Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paanterra

Zmory nocne... / Skąd?

Polecane posty

Skąd się biorą?! Są okropne! Zdarzają mi się od jakiegoś czasu... Jak zasypiam...To jkaby pół sen...wiem, że śnie... coś mnie dusi, nie mogę się obudzić, chociaż próbóję... wydaje mi się, że rzucam się po calym łózku wręcz i wołam o pomoc... Dzisiaj znowu... Niby szłam w jakimś pomieszczeniu, w którym było pełno ludzi a później strach i myśl, że musze się koniecznie obudzić, przed oczami jakieś obrazy, coś mnie dusi... próbuje otworzyć oczy, poruszyć ręką, noga a nie mogę! Skąd to się bierze? Was też dopada?

Gość tiriririri
ja tez miałam kiedys cos takiego.. przerazajace uczucie;/

nie poprostu jestes w fazie 3 i 4 snu tzw REM gdzie twoje serce zaczyna szybciej bic ( tak jakbys poprostu nie spał ) i wtedy mozesz odczuwac, słyszec lub widziec zmory senne ( nie potrafisz sie ruszac bo mozg poprostu wylacza miesnie i rozluznie je co jest skutkiem tego paralizu) REM to faza w ktorej snimy paraliz senny moze byc dziedziczny ale nie musi, zapytaj rodzicow czy nie mieli kiedys czegos takiego

Dzieki Lady Love :) jestem taka beznadziejna że ho - śmiej się śmiej, zobaczymy jak kiedyś i ciebie dopadnie coś takiego :/

poczytaj troche o kontrolowaniu snu, to Ci pomoze w walce z paralizem ( sama kiedys go mialam i nie wspominam tego dobrze :/ teraz spokojnie moge snic o czym chce, chodzic gdzie chce, pamietam praktycznie kazdy sen jaki mi sie przysnił, to jest naprawde bardzo pomocne i szybko da sie to opanowac )

\"poczytaj troche o kontrolowaniu snu, to Ci pomoze w walce z paralizem ( sama kiedys go mialam i nie wspominam tego dobrze :/ teraz spokojnie moge snic o czym chce, chodzic gdzie chce, pamietam praktycznie kazdy sen jaki mi sie przysnił, to jest naprawde bardzo pomocne i szybko da sie to opanowac )\" A są sposoby, aby kontrolować sen??? Chciałabym to potrafić... Możesz mi wytłumaczyć, na czym to polega??