Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina87

Tatuaż!!

Polecane posty

Tak szaleje ostatnio z tymi tematami..... Tatuaż! Kochani chce sobie zrobić tatuaż na plecach A dokładnie skrzydła małe na łopatkach a po środku literkę V pięknie narysowaną gdyz to bedzie chołd oddany mojemu aniołowi strózowi który ocalił mi zycie na stole operacyjnym....Poszperałam i wyszło mi na to że miał na imie Verchiel-czyli obrońca życia...Tak więc moje pytanie brzmi czy na tych miejscach bardzo boli? Dodam ze bedzie to mój pierwszy tatuaż. Czy długo się goi? Jak trzeba potem dbać o taką skórę?

Gość to ja pisałem
ból- sprawa indywidualna każdego człowieka. ale to miejsce na pewno poczujesz [szczególnie "V" ;) ] małe skrzydełka? lepiej zrób je bliżej siebie żeby tworzyły całość z "V". tak naprawdę na twoim miejscu przeczekałbym lato . do pełnego zagojenia do 1 miesiąca [też zależy od organizmu człowieka i dbania o niego w tym czasie]. na początku po kilku dniach będzie ci się lekko łuszczył naskórek. strupków nie drap, nawet jak będzie swędziało. smaruj odpowiednim kremem. no i w tym czasie nie wystawiaj na słońce, nie myj [tylko przemywaj bierzącą wodą z jakimś delikatnym mydełkiem, przed smarowaniem] itp. jak to się wygoi, naskórek będzie się odbudowywał- częste smarowanie. wtedy już możesz go moczyć [ale nie na długo i nie w otwartych zbiornikach]. nie wystawiać na słońce.. no i zero alkoholu przed, w trakcie i przy strupkach ;) oj w salonie wszystko ci powie co i jak, jeśli będziesz miała wątpliwości i pytania ps. ja używałem i pewnie dalej będę używał maść bepanthen czy jakoś tak [dla kobiet karmiących piersią ;)]

Gość napisz proszeee
gdzie znalazłaś to o aniele?

Gość to ja pisałem
Karolina, a nie myślałaś, żeby zamiast tego V, dać literę od imienia lekarza, który ciebie uratował? jakbyś go teraz robiła, to niby na wakacje by się już wygoił. ale słońce już grzeje więc przez prawie miesiąc musiałabyś nie odslaniać pleców, to tyle z tych większych utrudnień. ale to można przeboleć więc teraz możesz robić, jeśli już jesteś pewna wzoru, który wybralaś. a co do aniołów: "Znamy imiona wyłącznie trzech istot anielskich. Są to Rafael (Tb 12, 15), Mikael (Dn 10,13) i Gabriel (Łk 1, 19). Tylko o nich wspomina Biblia z imienia (nie licząc Szatana). Wszystkie inne imiona aniołów, jakie można chociażby znaleźć w "Słowniku aniołów, w tym aniołów upadłych" Gustawa Davidsona są wymyślone przez ludzi. Pochodzą z bogatej literatury apokryficznej, tekstów apokaliptycznych, kabalistycznych, gnostyckich, patrystycznych, z żydowskiej mistyki Merkawy, a nawet traktatów magicznych i ksiąg zaklęć." dlatego też myślę, że literka imienia czy inicjały lekarza byłyby trafniejsze.

tak zgadam sie biblia wspomina o ich imionach ale rtówniez są im iona podane przez proroków którzy z nimi rozmawiali. Kościół dopuścił te imiona,Poniewaz zastepy anielskie dzielą sie na serafiny, cnoty, moce, księctwa, potęgi anioły, archanioły, do kazdego miesiąca jest przepisany anioł mozna zwyczajnie wejsc na google i poszukac. Ja spędziłam na odnalezieniu mojego anioła który ocalił mi zycie długie godziny w bibliotece i przed monitorem az w koncu z opisu tego co inni widzieli i co inni doswiadczali wszystko sie zgadzało. Jest to Verchiel i koniec kropka) V chce miec na tatuazu poniewaz tak chce.Nie wymysliłam sobie tego co widziałam co czułam nie tylko ficzynie ale i psychicznie, Verchiel to obronca zycia. A skrzydła po bokach mają oznaczać ze anioły są przy kazdym znas. V to tylko dodatek

