Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JApytamjadecyduje

Znacie jakieś fajna książki?

Polecane posty

Gość JApytamjadecyduje

Mam 15 lat i chcę przeczytac jakąś wciągającą i może też mądrą książkę. jakie polecacie, jakie ostatnio przeczytaliście?

Gość JApytamjadecyduje
dzięki ;) jeszcze jakieś propozycje?

Gość nie mam czasu na seks
pokuta i paragraf 22 :classic_cool:

Gość JApytamjadecyduje
dzięki ;) jeszcze jakieś propozycje?

Gość ewewew
"Pod wulkanem" Malcolma Lowry'ego

Gość
Bardzo dobra książka, ale ma 862 stron, pt. "To wiem na pewno", czytałam ją kilka lat temu, bardzo mi się podobała, wzruszająca i piękna, o dwóch braciach bliźniakach, jeden z nich jest chory na schizofrenię , tę książkę można sfilmować http://broszka.pl/to-wiem-na-pewno,a

Gość
"Poczwarka" , warto ją przeczytać.

Gość dziurawe skarpety
jak miałam 15 lat to czytałam "Dzikuskę" . Super wciągająca ksiązka, dla dziewczyn w twoim wieku. Nie pamiętam autora. Ale warto przeczytać. Gorąco polecam książkę "DZIKUSKA"

Kiedy miałam 15 lat, zakochałam sie w \'swiat do gory nogami\' Ostrowickiej.Jest to ksiazka o nastoleyniej Oli, której umiera matka. Ogolnie jej ksiazki mlodziezowe sa swietne, jak \'eliksir przygod\'. Oczywiscie King i 7 tomow \'Mrocznej wiezy\'. Jest wciagajaca i dosyc zrozumiala ;) \'Ksiega rzeczy utraconych\' - John Connoly. Tzw. Basn dla dorosłych, naprawde warta przeczytania. Mozna się przestarszyc ;) Polecilabym ci jeszcze \'Wampiratow\' Justina Sompera. Naprawde super opowiastka o wampirach-piratach ;) \'Jezioro osobliwosci\' siesickiej - glowna bohaterka zakochuje sie w swoim przyrodnim bracie, też super ;) Co jeszcze takiego mlodziezowego... \'cpun\' - Burgess Melvin i \'my, dzieci z dworca zoo\' Christiane F. na pewno czegos cie naucza ;)

Gość ewewew
Przeczytalem wlasnie ze masz 15 lat wiec odwoluje moja propozycje. Zajakies kolejne 15 lat jednak Ci ja polece.

Z tego co kojarze to \"Dzikuska\" to jakas grafomanska przedwojenna szmira. Bylam zdegustowana jak to czytalam, zdecydowanie nie polecam. 15-latce polecialabym \"Zycie Pi\" Yann Martel, \"Dzikowy Skarb\" Karola Bunscha, \"Zabic ptaka\" Ewy Ostrowskiej. Z tej ostatniej nie nauczysz sie niczego konkretnego, ale jest fajna lektura dla nastolatek, na dodatek nieglupia.

Gość JApytamjadecyduje
Dzięki :D:D:D

Ja lubie cale serie 'Na Topie', 'Plotkara', itd. Odmozdzające ksiazki o bogatych amerykanskich dzieciakach. Szybko i przyjemnie sie czyta ;)

Ach, no i jesli chodzi o ksiazki dla nastolatek to oczywiscie jezycjada, czyli cala seria ksiazek Malgorzaty Musierowicz. Zacznij od pierwszej.

jak na twoj wiek wez cos z marty fox. oprocz tego obecnie czytam ,,bastion'' kinga-zajebista ksiazka

Gość a jakie polecicie
ksiazki dla 23-latki? ;) lubie takie wzruszające książki ;]

Gość dziurawe skarpety
mnie się DZikuska podobała.W sam raz dla nastolatki. Nie kojarzę,żeby była przedwojenna i grafomańska . Oczywiście kazdy ma swoje zdanie, mogłas byc zdegustowana. Acha i wszystko zależy od tego ile miałas lat jak ją czytałas:-D

Gość lucja .
ja polecam cała sagę Zmierzchu. Zmierzch, ksieżyc w nowiu, Zaćmienie, Przed świtem historia miłosci zwykłej dziewczyny do wampira. wciagajace, zabawne, duzo milosc, slodkości:) dla grzecznych dziewczynek

Gość ja sondze ze
SAGA TŁAJLAJT

Gość asfafafasf
czytałam pierwszy tom zmierzchu i to było tak beznadziejne romansidło, zero akcji, że nawet nie sięgnełam po następne tomy... dla grzecznych marzących dziewczynek... ja proponuję ci coś innego, kontrowersyjna ciekawa i lekko się czyta: "Lolita"- vladimira nabokova - polecam

Gość kAXIL
Synowie o Ojcu- życie louisa de funesa opisane przez jego synów, dobra kśiążka mnie wciągła.

Gość lucja .
czytałam lolite, beznadzieja. o juz bym wolała dziennik nimfomanki, ale ksiazke:D ja tam dorastałam na siesickiej STÓJ, ZAPAŁKA NA ZAKRĘCIE- moja pierwsza ksiazka, cud a zeby wypowiadac sie, co jest fajne a co nie-trzeba to przeczytac. calej sagi nie czytalas, wiec nie wypowiadaj sie. oczywiscie, ze dla marzacych dziewczynek jest zmierzch, ale akcja na pewno jest, mnie przynajmniej sie podobało.

Gość kAXIL
najlepsza kśiązka o zyciu to Mein kamph autorstwa Hitlera pisana rękoma Rudolfa Hessa, przedstawiająca nienawisc Hitlera do żydów, słowian i innych podras ale nigdzie jej nie można dostać zakazana czy coś:(

Ja tez dorastalam na Siesickiej :) W ogole w wieku 15 lat polykalam wszystko, co mi sie podwinelo pod reke. "Pamoetnik nimfomanki" i "Lolite" tez czytalam, zwlaszcza ta pierwsza ksiazka mi sie podobala, ale mysle, ze to raczej dla kobiet, 15-latka inaczej je odbierze.