Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chocololly

Pierwszy raz w solarium

Polecane posty

Gość chocololly

Witajcie. Zamierzam pójść pierwszy raz w życiu do solarium. Niestety zawsze jak sie opalam na słońcu łapie mnie na czerwono i mam poparzenia. Na ile minut proponujecie mi pójść pierwszy raz w życiu z tak jasną karnacją? I czy solarium opali mnie na brązowo, a nie czerwono?

Gość spytaj obsługującą
ale myślę, że na pierwszy raz to 5 minut wystarczy. Zbrązowiejesz na następny dzień :)

Gość chocololly
a to nie bedzie za duzo? mam na prawde jasna karnacje;)

ja rok temu pierwszy raz poszlam do solarium to na 5 minut a potem co 3 dzien i co 2 minuty dluzej i jest ladna opalenizna. tez mam jasna karnacje jak trup wygladam jak sie nie opale. ale po pewnym czasie skora byla sucha i zrezygnowalam z solarium na rzecz samoopalacza . skora jest opalona a do tego wygladzona i nawilzona wiec sie zastanow co bedzie lepsze zreszta mam kolezanke ktora raz w tyg chodzi na 10 do 13 minut i jej skora jest juz bardzo zniszczona wiec nie polecam

Gość chocololly
wiecie ja nie zamierzam chodzićtak czesto tylko przed wakacjami bym sie chciala opalic;P

no to kup sobie samoopalacz. ja uzywam loreal nutribronze do jasnej karnacji i jestem tak samo opalona jak kumpele ktore na solarke chodza. albo idz ze 3-4 razy zeby podlapac opalenizne a potem juz na sloncu sie opalisz :) wtedy nie zniszczysz sobie skory

Gość zależy na jakie solarium
na lampy 160 spokojnie na 5 minut, ale na 200 lub mocniejsze to 3 minutki góra. lepiej codziennie dodać po jednej niż od razu się poparzyć.

Siemka Ja też po raz pierwszy wybieram się na solarkę. Tyko,że muszę poczekać aż mi się strup na nodze zagoi, który został mi po wrzodzie (prawdziwe świństwo).Ja skoczę sobie na 5 minutek, bo mam dość ciemną karnację,ale nogi blade;(.Hm a tobie proponuje na jakieś 3minutki skoczyć skoro masz jasną karnacje. Ale to tylko sugestia …

Siemka Ja też po raz pierwszy wybieram się na solarkę. Tyko,że muszę poczekać aż mi się strup na nodze zagoi, który został mi po wrzodzie (prawdziwe świństwo).Ja skoczę sobie na 5 minutek, bo mam dość ciemną karnację,ale nogi blade;(.Hm a tobie proponuje na jakieś 3minutki skoczyć skoro masz jasną karnacje. Ale to tylko sugestia …

Gość m0n1sia9
jak wybierasz się na solarium i nie chcesz aby Ci skóra po opalaniu zeszła to możesz sobie kupić mleczko dardia w aptece i smaruj się zawsze po opalaniu. ja często miałam problemy z suchą schodzącą skórą po opalaniu i to mleczko mi pomogło bardzo. wydaje mi się, że dłużej siętrzyma ta opalenizna.

Gość chocololly
dziekuje za rady dziewczny:)

Na początku radzę 2-3 minuty jeśli masz jasną karnację i nigdy się nie opalałaś w solarium. Odczekaj minimum trzy dni i możesz pójść na 4 -5 minut. Nie spiesz się, bo nie ma nic gorszego niż poparzona, a potem łuszcząca się skóra...;)

Gość ale to
A istnieje niebezpieczeństwo, że jeśli niedokładnie spryskam się mgiełką brązującą to zostaną jakieś plamy? Albo opalenizna będzie schodziła nierówno? Najbardziej boję się o twarz. Chciałam zastosować to, a nie solarium, bo mam pieprzyki na całym ciele. Też bardzo jasna karnacja

Gość ale to
Ladyss, nie, dlatego ja nie idę :) Ale boję się trochę użyć tej mgiełki. A jak zostaną jakieś plamy na buzi? Człowiek będzie wyglądał jakby się nie mył pół roku :D

hmmm....ja ciagle jestem na jakichs kolorowankach,tzn.np.spray'e brazujace.stosowalam rozne...nivea taki tropikalny-smierdzi i plami.NIE POLECAM! obecnie spray z avonu SSS i jest spoko.taki delikatny...nie plami i wygladam raczej jak czlowiek umyty^^ poszukaj czegos delikatnego do twarzy i nie patrz na cene-zazwyczaj tanie rowna sie badziewne w tym wypadku.

Gość ale to
Masz rację. :) Pozdrawiam!

Gość chocololly
no i byłam. dziewczyny dzięki za rady. na pierwszy raz poszlam na 5 min. na szczescie nie wyszlam czerwona i nic nie widac. zaczne chodzic raz w tygondiu zeby sie troszke opalic do wakacji;)