Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kazik2009

21 LAT Wypadające włosy. Mężczyzna. HELP ME D

Polecane posty

Witam Tak jak w temacie mam 21 lat :) i problem z wlosami :) . Sprawa wygląda tak, że kiedyś przez pomyłke, chciałem ogolić sobie włosy i użyłem do tego za małej końcówki efektem czego było zbyt mocne wycięcie włosów na skalpie . I troche dziwnie to wyglądało, było to jakieś dwa miesiące temu i teraz od jakiś 10-14 dni zauważyłem, że od tego miejsca właśnie zaczynają wypadać mi włosy i teraz od skalpa po zakole mam przerzedzenie , strasznie rzadkie włosy. Przed tym wszystkim używałem wosk do włosów i układałem sobie dość mocno włosy na tkz \" irokeza \" ale wtedy mi jeszcze tak nie wypadały, a teraz.. wystarczy , że troche mocniej pociągne za włosy i wyrywają się z cebulkami... Nie które są czarne, nie wiem czy to ma jakiś związek, używałem loksonu przez około ponad tydzień przerwałem bo zauważyłem, że na głowie robią mi się łupież albo coś podobnego w postaci takich cienkich suchych skórek (płatki)... Ogólnie włosy jeszcze mamxD ale za chwile nie bede miał nic, a żeby to tak intensywnie szło jeżeli chodzi o łysienie androgenowe to troche za szybko a włosów wypada mi więcej niż 100 na dzień , i pytanko do was, czy są szanse,zeby te włosy mi odrosły, żadnych blizn na skórze głowy nie widać a raczej błyszczącą skóre (suchą) trudno mi to nazwać, żadnych inych zmian , jak czerwone plamki krostki nie widze. Prosze o porady, może któryś z Panów miał podobnie

hej powininenes poprostu kupic sobie w aptece olejek rycynowy i smarowac nim skóe głowy-jest tani i w małej buteleczce, uzywaj łagodnego szamponu do mycia głowy, jak beedziesz mył to masuj delikatnie skóre głowy a potem dokładnie spłucz. Zazywaj tez skrzypu polnego on wzmacnia cebulki włosów.

używam head shoulders przeciw łupieżowego.. Ale to nic nie pomaga. Jutro ide po skierowanie na badanie krwi... chodzi o ogolne badanie krwi czy jakieś konkretne wie ktoś może?