Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fasolka....

pierwsze opakowanie pigułek

Polecane posty

czy w pierwszym opakowaniu można zajść w ciąże? koncze właśnie pierwssze opakowanie yaz i nie wiem czy nie jestem w ciaży.lekarka powiedziała ze pierwsze opakowanie nie zabezpiecza...dopiero teraz jak poszlam po nastepna recepte.Wiem ze krawienie moze teraz nie wystapic przez tabletki.No i czy jak bede brałam nastepny blister czy nie zrobie krzywdy dziecku jezeli byłabym już w ciązy?wie ktos cos na ten temat?

Gość frufru
jesli zaczęłaś brac od pierwszego dnia okresu to byłaś zabezpieczona od razu, jesli nie - nie byłaś. krwawienie nie musi wystąpić, ale test ciążowy mozesz zrobic w przewidywanym terminie tegoż krwawienia i bedziesz wszystko wiedziala. dlaczego nie zapytalas tej lekarki o wszystko na wizycie??? przeciez od tego ona jest. jak CI nie powie sama to pytaj, pytaj, pytaj do skutku!

ona mi nie powidziałam ze to sa antykoncepcyjne sama sie zapytałam jak wychodziłam,zapisała mi je w celu unormowania cyklu.No i brałam od pierwszego dnia i kazdego dnia dokladnie o tej samej godzinie.

Gość frufru
no to będzie wszystko OK :)

A ja mam takie pytanie. czy jest dostalam okresu tak miedzy godzina 23.00-2.00 a 1 tabletke wzielam o godz 13 to jestem zabezpieczona od razu?? i czy jesli 2 tabletki bralam o 13 a 2 wzielam o 13.30 to ma ujakos wplyw na ich skutecznosc??

A ja mam takie pytanie. czy jest dostalam okresu tak miedzy godzina 23.00-2.00 a 1 tabletke wzielam o godz 13 to jestem zabezpieczona od razu?? i czy jesli 2 tabletki bralam o 13 a 3(mialo byc:)) wzielam o 13.30 to ma ujakos wplyw na ich skutecznosc??

dobrze wziałas:-)liczy sie jako pierwszy dzien i chyba jestes bezpiczna odrazu gdzies czytałam ze przez pierwsze 7dni trezba sie dodatkowo zabezpieczac i szczecze dokonca nie wiem jak to jest przy pierwszym opakowaniu....nic sie nie stanie jak zjesz tabletke o 30 min poźniej masz po 12godzinach dopiero nie ma ochrony wiec 30min nic nie robi.../

Gość gohafiona
wie ktoś cos na ten temat?

Gość gohafiona
????????????

jeśli zaczęłaś brać pierwszego dnie miesiączki to szansy na ciążę nie ma...ja brałam pigułki prze 5lat, potem przerwa na urodzenie ślicznej córeczki (świadomie zaszłam w ciążę pól roku po odstawieniu pigulek i mam kochaną córeńkę) potem brałam znowu 2 lata ale mialam takie potworne migreny że odstawiłam, ale na wizycie ginekologicznej odkrylam torbiel no i znowu po dwu miesięcznej przerwie hormony...Yaz. Zaczęłam brać Yaz pierwszego dnia krwawienia ale oprócz tego zaczęłam stosować również antybiotyk amoksiklav...a przy trzynastej tabletce się kochaliśmy, bez dodatkowych zabezpieczeń, a teraz juz jestem przy czwrtej pigułce z drugiego opakowania. oczywiście okres dostalam, bardzo mały przy czwartej białej tabletce, ale dla pewności zrobiłam też test ciążowy, bo nie byłam pewna przez ten antybiotyk...ale po tylu latach doświadczeń w pigułkach, juz wiem że jeśli bierzesz regularnie codziennie mniej więcej o tej samej porze i nie masz wymiotów albo biegunki....to szansa na ciążę raczej nikła...Mam nadzieję że rozwiałam Twoje wątpliwości i głowa do góry, mamą jeszcze nie będziesz

Gość gohafiona
watpliwości rozwiane...no i mama na pewno jeszcze nie bede...