Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankoooopopop

wiyzta u angielskiego lekarza z tlumaczem????jak wyglada??

Polecane posty

Gość pytankoooopopop

witam. chcialabym wiedziec czy wie ktos moze jak wyglada wizyta u ginekologa ew poloznej w anglii z tlumaczem? wiem ze w przychodniach mozna ''dostac '' tlumacza ale napiszcze czy tlumacz jest razem w gabinecie czy nie?jak to wyglada?niby banalne pytanie ale zastanawia mnie to.dziekuje za odpowiedzi

Gość nie znamy angielskiego
= nie robimy dzieci w anglii tylko w polsce :-P

Gość stylowaa
Na Islandii jeśli się potrzebuje tłumacza trzeba to zgłosić,następnie czekać na wyznaczony termin-to może być w tym samym dniu ale nie musi w zależności od tegoż tłumacza wolnego czasu. Tłumacz nie siedzi non stop w przychodni,.Myślę że w Anglii może być podobnie

Gość no tak coraz lepiej
w Islandii jak juz :-P

Gość stylowaa
Powiedz to tym wszystkim np. z telewizji, z gazet itp,bo oni gadają "na" :P

Gość snezana
Dobrze wyglada! I milo jest, bo jest z kim pogadac w poczekalni. Tlumacz zawsze musi byc punktualnie (lekarz nie, ale to niedziwne, ze sa przestoje). Oczywiscie , jak w kazdym zawodzie, mozna trafic na antypatycznego typa czy typice, co to ani mru-mru, bo uwaza, ze tak jest "profesjonalnie". Rzadko zdarzaja sie tlumaczy "przegadani", bo to w koncu ich zawod, wiec tez bez przerwy jezorem nie trzepia. Wazne: tlumacz jest zobowiazany zachowac absolutna dyskrecje, jak lekarz lub spowiednik...lub jakikolwiek urzednik majacy do czynienia z prywatna informacja i danymi. Wiec nie ma co sie bac czy wstydzic. Jesli natomiast tlumacz zachowuje sie arogancko i obrazliwie, to oczywiscie nalezy to zglosic (ale nie na zasadzie "nie podoba mi sie jej/jego geba"). Oni tez maja szefow. I regularne "evaluation" czyli sezonowa opinie. Wiem to, bo sama bylam tlumaczem w Anglii ponad 2 lata (full-time). :-) Bardzo milo wspominam te czasy, a wszyscy pacjenci czy klienci chyba bez wyjatku byli naprawde fajnymi ludzmi, az milo pomoc.

Gość snezana
Aha, chwileczke! "Nie znamy angielskiego" - otoz wyobraz sobie, ze znajomosc akurat angielskiego nie swiadczy w najmniejszym stopniu o potencjale intelektualnym lub umiejetnosciach zawodowych czlowieka. Tak, ludzie siedza w Anglii, bo tam maja mozliwosc pracy, czesto w wyuczonym zawodzie, a wielu po jakims czasie opnaowuje podstawy. Wiesz, moze tobie akurat sie w zyciu wszystko uklada jak po masle, ale czesto bywa i tak, ze los nas rzuca w zupelnie obce i czasem wrogie miejsce. To ogromna odwaga wyjechac gdzies i starac sie sobie radzic od zera. Poza umiejetnoscia komunikacji w jezyku angielskim ( z ktora to rodowici Brytyjczycy sa na bakier w 90%), mozna jeszcze byc dobrym hydraulikiem, sprawnym sympatycznym kelnerem, ciepla, wrazliwa przedszkolanka, czy tam nawet zdolnym inzynierem, a angielski sam przyjdzie po czasie....jesli musi.

tlumacz jest w pokoju razem z toba. jesli bedziesz miec jakies badanie np.ginekologiczne tez bedzie ale za zaslona po drugiej stronie pokojju. bez obaw . ja mialam tlumacza kiedy bylam w na poczatku mojej cisazy i przyszla do szpitala siostra zakonna:D. bardzo mila kobieta ale jakos nie czulam sie zbyt wygodnie rozmawiajac o pewnych sprawach przy niej. ale bylo minelo.

