Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalolaaa

PIERWSZE SZCZEPIENIE-jakie wybrac?

Polecane posty

Gość lalolaaa

jak szczepilyscie swoje maluszki? skojarzona czy standardowa? czym sie roznia(oprocz tego,ze jedna platna)? i jakie sa skutki uboczne prosze doradzcie bo nie wiem co wybrac

Ja szczepiłam normalnymi, darmowymi. Te szczepionki różnią się tylko ilością zastrzyków. Czyli w normalnej maluch dostanie np 3, a w skojarzonej 2. Objawy poszczepienne te same. Zasadniczo nie ma chyba specjalnej różnicy miedzy tymi szczepionkami.

Ja szczepiłam normalnymi, darmowymi. Te szczepionki różnią się tylko ilością zastrzyków. Czyli w normalnej maluch dostanie np 3, a w skojarzonej 2. Objawy poszczepienne te same. Zasadniczo nie ma chyba specjalnej różnicy miedzy tymi szczepionkami.

Gość macapaca
Pierwsza szczepilam darmowa,ale noc po szczepieniu to byla masakra!!!skonczylismy na pogotowiu..i tam lekarz zaleci by nastepne szczepionki byly skojarzone.I tak zrobilam.Zero problemow,malo klucia..nie bylo zadnych przezyc poszczepiennych:)

Gość fwefwerf
Ja się boję skojarzonych. Wolę zaszczepić dziecko tradycyjnie, no chyba że wynikłoby coś takiego jak w przypadku niemowlęcia przedmówczyni.

O i jeszcze jedno. Rzadziej zdarzają się u dzieci odczyny takie jak siniaki, opuchniecia itd. Poza tym to jednak jedno ukłucie a nie np dwa.

ja mam dwójeczkę i obydwoje szczepieni normalnymi szczepionkami nie ufam skojarzonym jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego