Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniara

mdlosci po witaminach

Polecane posty

Gość miniara

witam jak tylko dowiedzialam sie o ciazy zaczelam brac elevit. Po ok tygodniu zaczely mi sie calodniowe mdlosci. Wczoraj nie wzielam tabletki a dzisiaj czuje sie super czy przyczyna moga byc te witaminy? Ciesze sie a zarazem martwie bo przez cale dnie i noce meczyl mnie glod i mdlosci a nagle nic. Jestem w 7 tygodniu

Gość nie bierze sie witamin
w ciąży,chyba,ze na wyraxne zalecenie lekarza

możliwe, mi lekarz kazał brać dopiero po 12 tygodniu bo też mnie brało na wymioty

Gość miniara
elevit to jest taki zestaw z kwasem foliowym i lekarz powiedzial zeby brac ale tak sobie mysle, ze moze przejde na sam kwas foliowy.. Tylko jaki kupic zeby byl ok? jaki bierzecie?

Gość uppppppppp
obojetnie jaki kwas foliowy wszedzie jest taki sam

To prawda w ciązy niue należy brac witamin na własną ręke bo mozna sobie i dzidzi zaszkodzic.Ale jak lekarz przepisze to jest ok. Ja np. dostałam od lekarza witaminy (PregnaVIT) ale powiedział ze przy mdłościach i wymiotach nie brac. A że ostatni tyd wymiotowałam więc nie brałam wczoraj się dobrze czułam i wziełam witaminy i jednak musze je odstawic i skonsultowac z lekarzem bo po chwili wylądowałam w toalecie:( wiec młości i wymioty mogą byc nawet po lekach od lekarza :)