Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Ania-7889

przedzaręczynowe oświadczyny....przeczytajcie

Polecane posty

Gość -Ania-7889

z moim chłopakiem jestem 3 lata. ja mam 20 lat on 24. ślubu narazie nie planujemy ale wiemy ze chcemy być razem. (jestesmy zdania że ślub nie wcześniej niż za 4 lata) ostatnio K zaproponował ze chce mi sie oświadczyć... ale tak tylko dla nas.nie mają to być typowe zaręczyny ze złotym pierścionkiem. a jedynie wyznanie miłości itp a pierścionek srebrny. wiadomo ze po prawdziwych zaręczynach następuje ślub a my jestesmy jeszcze na to za młodzi dlatego miały by być to zareczyny, a raczej oświadczyny bo to tez róznica, tylko dla nas. napewno wiecie o co chodzi. nie wiem czy to dobry pomysł. czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?

Gość walieriana i tonik
moim zdaniem duzo młodych osób tak robi. wiedzą ze nie mogą zrobić prawdziwych przedslubnych zaręczyn, wiec robą takie "wyznanie miłosci" jak to napisałas. jak ktoś lubi to prosze bardzo

Gość hfcjcjcfyhkhg
ale jak się zaręczysz to nie musisz od razu się hajtać dwa lata temu mój M mi się oświadczył a ślub za 2 lata:)

Gość -Ania-7889
niby tak ale u nas w rodzinach jest tak ze jak ktos sie zareczy to zaraz slub. a dla nas to jeszcze naprawde nie czas.

Gość -Ania-7889
...

jak kto lubi. ale chyba stracisz "przedsmak" prawdziwych zaręczyn, ja już bym wolała poczekać na te prawdziwe:)

Gość -Ania-7889
sama nie wiem. mój chłopak strasznie sie na to upiera i mówi ze nie chce juz tak zwyczajnie ze mną "chodzić" jak chodzą ze sobą 15 latki.

no więc się zaręczcie jak dorośli ludzie a nie jakieś "pre zaręczyny" W czym problem? przecież prawda jest taka, że od zaręczyn do ślubu droga daleka:) i nikt juz chyba nie trzyma się tego, że trzeba wyprawiś weselicho w ciągu roku od zaręczyn:) a co do rodziców: oni mówią swoje, a Wy róbcie swoje :P

a pozatym, skoro Twój facet nie chce z Tobą już "tylko chodzić" to co się zmieni takiego po tych oświadczynach? to, że będziesz miećsrebrny pierścionek? nadal dla rodziny będziecie figurować jako chłopak i dziewczyna, a nie jako narzeczeństwo

Gość -Ania-7889
prawdziwych napewno jeszcze teraz nie zrobimy.

Gość -Ania-7889
uwazam ze jestem za młoda. On moze nie ale ja tak

Hm... no to w takim razie poczekajcie aż Ty osobiście dojrzejesz do zaręczyn, a mieszkacie razem?