a po drugie to co ze są wymyslone imiona, Mnie Imie Verchiel cudownie sie kojarzy dobrze ze aniołom są nadawane imiona przynajmniej wiemy do kogo sie modlic. Tyle

na czas gojenia polecam smarować maścią Alantan i tak jak pisał ktoś powyżej - zero alkoholu i nie wystawiać na słońce

dziekuje za porady:) NAPEWNO ZASTOSUJE TE MASC a tatuaz zrobie dopiero na jesien bo teraz bedzie problem przez lato kiedy skóa bedzie wystawiona na słonce alkoholu tez duzo nie pije wiec sie bez niego obejde:)

Gość napisz proszeee
wczoraj szukałam i szukałam w googlach tych imion i nic. A to jest tak, że np. jakiś anioł jest z miesiąca w jakim sie urodziłaś? Czy moze rok urodzenia?

Gość to ja pisałem
ale nie rozumiem po co się unosisz. jasne że to twój tatuaż i będzie taki jaki ty zechcesz. ja tylko coś zaproponowałem, zapytałem się. widac jest między nami różnica- ja bym dziękował lekarzowi i Bogu, ty swojemu "opiekunowi" i bez znaczenia jak go nazwiesz. ja tego nie neguję, więc spokojnie. właśnie dobrze, że chcesz taki tatuaż jak czujesz. 2ManyTa2z racja. alantan plus i bepanthen nadają się tak samo do tatuaży z racji ich przeznaczenia

SŁUCHAJ LEKARZOM JESTEM WDZIECZNA OCZYWISCIE ALE ANIOŁ PRZYSNIŁ MI SIE NA TYDZIEN PRZEZ OPERACJĄ NA TYDZIEN PRZED JAK SIE MIAŁAM O NIEJ DOWIEDZIEC:) POINFORMOWAŁ MNIE CO BEDĄ ZE MNĄ ROBIC POIKAZYWAŁ MI SALE I STÓŁ A POTEM KIEDYSIE BAŁAM PRZYSZEDŁ ZNOWU DO MNIE CZUŁAM JEGO ZAPACH GDY LEZAŁAM NA STOLE DYUGĄCZĄC ZE STRACHU ZE SWIADOMOSCIĄ ZE MOGE SIE NIE OBUSZIC,SZEPNEŁAM TYLKO CHCE ŻYC A POTEM POCZUŁAM CUDOWNY SPOKÓJ I BEZPIECZENSWTO JAKIEGO NIGDY NIE CZUŁAM , W POMIESZCZENIU UNOSIŁ SIE CUDOWNY ZAPACH WANILI---GDZIES PRZECZYTAŁAM ZE WŁASNIE LUDZIE GDY DOSWIADCZAJĄ SPOTKAN Z ANIOŁAMI CZUJĄ WANILIE...NIE BYŁAM NA ZADNYCH SRODKACH, ZADNYCH GŁUPAWAKACH... KOCHAM MOJEGO ANIOŁA KTÓY URATOWAŁ MI ZYCIE. I BYŁ PRZY MNIE. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.gabinetpodaniolami.pl/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/skrzydla-aniol/1033-1-pol-PL/skrzydla-aniol.jpg&imgrefurl=http://www.gabinetpodaniolami.pl/Skrzydla-Aniola&usg=__XnuyXQJR0Ba4dFRvTxooPb2jjEw=&h=300&w=323&sz=14&hl=pl&start=13&tbnid=MGSXTY5KpjKOUM:&tbnh=110&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Danio%25C5%2582y%2Bmiesi%25C4%2599cy%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26sa%3DN to jedna ze stronek wiele tak jest tam wymyslonych imion przez ludzi poniewaz chcieli sie do nich zwracac po imieniu reszta oczywiscie ma żródła z bibli pozdrawiam A

Gość fbgdfg
buahhahah Varchoł ...... piekne imie masz tego aniola ale glupota

Gość hehehehehheheh
to była jakaś operacja na mózgu pewnie bo masz coś z łbem dzieczyno nie tak :D:D

Gość to ja pisałem
słuchaj, tatuaż ma nawiązywać do tego co się stało. i jesli ty to tak widzisz- tak zrób. tatuaż ma się kojarzyć, przypominać i wzór ma być przede wszystkim "czytelny" dla ciebie. co do imienia- nie przedstawił ci się, a internet żyje swoim życiem, dlatego ja [podkreślam- JA] sceptycznie podchodzę do takich rzeczy. ale chcesz literkę- będzie literka jaką chcesz :) i nie zwracaj uwagi na mocnych w gębie anonimów. http://www.jankowice.rybnik.pl/czytelnia/aniol.html ja bardziej z tym bym się zgadzał.. ale ty nie musisz. jak chcesz robić po wakacjach, to masz teraz czas żeby znaleźć dobry salon.

