Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonamala

auto gasnie przy hamowaniu kurcze pomozce

Polecane posty

Gość zaniepokojonamala

hej mam problem z autkiem otoz gasnie przy kazdym zatrzymaniu sie: swiatla, pasy, rondo itd do tej pory smigal naprawde doobrze, w sb jechalam na reszcie paliwa no i w nd juz nie odpalil potem kolega cos tam porobil i ruszylo a dzis silnik gasl na kazdym "stopie" zna sie ktos na tym??

może coś z obrotami silnika, skoro gaśnie przy hamowaniu musisz iść na komputer podkręcić obroty

Gość podszyw pod marysie
silnik sie zaciera

Gość ogryzek5
a naciskasz sprzeglo?:D

Gość zaniepokojonamala
myslisz? bo pomyslalam czy tam czegos nie zasyfilam skoro jechalam na resztakach paliwa a na drugi dzien juz nie chcial odpalic ;/

Gość zaniepokojonamala
hehe ogryzek naciskam naciskam hehe ;p zaciera silnik??

pisalam Ci juz wczesniej ze to moga byc obroty ale nie podalas czy masz gaznik wtrysk, jaki silnik, powodow moze byc kilka, a tak na sucho z daleka ciezko bedzie Ci pomoc:/

Gość zaniepokojonamala
do tej pory bylo wszystko w porzadku a silniczek jest wymieniony niedawno ;/ kupilam to auto tydz temu od kumpeli smigala nim wszezdie nigdy nie nawalil a tu prosze taka niespodzianka i jestem szczerze zdziwiona ;/ i zalamana ;/

Gość ironia losuu
moze to byc równiez oszukane paliwo

Gość zaniepokojonamala
Miniam to jest suzuku maruti silnik 800 gaznik

Gość zaniepokojonamala
nie mam pojecia co sie moglo stac dlatego pytam az sie boje z pracy wracac ledwo co dojechalam ;/ moze ktos mial podobnmy przypadek w tym aucie wszystko bylo wymieniane zastanawiam sie czy to nie moja wina czy go nie zasyfilam przez ta jazde na resztkach paliwa

no gaznik padl tez tak mysle maly silnik ale najlepiej pojedz na jakas stacje diagnostyczna podlacza Cie pod komputer i wszystko CI powiedza, tylko nie daj sie ze Oni Ci powiedza tylko pod maska sprawdza bo powiedza ze to to to i jeszcze to i to musisz wymienic itd.kiedys tak mojemu tacie zrobili i kazali odebrac auto i sie okazalo ze mu jakies inne czesci jeszcze wymienili i kupe kasy a do tego co mial oryginalne czesci w aucie nowym to mu wyjeli i wsadzili jakies swoej a te nowki zabrali dajcie spokoj jaka masakra byla na szczescie ja zawsze mowie tacie spisuj wszystkie nr kazdej czesci. no i przydalo sie :) bo potem wszystko sprawdzilismy:)

Gość ironia losuu
Ja tak mialam po zatankowaniu na pewnej stacji. Nikt mi nie chcial wierzyć , dopiero jak się popsul silnik kuzynowi po zatankowaniu tego samego paliwa to mi uwierzono. Wlaściciel stacji wiedzial czym handluje, ponieważ zwrócil mu za naprawę. On mial czulsze auto niż ja. Później zatankowalam na innej do pelna i już klopotów nie bylo. Teraz tylko tankuję na dużych stacjach , a nigdy na malych mimo że paliwo tam jest tańsze

po to jest rezerwa kochana co znaczy ze na tym paliwie tez da sie jezdzic:)troche sie wykosztujesz na ten komp ale warto niemasz co zwlekac od razu tam jedz zeby sie nei okazalo ze jutro na lawecie bedziesz musiala go dowozic:)

no nie powinno się jeździć na oparach, ale może wystarczy przeczyścić gaźnik, najlepiej u kogoś zaufanego, bo faktycznie jak kobiete zobaczą to będą starali się wszystko tobie wmowić

Gość zaniepokojonamala
rozumiem dzieki, problem tylko ze czekam na wyplate i jestem bez kasy ;/ myslicie ze to zapchany gaznik tak??

Gość zaniepokojonamala
własnie sie tego boje ze mnie wyssaja z calej kasy ;/ a znam sie na tym wszystkim tak chocby wcale;/

Gość justynaaaaaaaa
Moze to swiece???? Kup nowe swiece i sobie wymien, latwizna, albo popros jakiegos zaprzyjaznionego faceta :) A jak juz rozwiazesz problem to napisz co to bylo.

Gość zaniepokojonamala
hmm myslicie ze przez swiece by tak gasło??

Gość zaniepokojonamala
ono mi nawet na ssaniu gasnie ;/ przy kazdym zatrzymaniu sie to jest dziwne

Gość nikopere
Masz auto na gaz?

Gość zaniepokojonamala
nie benzyna

Gość nikopere
tak poza tym to moze byc od zlego paliwa. Duzo stacji robi przekrety i zamiast gazu to jest 70% wody i 30% gazu.

Gość wezwijcie lekarza
chrzczone paliwo

Gość zaniepokojonamala
;/ dzieki

Gość zaniepokojonamala
up

Gość dokręć koło
i będzie po kłopocie:)