Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleblubliś

Pytanko

Polecane posty

Gość bleblubliś

Hej. 1.Czy biegunka ma jakiś wpływ na działanie tabletki antykoncepcyjnej?

Gość tak ma jeżeliwystęp
uje bodajże do 3 godzin po zażyciu tabletki, podobnie jak wymioty. Tzn. obniża wtedy skuteczność tabletki.

Gość case 74/12
masz sraczke i chcesz sie piepszyc?

Gość bleblubliś
Mhm...Powiem tak: o godz 18 dostalam biegunki,o 21 biore tabletke i jeszcze po niej miałam jedną gonitwe do królestwa tyłka :) no i o 23 uprawiałam seks,więc teraz pojawia sie następne pytanie czy mogę zajść po tym stosunku w ciążę ?

Gość bleblubliś
haaaaaaaaaaaaaaalo

Gość niechąca
tabletka mogła się nie zdążyć wchłonąć...teoretycznie zgodnie z ulotka, powinnaś po biegunce wziąć jeszcze jedna tabletke i nie robic 7 dniowej przerwy

Gość bleblubliś
a ciąża ?

Gość to zależy
jaka była ta biegunka. Bo jak cię baaaardzo mocno przeczyściło - to przecież tabletka nie zdążyła się jeszcze wchłonąć. Myślę, że jakieś minimalne ryzyko może być, w takich wypadkach zalecane jest łyknąć drugą. Jak ja brałam tabletki - to łykałam co trzecią i nie zaszłam w ciążę, a moje dwie koleżanki zaszły podczas brania - więc różnie z tym bywa.

Gość bleblubliś
tzn. o tej 18 przeczyściło mnie dość mocno i później tylko tak pare razy mnie pogoniło ale to było przed tabletką,po tabletce był tylko jeden i to delikatny raz,pewnie byłby jeszcze jeden ale jakoś się wstrzymałam.A koleżanka jakie brała tabletki ? Ja biorę kontracept

Gość bleblubliś
up

Gość bleblubliś
Nikt mi nie odpowie ? To dla mnie bardzo ważne,chcę wiedzieć czy ciąża podczas takiego czegoś jest możliwa...

Gość bleblubliś
nooo kurde dziękuje bardzo...szkoda,że jak człowiek potrzebuje pomocy to nikogo nie ma,a jak trafiają się idiotyczne tematy to każdy rwie się do odpowiedzi....

Gość sorki poszłam już
wczoraj spać! Ale i tak nic więcej Ci nie powiem - trzeba było łyknąć drugą i już. Nic się nie martw, będzie ok. :-)

Gość bleblubliś
Tylko,że ja się nie martwie chciałam tylko wiedzieć czy jest taka możliwość.Ja dzieciątko powitałabym z otwartymi ramionami :)

Gość hmmm.... znam lepszy sposób
niż liczenie na wpadkę! Przestać brać tabsy! ;-)

jezu dziewczyno a nie masz ulotki cholera no jak mozna brac cos i nie wiedziec jak tego uzywac :| przeczytaj ulotke, bo z twojej wypowiedzi wynika ze nigdy jej w rece nie mialas, tam to pisze!!!! a szansa na ciaze jest duza

Z mojej wypowiedzi nie wynika,że czekam na wpadke,a to,że nie załamałabym sie tym faktem,wręcz bym się cieszyła,a to jest róznica.... Co do ulotki...czytałam ją i wiedziałam,że biegunka/wymioty osłabiają działanie tabletki tylko nie byłam pewna czy mój przypadek będzie zaliczał się do tego,ponieważ o 18 miałam biegunke,o 21 brałam tabletke po czym wystąpiła biegunka(nie mam pojęcia w jakim przedziale czasowym) i o 23 był stosunek,dlatego też nie wiedziałam czy możliwa jest ciąża ale problem mam już rozwiązany.