniej z garniera (ten z pestkami winogron). na noc krem normaderm- ta sama linia co żel. jak masz kasę tylko na jeden krem to lepiej kupić taki na noc, w nocy lepiej się wchlania, ma zwiększoną ilość składników i takie tam. a na dzień stosuj lekki krem nawilżający. czytałam, że dziewczyny tu sie dobrze wypowiadają o brewoxylu. myślałam o nim ale dałam sobie spokój bo wszystko mi przeszło. w zeszłym roku strzeliłam sobie nawet antybiotykoterapie. 4miesiące się mordowałam, kupekasy wydałam, bo drogie cholerstwo było. skończyłam brac i... po 3 tyg wszystko wróciło. no i jak od stycznia biorę teziołowe czy drożdżowe tabsy- to jest ok:)

Gość Kinia 15
Dzięki skorzystam z pomocy. Dzis obudziłam sie z mniej czerwoną buzią lecz strasznie, strasznie suchą masakycznie, że aż uśmiechnąć się nie mogłam bo by mi wszystko popękało... nałożyłam krem nawilżający za chwile znów i było lepiej ale buźka się zobiła czerwona, po chwili przetarłam ręką twarz a schodził mi krem chyba z tą suchą skórą, jest lepiej ale jeszcze jest sucha. Poczytam na jakimś forum o jakąś maseczkę głęboko nawilżającą domowej roboty i zrobie. A może w przyszłym tyg pójde do kosmentyczki. A masz racje ja używam tego żelu loreal pure zone dokupie do tego krem nawilżający a tonik kupie w aptece bezalkoholowy i to bedzie wszytsko i raz w tyg jakiś peeling i potem maseczka ;]. Niech mi tylko zejdzie to co zrobiłam z twarzą i będzie git ;]

Gość Kinia 15
a no i codziennie ten skrzyp i cynk ;]

Gość przesadzasz z pielęgnacją
twarz powinno się przemywać maksymalnie dwa razy dziennie im więcej stosujesz specyfików tym gorzej co do rumianku faktycznie jest dobry dla skóry podrażnionej, ale zdarzają sie osoby które uczula skoro masz skórę przesuszoną tymi wszystkimi maseczkami i specyfikami to po co używasz maseczki z drożdży ? ona za bardzo odtłuszcza i ściąga skórę ogranicz się do przemywania twarzy rumiankiem dwa razy dziennie a zamiast kremu stosuj Panthenol właściwości łagodzące mają także kwiat nagietka i lipy, w połączeniu z rumiankiem będzie to świtny napar łągodzący do twarzy, ja stosowałam taki napar jako kompres gdy poparzyłam twarz na solarium nagietek przyspiesza regenerację skóry więc będzie dobry leczenie blizenek po pryszczach nie stosuj kosmetyków do cery trądzikowej, zazwyczaj są one zbyt silne i bardzo podrażniają cerę, używaj toników nawilżających, z minerałami morskimi, bezalkoholowych, wypróbuj tonik Ziaji Sopot Spa, nie myj twarzy mydłem ani żelem a jedynie przemywaj tonikiem dwa razy dziennie, to powino pmóc, mozesz też raz w tygodniu zastosować jakiś łagodny peeling, najlepiej taki w formie żelu, nie kremu bo te kremowe mogą powodować wypryski

Gość Kinia 15
Ale jaki ten panthenol .? w sprayu czy co.?

Gość zimnooomi
zacznij smarować buźkę skinorenem i zobaczysz różnicę

Gość Kinia 15
Kupie sobie tylko AA THERAPY INTENSYWNE NAWILŻANIE KREM AKTYWNIE NAWILŻAJĄCY DO SKÓRY ODWODNIONEJ I SUCHEJ 50 ML i zrobie taki plan Rano i wieczorek umyje twarz zelem, potem nałoze krem raz dziennie wezme cynk i szkrzyp. a raz w tyg peeling a potem jakaś maseczka nawilzająco oczyszczająca. :) Cera mi sie już troche poprawiam bo ja tak wgl to nie mam tłustej ani suchej tylko taką mieszaną normalną i czasem powyskakują mi jakieś syfy ale to dlatego ze praktycznie całą zime sie malowałam i wgl nie dbałam o nią . teraz chciałam tylko usunąć te blizny po tych krostkach pod noosem ale za bardzo sie wzięłam za skóre. NIE POLECAM STOSOWANIA TRYBIOTYKU NA CERE TWARZY. Co on mi zrobił z skórą masakra. Ale już wszytsko wraca chyba do normy ;] jak wróci to będe robić tak jak pisze u góry tylko ze juz zaprzestane uzywanie tego kremu intensywnie nawilżającego tylko jakiś inny a zel wtedy bede mogła sobie pozwolic na ten głęboko oczyszczający z serii pure zone LOREAL ;]

Kinia 15- tak panthenol spray myslę, ze pomoze na twoją zaczerwienioną buzię... powinnaś koniecznie spróbować...

Gość white 20
Przed chwilą umyłam twarz płynem micelarnym z ziai i posmarowałam kremem witaminowym z sorayi, nim doszłam do pokoju tak szczypało że musiałam od razu umyć twarz. pomyślałam, że zwykły krem nivea jakoś to załagodzi, ale nawet nie zdążyłam skończyć smarować policzka już piekło. jestem cała czerwona :( używam tych kosmetyków od dawna, podpowiedzcie jak złagodzić to podrażnienie...

Przemyj buzie rumiankiem, chyba że masz pod ręka piankę panthenolu- tak jak pisałam wcześniej- pomaga na zaczerwienienia

Gość ehhhhhhhhhhhhhhss
werunia, pantenolowa spamerko woooooooon, jeszcze ci nie przestali płacić? :O:O