Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 chwilowo na odwyku

Zaraz si臋 chyba potn臋!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 chwilowo na odwyku

Wczoraj o 4 nad ranem przyszedl mi do glowy zajebisty watek do mojej ksiazki. To by艂o przed samym zasnieniec, wstaje dzisiaj rano, i kurwa zapomnialam, co to byl za pomysl!!! 馃槶 馃槶 Jak rozbudzic swoja pamiec? :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 elfiatka
Jest wiele program贸w i poradnik贸w jak 膰wiczy膰 pami臋膰, ale nie wiem jak mo偶esz przypomnie膰 sobie co艣. Mo偶e nast臋pnym razem zapisz sobie pomys艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
Dlatego chocia偶 zarys pomys艂u zawsze szkicuje na kartce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
i tak mi si臋 przypomnia艂o: 艂ykaj magnez, pij du偶o wody mineralnej, podgryzaj orzeszki ziemne, wietrz cz臋sto pomieszczenia, w kt贸rych przebywasz, przed za艣ni臋ciem wypijaj szklank臋 mleka - nic tak bardzo nie poprawia kondycji m贸zgu, jak w艂a艣nie to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
@szelma - nade mn膮 wisi chyba jakie艣 fatum, bo ile razy zapisz臋 zarys na kartce/Wordzie, m贸j pomys艂 nie wypala. zazdroszcz臋 Ci ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
;) Tak chyba ma ka偶dy pocz膮tkuj膮cy i nie tylko pisarz. Co z tego, 偶e szkic mam jak zaraz go tak przerobi臋, 偶e sensu brak :-o Dlatego moj膮 powie艣cin臋 ju偶 2 rok ko艅cz臋 i sko艅czy膰 nie mog臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxx-m艂oda
ja czesto jak si臋 przebudze w srodku nocy mam fajne pomys艂y ale za chwile juz nic nie pamietam,albo czuje ze sni艂o mi sie cos zajebistego ale nie moge sobie przypomniec co to by艂o,to masakrycznie wrecz wkurwiajace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
te偶 tak mam. najgorzej, jak mi si臋 przy艣ni co艣 zwi膮zanego z moj膮 'ksi膮偶k膮' (khm.), jakie艣 rozwi膮zanie zagadki, jakie艣 nowe wydarzenie - a ja o tym najzwyczajniej w 艣wiecie zapominam. albo 艣ni mi si臋 jaki艣 艣wietny, naprawd臋 艣wietny pomys艂, po obudzeniu si臋 zaczynam to uk艂ada膰 w g艂owie i wszystko si臋 albo zaciera, albo to po prostu gmatwam i psuj臋. ale, ale! co nas nie zabije, to nas wzmocni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
ja nie mia艂am pomys艂贸w i weny od wakacji, czyli prawie od roku - dopiero w tamtym tygodniu co艣 ruszy艂o. to musi samo przyj艣膰, nic na si艂臋. ale wspom贸c to przyj艣cie zawsze mo偶emy jakimi艣 piosenkami, utworami instrumentalnymi, na przyk艂ad z film贸w lub czytaniem prac innych pisarzy :)

