Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat111

PORADZCIE KTORA DIETA LEPSZA - BIALKOWA CZY WARZYWNO-OWOCOWA?

Polecane posty

Gość cbadef
na białkowej możesz zakwasić organizm - ja byłam na warzywno-owocowej wg dr E.Dąbrowskiej (w 14 dni schudłam 6 kg)

Gość dylemat111
Dziekuje za odpowiedzi. W takim razie zdecyduje sie na diete warzywno-owocowa wg dr.E. Dabrowskiej. Czy wiecej jest osob, ktore przeprowadzily te diete, np przez 4 tygodnie i ile mozna na niej schudnac w tym czasie. Czy posiadajac grupe krwi 0 mozna ja stosowac? Czytalam gdzies, ze ludzie z grupa krwi 0 powinni jesc mieso i bialko. Maci jakies doswiadczenia?

Gość kot na szpilkach
ja stosowalam w zeszlym roku w-o przez 6 tygodni, schudłam 8kg, 82 do 76, pozniej wszystko odzyskalam z gratisem, ale rzeczywiscie duzo jadlam.

Gość kot na szpilkach
teraz zdarzaja mi sie takie dni w-o bo po prostu lubie je. aha... mam grupe A, wiec jestem typowym roslinozerca;)

Stosowałam dietę w-o, ale tylko przez dwa tygodnie. Schudłam i lepiej sie po niej czułam, a mam grupę krwi 0. Nie wierzę w to, że grupa krwi wpływa na sposób odżywiania, bardziej przyzwyczajenia. Kiedyś jadam dużo mięsa i wędlin, potem zaczęłam jeść więcej warzyw i do mięsa już mnie tak nie ciągnie. Podczas diety najbardziej brakowało mi pieczywa.

Gość A ja się na
owocowo warzywnej bardzo źle czułam i w 3 tygodnie schudłam tylko 2,5 kilo (z wysokiej wagi startowałam). Nie miałam w ogóle energii i całkowicie przestałam ćwiczyć bo mi się po prostu nie chciało, miałam nawet problem z wstaniem z łóżka. W dodatku ciągle mi się chciało słodkiego i bez przerwy marzłam. Przeszłam na białkowo warzywną (mięso, ryby, jajka, twaróg niekoniecznie odtłuszczony, ), zdrowe tłuszcze i dowolne warzywa (ograniczałam marchewkę, kukurydzę i buraki, ale nie wykluczyłam całkiem) i w ciągu 2 tygodni zeszło mi prawie 7 kilo. I mam mnóstwo energii. Teraz pomału wprowadzam zdrowe węglowodany i waga nadal spada ale wolniej. Ale i tak jestem zadowolona :)