Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doiwehbdoias

czy wrastajace naczynia w oku od noszenia soczewek moga sie wchlonac?

Polecane posty

Gość doiwehbdoias

czy wrastajace naczynia w oku od noszenia soczewek moga sie wchlonac? nosze soczewki od 15 lat, przez 10 tyloko i wylacznie soczewki, mam wade -12 i -11,5 , okulista powiedzial mi ze mam nosic okulary po 7 wieczor a w dzien moge nosic soczewki... teraz problem czy te wrastajace naczynia moga sie wchlonac? martwie sie, bo okulary nawet zeszlifowane na maxa maja 1cm grubosci :( a oczy mam tak male ze no tragoicznie to wyglada, pozatym przy tak duzej wdzie obraz jest zdeformowany pomimoze ostry, ciagle mnie glowa boli od tych okularow :/ no ale jak mus to mus, podobnoz to normalne, ale tak mam nadzieje ze sie wchlona jak bede nosic te bryle wieczorem? mail kots podobnie?

Gość doiwehbdoias
uppp

Gość doihbvvhjvj
uppp

Gość też nie rozumiem
skoro oczy bolą od okularów to może masz źle dobrane ? co do soczewek : skoro nosisz je tak długo powinnaś faktycznie robić przerwy np na tydzień by oko mogło trochę odpocząć ważne też jest jakiego typu nosisz soczewki

Gość doihbvvhjvj
soczewki baucha day and night zeby dobrze przepuszczaly powietrze, a od okularow to normalne ze glowa boli bo prz\y tak duzej wadzie obraz jest zdeformowany chociaz wyrazny, z dnia na dzien jest coraz lepiej, trzeba sie przwyczic i pamietac zde to co sie ydaje owalne jest kwadrqatowe lub prostokatne:P ale mam nadzieje ze sie te naczynia wchlona od noszenia okularow, bo w nich nie wyjde na ulice bo wstyd szkla 1cm... oczy male jak u kreta porazka... na uczelnie chodze w soczewkach wracam do domu moment okulary... tak mi lekarz powiedzialnmze bedzie ok..., ale nie dodal czy to sie wcdhlonie czy nie