Udost臋pnij ten post

ja mam znakomite pomys艂y, tylko kurna , sp贸藕nione, zawsze jaka艣 cholera wpadnie pierwsza... :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
bmblondyn - c贸偶 za pech :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
ale pami臋taj, 偶e nie trzeba pisa膰 o rzeczach wielkich - po prostu pisz. zobacz jak wiele ksi膮偶ek traktuje w艂a艣ciwie o rzeczach prostych i banalnych, a jednak s膮 dobre, ludzie je czytaj膮. i to nie tylko ludzie pro艣ci! po prostu trzeba czu膰 to pisanie - a wtedy dzie艂o powstanie nawet bez jakich艣 wielkich, spektakularnych wydarze艅 czy akcji. bo na grubsz膮 met臋 media s膮 ju偶 przesycone takimi wybuchami akcji - przyda艂by si臋 wi臋c zastrzyk czego艣 prostego, normalnego, spokojnego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
Fakt. To samo przyjdzie - wena ma si臋 znaczy膰 - ale ona mo偶e przyj艣膰 za rok, dwa albo dziesi臋膰 lat, dlatego trzeba dopom贸c swoim pomys艂om i my艣l膮. W艂a艣nie poprzez czytanie i s艂uchanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
@bmblondyn - uwa偶asz, 偶e Tw贸j pomys艂 musi by膰 jaki艣 bardzo oryginalny i niepowtarzalny? to 藕le. rozejrzyj si臋 po bibliotekach, ksi臋garniach - wiele ksi膮偶ek ma bardzo podobn膮 tematyk臋, bardzo podobne, powielane wci膮偶 schematy. na przyk艂ad ksi膮偶ki o magii, o wampirach, o nawiedzonych domach, o romansach (chocia偶by harlequiy) itd. a jednak nikt nikomu nie zarzuca plagiatu. tu chodzi o styl i klimat, jaki zaoferujesz czytelnikom. dlatego nie poddawaj si臋 i pisz!

Udost臋pnij ten post

Czytam nalogowo - z tym nie mam problemu. Muzyki sluchaj nalogowo takze ;) Ogladam filmy, przed snem staram sie cos wymyslic. Mam nadzieje, ze wena wroci jednak... i mam nadzieje, ze szybko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
Ksi膮偶ki o magii - nale偶膮 do kanonu fantasy i nie widz臋 powodu, dla kt贸rego mia艂oby si臋 oskar偶a膰 o plagiat. Ten specyficzny rodzaj ma za zadanie wp臋dzi膰 czytelnika w trans: magi, smok贸w, superbohater贸w i m贸wi膮cych pos膮g贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
Z Ka偶dym Dniem - Mi od 2 lat wraca i wr贸ci膰 nie mo偶e, ale nie przejmuj臋 si臋 tym, bo wiem, 偶e w ko艅cu si臋 uda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
uda Wam si臋, na bank si臋 uda! jak mnie si臋 uda艂o po roku, to i Wam si臋 uda. a piszecie do szuflady, do katalogu (Word), czy mo偶e na bloga? ja przerabia艂am ju偶 wszystkie opcje, chyba najbardziej jestem zadowolona z tej drugiej. na kartce nie umiem, za du偶o kre艣lenia, poprawiania, b贸lu nadgarstk贸w i straty czasu. a na Wordzie bardzo 艂atwo, szybko i przyjemnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
magii*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
@szelma z mokrade艂 - w艂a艣nie o to mi chodzi艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szelma z mokrade艂
dumna - opr贸cz bloga pr贸bowa艂am ka偶dej opcji i najlepiej wychodzi mi bazgrolenie po papierze. Co prawda mam tysi膮ce kartek, karteluszek i karteczek w ka偶dym miejscu mojego domu, ale to dla mnie najlepszy spos贸b na wyra偶enie swoich my艣li.

