Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hijka

Tetralysal dobry na trądzik?

Polecane posty

Gość hijka

Warto brać?? ja mam wykupiony ten lek ale cały czas się waham..

Gość Gruthar
Brałem przez pół roku. Było w końcu ładnie, ale po dwóch miesiącach znowu się zaczęło. Nie inwestuj w antybiotyki, na dłuższą sprawę jest to pozbawione sensu... Może źle się odżywiasz, że masz trądzik? - w moim przypadku tak się okazało, a pani dermatolog najchętniej by mnie faszerowała lekami.

Gość hijka
a co musiałaś zmienic w swojej diecie?

Gość Gruthar
Zero fast foodów (pizza, pity, itp.). Nie mogę jeść ostrych rzeczy (ostro doprawione sałatki, albo coś w tym stylu) bo zaraz zaraz po jednym dniu pojawiają się zmiany na twarzy. W głównej mierze ketchup na mnie strasznie działa, tak też baaaaardzo go ograniczam.

Gość Gruthar
http://www.we-dwoje.pl/dieta;na;tradzik,artykul,1877.html Przeczytaj, chyba warto. Ze słodyczami trudno akurat powiedzieć. Przekąszenie czegoś 1-2 razy dziennie mi nie szkodzi. Spróbuj bardzo ograniczać to, co może powodować trądzik. Po tygodniu, albo dwóch powinny już się pojawiać większe zmiany.

Gość hijka
KTOS JESZCZE SIE WYPOWIE?

NIE BIERZCIE TEGO!!! ostrzegam was wszem i wobec nie bierzcie tego antybiotyku. mam 20 lat i problemy z cera od dawna. w lutym poszlam do dermatologa, ktory przepisal mi tetralysal. bralam go niespelna miesiac. odstawilam w polowie marca, poniewaz nekaly mnie okropne bole zoladka i w mniejszym stopniu jelit. te dolegliwosci trwaja juz 5 tygodni. nie moge normalnie funkcjonowac! bylam na badaniach krwi, robilam sobie usg, testy na helicobactera i wyszlo ze wszystko jest okey poza tym, ze mam rozpieprzona sluzowke zoladka a takie podraznienie nie znika od tak. jestem teraz na diecie, nie uzywam zadnych przypraw bo wszystko co zjem praktycznie owocuje okropnym bolem. trzech lekarzy (radiolog, gastrolog i ten ogolny) powiedzieli zgodnie ze moge sie z tym borykac dopoki porzadnie nie odpoczne w wakacje, bo kazdy najmniejszy stres typu kolokwia, egzaminy, klotnie poteguja ten bol. co wazne teraz sie stresuje kazdym wyjsciem z domu bo za przeproszeniem co chwile dostaje sraczki. masakra. nie bierzcie tego gowna

NIE BIERZCIE TEGO!!! ostrzegam was wszem i wobec nie bierzcie tego antybiotyku. mam 20 lat i problemy z cera od dawna. w lutym poszlam do dermatologa, ktory przepisal mi tetralysal. bralam go niespelna miesiac. odstawilam w polowie marca, poniewaz nekaly mnie okropne bole zoladka i w mniejszym stopniu jelit. te dolegliwosci trwaja juz 5 tygodni. nie moge normalnie funkcjonowac! bylam na badaniach krwi, robilam sobie usg, testy na helicobactera i wyszlo ze wszystko jest okey poza tym, ze mam rozpieprzona sluzowke zoladka a takie podraznienie nie znika od tak. jestem teraz na diecie, nie uzywam zadnych przypraw bo wszystko co zjem praktycznie owocuje okropnym bolem. trzech lekarzy (radiolog, gastrolog i ten ogolny) powiedzieli zgodnie ze moge sie z tym borykac dopoki porzadnie nie odpoczne w wakacje, bo kazdy najmniejszy stres typu kolokwia, egzaminy, klotnie poteguja ten bol. co wazne teraz sie stresuje kazdym wyjsciem z domu bo za przeproszeniem co chwile dostaje sraczki. masakra. nie bierzcie tego gowna