Gość to ja pisałem
tak wszedłem na stronę co podałaś i tam prawie wszystko to wymysł ludzi, również imiona.. tamte informacje nie mają nic wspólnego z naszą religią. ludzie sobie tak ponazywali, bo chcieli się zwracać do nich osobowo.. są zmyślone. tak samo nie ma aniołów odpowiedzialnych za kolor, dzień tygodnia, miesiąc, znak zodiaku, kamień, roślinę itd... a i kościół podtrzymuje tradycję, i nie dopuszcza imion nie zawawrtych w PŚ.

Gość to ja pisałem
a i takie małe dodatkowe pytanie.. skoro każdy człowiek ma innego anioła stróża, to skąd wzięłoby się imię twojego w internecie? przecież on jest tylko twoim stróżem, nie kogoś innego czy całej grupy. poprostu dopasowałaś wykreowaną postać przez ludzi do swojej historii. o verchielu nie ma wzmianki w PŚ, nie jest nawet postacią historyczną uznaną za świętą. anioł stróż to anioł stróż, nie ratuje życia wszystkim na stole operacyjnym.. on pilnuje tylko jednej, konkretnej osoby. więc nie ma czegoś takiego jak anioł stróż- obrońca życia wszystkich ludzi. od takich rzeczy są patroni- osoby święte.

mówiłam ze wiele z nich jest wymyslone chyba nie czytałeś mnie uwaznie:) aniołowie istnieją pismo swiete o nich pisze a po drugie czy to Verchiel czy krzys kuba michał maciek V to tylko symbolika mojego anioła który mi zycie uratował tak samo mogłabym sobie wytatuowac literke B, M O, K , L T, dla mnie to symbol skrzydła tez więc....

Gość to ja pisałem
czytałem czytałem :P wiem że Pismo mówi o aniołach. ale ja się czepiam tylko imienia ;) i zgadzam się z tym twoim "po drugie" w 100%. zresztą już o tym pisałem- bez znaczenia jak go nazwiesz, ważne żeby to miało dla ciebie znaczenie. liczy się symbolika. życzę powodzenia :) nie obraziłbym się gdybyś się pochwaliła tatuażem, jak go już zrobisz.. choć to jeszcze kupa czasu i pewnie zapomnisz :P

Gość to ja pisałem
ehh "..bez znaczenia jak go nazwiesz, ważne żeby to miało dla ciebie znaczenie.." ale mi się mądrze napisało.. mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodziło. jesli chcesz tak nazywać swojego anioła- to nic nie stoi na przeszkodzie, mimo że to nie jest imię z PŚ. to twój symbol i już z tobą zostanie :)

hmmm tak wiem.....hmmm.....to V...ja wiem ze to wymyslone imiona przez ludzi...a gdybym go nazwała po swojemu jakoś? Nie wiem jakieś orginalne imie, moze łatwiej by było mi Go nazywać juz:).....A napewno się pochwale tatuazem napewno. Kurcze jakieś ładne orginalne imie....mam chyba głupie pomysły nadawac aniołowi imie

Gość to ja pisałem
o nie jest głupie.. imię- zwracasz się już osobowo, konkretnie.. dlatego to nie jest głupie. a zdecydowanie lepiej żebyś to ty go nazwała po swojemu, niż używała imienia wymyslonego przez kogoś tam. w końcu to twój anioł stróż. dlatego jestem za tym, żeby jednak to imię było wymyślone przez ciebie :) wtedy będziesz czuła większą więź. może coś z łaciny?

Ty to masz pomysły:) Łacina dobrą rzeczą jest. Może coś na K....moje imie jest na K...wiec moze jego tez? Poszukam w słowniku coś ładnego:) dzięki:*:)