Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uygfsa

Najlepsza dieta

Polecane posty

Gość uygfsa

Czyli jesc wszytsko ale w mniejszych ilosciach- mam racje? bo jak sie zrezygnuje np. z chleba czy misa albo ziemnakow to moga byc skutki uboczne , np, wypadanie włosow.Czyli jesc wszytsko- ale w lamych ilosciach!!! kto sie ze mna zagadza?(oczywsicie nie mam na mysli obzeranie sie tłustymi potrawami itp, słodyczami)jesc wszystko...ale z umiarem

Ta dieta odchudzila mnie w ciagu 4v tyg o 6 kg !! Przepis na zupę kapuścianą: - główka kapusty - 6 cebul, najlepiej ze szczypiorem, - 2 zielone papryki, - 6-12 pomidorów, lub 2 puszki pomidorów, - pęczek selera naciowego, - przyprawy: pieprz, pietruszka, curry, koper, oraz według uznania np bazylia, czosnek, estragon. Pokrojone wszystkie warzywa (pomidory obrać ze skórki) wrzucić do garnka i zalać gotowaną wodą. Gotować, aż jarzyny będą miękkie. UWAGA: nie można zupy solić, nie można dodawać żadnych tłuszczy, ani bulionów. Taka porcja zupy wystarcza na około tydzień. Zupę kapuścianą można jeść w dowolnych ilościach i o dowolnych porach. Najlepiej przechowywać ją w lodówce i małymi porcjami podgrzewać. W czasie stosowania siedmiodniowej diety według poniżej podanego rozkładu określonych posiłków nie można pić alkoholu, nie można pić gazowanej wody, nie można jeść chleba, mącznych produktów, żadnej soli, oraz tłuszczu. Można jeść ziemniaki i mięso, ale tylko według przepisu. Oczywiście jak każda dobra dieta - trzeba dużo pić wody, niesłodzonej herbaty, można kawę, soki owocowe i odtłuszczone mleko. Dieta kapuściana - rozkład na 7 dni: Dzień 1 Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów. Dzień 2 Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. A najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła. Dzień 3 Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki. Dzień 4 Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka. Dzień 5 Zupa kapuściana, wołowina lub pierś z kurczaka i pomidory. Można zjeść o,25 - 0,5 kg mięsa i około 6 pomidorów. Z mięsa może to być także indyk bądź chuda ryba. Mięso należy ugotować lub zapiec bez tłuszczu. Zupa kapuściana musi być zjedzona chociaż raz. Dzień 6 Zupa kapuściana, wołowina i warzywa głównie zielone. Wołowinę można zastąpić chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka. Dzień 7 Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne i woda do picia. UWIEŻCIE !!! TO DZIAŁA !! TZREBA JEDYNIE ODROBINE SILNEJ WOLI :) Ja robiłam 2 razy taka diete z tygodniem przerwy :) i jestem szczupła i szczesliwa a miałam z czego chudnąć....nadal ja stosuje co jakis czas :)

Gość a dlaczego
będąc na diecie nie wolno jesc soli, czyli solonych potraw?

Gość ale od soli sie nie tyje
tak , odklada wode w organozmie, ale nie przybeiramy na wadze, to nie jest tkanka tłuszczowa od soli, a opuchlizna

Gość też uważam że
nie warto rezygnować z produktów które do tej pory jadalłaś. Jeżeli lubisz słodycze czy smażone potrawy to bez sensu sobie odmawiać bo prędzej czy później i tak do nich wrócisz. Po prostu jedz to co wcześniej tylko o połowe mniej a na głód woda.

Gość ale od soli sie nie tyje
Po prostu napisalam to na przykladzie własnym i znajomych ktorzy sie odchudzali.Ja zrobilam sobie kiedys głodowke kilkudniowa.i co z tego skoro pozniej nadrobilam, a w trakcie głodowki zle sie czulam, osłabiona,wyczerpana itp.ZNjoma moja sie odchudzala i zrezygnowala wogole z chleba, ziemniakow i innych produktow, i co sie okazalo ? ze po jakims czasie zaczela łysiec, tak potwornie jej włosy wychodziły, obecnie jest juz ok, zmienila diete , zazcela wszystko jadac i włosy powrocily do poprzedniego stanu, ale bardzo długo to trwało. wiec uwzam ze najlepsza jest zroznicowana dieta, ale w mniejszych ilosciach, duzo ruchu i napewno sie schudnie.bo jak zaczeniemy rezygnowac z pewnych produktow to niestety ale organizm traci na czyms, w jej przypadku na włosach.Wole juz byc grubsza niz łysa

Gość ed_3265
i ja się podpisuję, jedzenie wszystkiego ale w rozsądnych ilościach to najlepsza dieta, bo dieta urozmaicona, dostarczająca wszystkich składników odżywczych. Rezygnacja z czegokolwiek raczej średnio się opłaca - no może z wyjątkiem słodyczy, bo to cukier rafinowany, zamiast nich lepiej jeść owoce. Dodam jeszcze, że i przejście na tzw. produkty light jest bardzo zgubne, bo zawierają one niewiele mniej kalorii niż produkty pełnowartościowe, a są zazwyczaj dodatkowo przetwarzane, przez co tracą składniki odżywcze, przy okazji polecam lekturę http://kuracjeodchudzajace.com.pl/2010/12/14/produkty-odtluszczone/