Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcieeee

dziwna narośl przy zębie u dziecka 5 letniego

Polecane posty

Gość prosze pomozcieeee

co to moze byc przy zebie taka narosl jakby przy stalym jakby w srodku z ropa kurcze podalam nurofen bo skarzy się corka ze ją to boli co to może byc?

Gość idź po weekendzie do dentysty
ale w weekend prywatnie - w niektórych miastach są takie kliniki co w soboty tez przyjmują

najprawdopodobniej to ropien... bedziesz musiala isc do dentysty z dzieckiem... powinien wystarczyc sam antybiotyk jesli to nie jest blisko zeba, ale jesli bedzie wchodzic pod zab moze byc konieczne jego usuniecie co nie bedzie przyjemne gdyz przy stanach zapalnych nie dzialaja znieczulenia... niestety mojemu synowi sie zrobil taki ropien wlasnie pod zebem... nie wpominam tego najlepiej, on zreszta tez nie... od tamtej pory nie bardzo chce chodzic do dentysty...

Gość
jezeli to ropien to najlepiej do stomatologa, ale do tej pory daj dziecku szałwie do popłukania. O ile umie wypluwac i tego nie połknąc.

Gość am2426
Tak to napewno ropień.Sama kilka dni temu miałam tyle ze na dziąśle.Jesli niemasz szans na dentyste jutro to podejdz do apteki (może jeszcze dzis,napewno jakas ma dyżur)może tam cos pomoga bo tabletki przeciwbólowe niewiele.Ja używałam żelu Topły,maści Trascodent oraz smarowałam za pomoca wacika płynem Dentosept A ale niewiem czy można te specyfiki podać dziecku.Twoje dziecko może też płukać szałwią badź lenia woda z sola(pól szklanki soli na pół szklanki wody)bo najwazniejsze zeby ta ropa zaczeła wychodzic.A w poniedziałek do dentysty,przepisze pewnie Antybiotyk i bedzie ok.

Gość prosze pomocieeee
wiecie co dzieki wielkie za porady tez mysle ze to ropien byl az bialy ale .... przed chwilka pekl i ta ropa sie wylala to chyba dobrze bo bidulka zasnela i przestalo ja bolec :) ciesze sie naprawde

Gość am2426
O to super:) tylko podejdz jutro do apteki i kup jednak moze cos do smarowania zeby sie ladnie zagoiło.

Gość prosze pomozcieeee
naprawde sie ciesze bo spi i jest oki a byla jeszcze bardzo wysokagoraczka dzieki pozdrawiam ide spac