Gość przyjazn295
ja na pierwsza wizyte u ginekologa zabralam swoja dobra kolezanke. Probowalam sobie radzic sama ona pomagala kiedy naprawde lekarka uzywala fachowego lekarskiego sformulowania:) z ktorym stykalam sie pierwszy raz. Jesli masz kogos takiego zaufanego to moze to byc twoj przyjaciel a nie koniecznie tlumacz na zamowienie. Nie musialam zglaszac wczesniej ze bede z kims dodatkowo kto bedzie mi pomagal. Ogolnie wizyta udala sie super nastepna mam na poczatku maja bede zakladac implant antykoncepcyjny:)

Gość Nie zakladaj implanta
Jesli nie chcesz raka dostac. to ma zwiazek moze ci sie wydawac to bezpieczne ale tak nie jest.

Gość do przyjazn295
ALE Ty jestes pochlastana! Facet Cie za grosz nei szanuje skoro pozwala zebys jakas rzecz sobie wpychala w cialo!! To ci Cie lacyz z facetem to nei milosc! Nie mcie pojecia co to znaczy sznowac cialo drugiej osoby,szanowac siebie!! Patrzycie tylko na to zeby sie parzyc jak krolili,zyjecie w grzechu zamiast poczekac z sexem do slubu I i stosowac NATURALNE METODY PLANOWANIA RODziny!! Bierzecie tabletki,uzywacie chemii w potem kuzwa placz ze dzieci nie macie ,ze choryjecie,ze grzybica czy rak! a dlaczego? A PRZEZ TE WASZE CUDOWNE ZLOTE TABLETKII WSPOMAGACZE ANTYKONCEPCYJNE!! ZAL DUPE SCISKA!!Niegodne kobiety!! DNO!!

Gość Wyspiara
U nas kiedyś się położna uparła na pieszej wizycie uparła żeby tłumacza mi załatwić choć mówiłam ze nei potrzebuje. I ona po prostu zadzwoniła pod podany nr i rozmawiałyśmy z tłumaczem telefonicznie. ( 5 minut bo potem tłumaczka stwierdziła ze ona zbędna jest ;)

Gość przyjazn295
jak mozesz mnie obrazasz nie znajac mojej sytuacji!!!! Mam 2 wspanialych zdrowych synkow. Zawsze uzywalismy NATURALNEJ METODY PLANOWANIA RODZINY ktora nas zawiodla i zaszlam w ciaze z drugim dzieckiem a mialam zapowiedziane przez lekarza ze nie moge miec drugiego dziecka poniewaz moja macica sie rozerwie. W ostatniej godzinie uratowali mnie i dziecko, nie chce przechodzic tego drugi raz!!!!!! Zakladam implant (od 2 lat biore tabletki) wole to niz zajsc w ciaze ktora zabije i mnie i dziecko !!!!!!!!!!!!!! zostawiajac jeszcze dwoje malutkich dzieci!!!!!!!!!!!!!!! Daj sobie siana i patrz na siebie na swoje decyzje. Maz mnie szanuje i antykoncepcja jest tylko i wylacznie moje decyzja!!!!!!!!!!

Gość przyjazn295

Gość przyjazn295
do nie zakladaj implanta Tabletki nie sa lepsze, tez powoduja wiele chorob. Nie byloby tego jesli nie mialabym alergii na latex:( Jestesmy 8 lat ze soba od 5 lat malzenstwem, naturalna metoda planowania rodziny byla jak najbardziej skuteczna jednak wkoncu zawiodla:(:(:( Niestety nie zmienie zdania Pozdrawiam

Gość Jasne twoj wybor
Ale statystyki to potwierdzaja!!

Gość Twoj wybor twoje ryzyko
Popytaj kobiet ktore choruja na raka piersi czy narzadow wewn.. one ci powiedza. wiekszosc z nich stosowala antykoncepcje hormonalna ..no ale to twoj wybor... .

Jakie statystyki?? Chyba kościelne. Statystiki zależą od wielu wypadkowych i od tych co zlecają ich zrobienie. Tak jak np. siedąc w poczekalni oglądając reklamy środków antykoncepcyjnych można przeczytać że podwyższają one ryzyko zachorowania na raka a na następnym plakacie ze obniżaja ryzyko zachorowania na raka. Ot co. Kobiety, że tak powiem wyzwolone, stosujące antykoncepcje i niezależne mogą potencjalnie mieć więcej partnerów niż kobiety ze wsi bądz środowisk bardziej konserwatywnych - nie chce tu nikogo obrażać czy uogólniać, a zatem istnieje u nich podwyższone ryzko zachorowania np. na raka szyjki maciy który, jak od paru lat jest dopiero wiadomo, przenoszony drogą płciową. Pozdrawiam;)