Udost臋pnij ten post

Ja tez juz pisalam na kartce, w wordzie i mialam blogi z opowiadaniami ;) I jednak wole na kartce, mam caly stos zeszytow z poczatkami opowiadan, ze szkicami, pomyslami, nazwiskami itd :P Bardzo zalezy mi, zeby cos napisac, bo dwa lata temu moi rodzice dowiedzieli sie, ze sie pisarstwem interesuje(ktos podal adres mojego bloga) i licza na to, ze kiedy napisze ksiazke. Gdybym ja wydala to by pekali z dumy!! Ile ja juz mialam snow, ze dzwonia do mnie z wydawnictwa jakiegos i mowia mi, ze wydadza moja ksiazke. Budze sie zaplakana ze szczescia!! Marzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
co do tych notatek, mam tak samo. m贸j telefon wprost p臋ka w szwach od tych moich pomys艂贸w - czy to zapisanych za pomoc膮 dyktafonu, czy te偶 za pomoc膮 zapisanych sms贸w, kalendarza, listy spraw... cz臋sto co艣 tam dodaj臋, zw艂aszcza w trakcie czekania na autobus, czy robienia zakup贸w, spacerowania, nawet gotowania albo w nocy, kiedy nie mog臋 zasn膮膰. nie chce mi si臋 si臋ga膰 po kartk臋 ani w艂膮cza膰 komputera, to chwytam telefon :) kiedy ostatnio sprzedawa艂am sw贸j ostatni, p贸艂 dnia przepisywa艂am te wszystkie notatki i nagrania, horror.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
marzenia, marzenia... marzenia s膮 pi臋kne! ja ju偶 jedn膮 powie艣膰 wyda艂am, ale to bardziej konkursowo, ni偶 zarobkowo. no i wygra艂am, sama si臋 dziwi臋. ale siedzia艂am nad tym ca艂y d艂ugi tydzie艅. a jaka rado艣膰 mamy! to naprawd臋 pi臋kne, 偶e mo偶na co艣 takiego stworzy膰, co艣 napisa膰 i przekaza膰, a nie trwoni膰 czas na nudn膮 codzienno艣膰 w pracy/szkole i przed telewizorem, prawda? :) a ostatnio porz膮dkowa艂am szaf臋 i znalaz艂am tam swoje pierwsze naiwne opowiadania, pora偶ka, mia艂am chyba z dziesi臋膰, osiem lat? ale mi艂o tak poczyta膰, naprawd臋. co chwila u艣miecha艂am si臋 do swoich b艂臋d贸w ortograficznych, kulfon贸w, bardzo wyra藕nego podzia艂u na dobro i z艂o, pierwszych pomys艂贸w, plan贸w wydarze艅, rysunk贸w... fajnie tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
a w jakiej tematyce lubicie si臋 babra膰? ja generalnie cz臋sto stawiam na psychik臋 i wszelakie schizy moich g艂贸wnych bohater贸w - niemal zawsze robi臋 z nich 偶yciowe kaleki lub bardzo zwyk艂ych ludzi, kt贸rzy po prostu znajduj膮 si臋 pewnego razu w nieodpowiednim miejscu i o nieodpowiedniej porze, a to prowokuje dalsze wydarzenia i... akcja si臋 rozwija. niemal zawsze mam plan zabi膰 ich na ko艅cu, lub jako艣 zniszczy膰 - ale oczywi艣cie nigdy mi si臋 to nie udaje, bo nigdy nie uda艂o mi si臋 sko艅czy膰 偶adnej powie艣ci. zauwa偶y艂am te偶, 偶e w moich opowiadaniach zawsze przewija si臋 jaki艣 w膮tek uzale偶nienia od alkoholu oraz jaki艣 ma艂y ch艂opiec. dziwne, nigdy nie zwraca艂am na to uwagi, a tutaj tak nagle... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dumna
co, macie mnie do艣膰 i posz艂y艣cie sobie? o Wy niedobre! :D

Udost臋pnij ten post

Ja zacz臋艂am pisa膰 w wieku 12 lat. Co drugie s艂owo to b艂ad :D Pamietam czyta艂am opowiadania z tamtego okresu z moja siostra i sie nabija艂y艣my :) Teraz jestem jeszcze naprawd臋 m艂oda... Mam naprawde duzo czasu :) Ale, gdybym mog艂a wydac ksi膮偶k臋... gdybym ja napisa艂a chocia偶. Wiesz, w tej chwili 艂zy mam w oczach :P Napisa膰(ze juz o wydaniu nie wspomne!) ksiazke - to jedyne prawdziwe marzenie, jakie mia艂am. W sumie, to nawet nie wiem, czy mam do tego talent. :P

Udost臋pnij ten post