Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delissa_88

Bierzemy ślub a nie mamy wspolnego mieszkania... Co robic?

Polecane posty

Gość delissa_88

Za 3 miesiące bierzemy ślub, a już teraz wiem, że po ślubie nadal będziemy mieszkali osobno :( Ech, okropne to życie... Małżenstwo mieszkające osobno, jak to brzmi... Nawet nie wiem kiedy uda nam się kupic lub chocby wynając mieszkanko :(:(

Gość bo ślub się bierze jak
ma się warunki :o

Gość proste rozwiązanie
umiejętnie napaść na bank

Gość delissa_88
Świetnie, jakoś ja ustalaliśmy datę ślubu przeszło rok temu to wszystko wskazywało, że będziemy mieć mieszkanko, ale życie pisze swoje scenariusze :(

Gość bohemia
a nie możecie razem u rodziców ?

Gość delissa_88
Obydwoje studiujemy dziennie :( Mój narzeczony mieszka w akademiku, a ja w 2pokojowym mieszkanku z rodzicami i nie ma warunków żeby mieszkał z nami jeszcze mój ukochany :(

Gość przecież Ty zajmujesz i tak
jeden pokój chyba, prawda? Więc nie może on się na jakiś czas wprowadzić, dopóki czegoś nie znajdziecie? Nie wyobrażam sobie mieszkać osobno po slubie

Gość ryżowaa
to madrze robicie :P ty 21 lat i slub... nie szkoda Ci zycia?:P

swoją drogą, jak można brać ślub nie mając żadnego źródła utrzymania????????

Gość Doetore
N iestety tak jest w dzisiejszych czasach.. smutne to jest ale prawdziwe.. Sama wychodze za maz i nie wiem jak bedziemy dawali rade.. mieszkamy w duzym miescie, do tej pory wynajmujemy jeden pokoj bo nie stac nas na wiecej.. kredytu nie chcemy brac bo nie wiemy czy przez 30 lat bedziemy mieli prace. I tak to jest :/

Gość bez przesady no nie mogę
skoro rodzice mają dwa pokoje to się nie zmieścicie? Ja wogóle nie rozumię planowac ślub i studiować dziennie bez możliwośći zamieszkania razem-to naprawdę niespotykane. O czym wy myśleliście że jakoś to będzie? A teraz rozpacz bo nie zamieszkacie razem-trzeba było wcześniej o tym myśleć lub chociaż cywilny zaplanować( mniejsze koszty)

Gość delissa_88
ryżowaa- nie szkoda, zycie dopiero sie zaczyna :) Zajmuje jeden pokoj ale sęk w tym ze przy najszczerszych checiach nie ma szans żeby wcisnąć tu dwuosobowe łóżko :( pokoik jest wąziutki i malutki... Poza tym jestesmy ze sobą 5 lat w tym 2 lata jako narzeczenstwo, skad mam wiedziec kiedy będziemy mieli prace? takie czasy, dobrze piszesz Doetore :(

no dobra, ale kto Was będzie utrzymywał, rodzice? :O

to po co Wam ślub, skoro i tak nic się nie zmieni właściwie? :O

ale do czego sie tak spieszyc??skonczcie studia najpierw...21 lat to baaardzo malo..jeszcze pobedziesz w malzenstwie...ciesz sie mlodoscia,na dorosle zycie przyjdzie czas...wspolne zycie to nie tylko kwiatki

Gość pixxxi
PO CO WAM TEN SLUB??? Z CZEGO BEDZIECIE ZYC???? NIC SIE NIE ZMIENI OPROCZ PAPIERKA...dalej bedziesz u mamusi ,on u swojej...no bezsensu...zenada jak dla mnie...i co po slubie kazdy pojedzie do siebie?????????????? DZIECINADA!!!

i co najwazniejsze-w ciagu kolejnych paru lat,gdy znajdziesz prace,poznasz ludzi,moze sie okazac,ze twoje zyciowe idealy sie zmienia...z wolnego zwiazku latwo wyjsc,z malzenstwa juz mniej...

no niestety-brac ślub bo 5 lat jesteście razem? to nie ma znaczenia. Jak macie czas to odwołajcie i poczekajcie na leposze czasy. Toż wy nawet nocy poślubnej nie będziecie mieli bo gdzie? Zal mi was ale takie czasy-poczekajcie naprawdę tacy młodzi jesteście wszystko przed wami-a ta jedyna noc i dzień powinien być naprawdę wyjątkowy.

ja bym ślubu nie brał... jak sie z kimś razem nie pomieszkało przynajmniej z pół roku to sie go nie zna za dobrze...

Gość psychiczna tortura orencz
po pierwsze mysle, ze to prowokacja. po drugie - jesli nie - po chuj bierzecie slub? chyba po to, aby zaczac wspolne, dorosle, odpowiedzialne zycie? a jak je chcecie zaczac studiujac, nie majac pracy i lsnego kata? w takim razie po co ten slub? bez sensu z lekka:o

Kwiatek zgadzam sie!!! Ja bym slubu nie brala na jej miejscu po 1 po co skoro nic sie nie zmieni nie zamieszkcie razem bedzie tylko papierek po 2 wiem z dosw ze mldzi powinni zamieszkac razem przed slubem, nie na wakacjach przez tydzien ale naprawde zamieszkac ze wszystkimi oplatami, sprzatanem gotowaniem itd. wtedy poznasz naprawde te druga osobe!!!!!!!