Gość przyjazn295
nie bierz tabletek bo mozesz zachorowac na raka....porownywaknie nie jezdzij autem bo mozesz zginac w wypadku samochodowym:( Moja naj naj naj przyjaciolka wlasnie tabletkami antykoncepcyjnymi leczy swoja nieplodnosc. Kazda kobieta decyduje czy chce lub czy nie chce antykoncepcji hormonalnej. Ale nie powinnysmy im niczego narzucac, potepiac te ktore biora lub nie biora. Ja osobiscie spisalam swoja za i przeciw, rozmawialam z dziewczynami ktore to maja i z lekarzem, wszystko i tak zalezy od naszego organizmu. Nie mialam zadnych problemow z tabletkami z miesiaczkowaniem po nich i mam nadzieje ze tak bedzie rowniez w przypadku implantu.

Weź prowokatorze jeden anonimowy schowaj sie w tych swoich ciasnych czterech ścianach i najlepiej nie wyłaź.

Gość laura23333
Wyspiara do kogo to????

Gość nokih09i0wdx
ta najlepiej najechac na te co stosuja antykoncepcje i nagadac im pierdol....i jeszcze zjechac... do tego co tu tak straszy rakami :-)) smiac mi sie chce, a moze slyszalas ze tabletki wyaznie obnizaja ryzyko zachorowania na raka jajnikow, b.ciezkiego do wykrycia??? nie o tym nie wspominalas, bo najlepiej jest postraszyc jakimis rakami, ...a czy wiesz, ze tabletki sa stosowane do leczenia endometriozy? nie o tym tez nie wspominalas, zal mi ciebie i tej pustej glowki, wktorej glupota hula i sie obija od jednej polkuli do drugiej..jak by glupota umiala latac , to bys tu fruwala jak golebica.... dziwne, zewszytskie kolezanki wlaczjac w to mnie stosowaly antyki i zaszly w ciaze bez problemu!!znam dziewczyny, ktore nigdy nie stosowaly tabletek i jakos zajsc w ciaze nie moge, o czym ty piszesz???? w ogole..kazdy jest z innej bajki, pozwol ludziom samemu zadecydowac, nie chcesz nie bierz, chcesz ostrzec prosze bardzo, ale rob to tak, zebys nie urazil niczyich uczuc i przekonan...

Gość Sorki ale to wy krzyczycie
I obrazacie kogos kto nie stosuje hormonow. Faszerujcie sie chemia prosze bardzo!!!!!!!droga wolna :)

Gość Sorki ale to wy krzyczycie
I nie straszy"jakimis rakami "tylke prawde pisze. zapytaj Mayor of London.. . Ona tez miala ten implant....

Tez zgadzam sie z tym, ze najlepiej isc do ginekologa z zaufana kolezanka i kogokolwiek nie wzielabys bedzie siedzial z Toba w gabinecie ale za parawanem. Badz spokojna. Stosuj tez antykoncepcje taka jaka Tobie i Twojemu cialu odpowiada bo to tylko Ty i Twoj partner odpowiedzialni jestescie za Wasze rozmnazanie sie. Gratuluje, ze podchodzisz do tematu powaznie. Ci krytykujacy - uczyc sie od dziewczyny!!!!!!

Gość n lkhoihawedc
nie wiem czy akurat chcialabym rozmawiac z kolezanka o tym co sie dzieje u mnie w sypaialni, kolezanka jest spoko, ale jaka ja mam pewnosc ze nie rozpowie to innym naszym wspolnym znajomym,o tym jakczesto uprawiam sex, czy mnie boli czy mam krwawienia...no jakos nie bardzo, a do tlumacza mam taki stosunek jak do lekarza...

Topik o tlumaczu przeksztalcic sie w topik o antykoncepcji :) Od kiedy to ginekolog pyta o czestotliwosc stosunkow? Czyzby pytal tez o pozycje ? ;) Swintuch :D

Gość do eweliny
hhahahahahha dobre,

Gość nhopic
ewelinko glupiutka jestes bo i mlodziutka moze jeszcze nawet u ginekologa nie bylas, ale powiem Ci ze lekarz pyta sie czy odczuwasz bol przy stosunku, czy sa krwawienia w srodku cyklu i po stosunku...nie o pozycje sie nie pyta...wiec daruj sobie