Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebogaty

Dziwne objawy od momentu brania żalaza przy anemii

Polecane posty

Gość niebogaty

Witam, mam pewien problem. Byłem senny i nie do życia, spałem po 15 godzin i dalej byłem niewyspany. Jakiś czas temu zrobiłem sobie badania i wyszła mi anemia. Żelazo 63 przy normie 65-175. Ferrytyna 13,40 przy normie 22-322. Zacząłem brać żelazo, biofer folic dwie tabletki dziennie. Niestety musiałem teraz odstawić bo mam dziwne objawy. Przy ruchu, często pojawia się takie jakby momentalne zawrót głowy, jakby zamroczenie. Trwa ono bardzo krótko ale pojawia sie dosyć często. Odstawiłem przedwczoraj to żelazo, ale objawy się utrzymują. Nie mam pojęcia jaki jest ku temu powód, i nawet ciężko mi opisać te objawy. Ale są tak uciążliwe że nie mam ochoty na ruch jakikolwiek. Najlepiej jest jak leżę. Do tego dziś miałem jakiś dziwny skurcz w dłoni który nie chciał odpuscić. Pomóżcie jeśli możecie. Pozdrawiam

Gość niebogaty
up

Gość hipochondria
trochę za bardzo koncentrujesz isę na swoich odczuciach, zalatuje to chipochondrią co do zawrotów głowy: sprawdź ciśnienie krwi bo to może mieć wpływ na te nagłe zawroty głowy zazwyczaj zawroty glowy nie są niczym dziwnym gdy z pozycji siedzącej lub leżącej nagle wstajemy....to zdarza sie nawet zdrowym osobom na kurcze mięśni dobry jest magnez, sprawdz czy lekarstwo które brałeś na anemię nie zmniejsza wchłaniania tego pierwiastka poza tym więcej magnezu potrzebują osoby nerwowe, łatwo się stresujące, a Ty mi właśnei na taką osobę wyglądasz

Gość niebogaty
no nie mowie nie.. ale co robic, trzeba jakos zyc ze swoim charakterkiem. Ale watpie zeby to mialo jakis zwiazek z tymi zamroczeniami ktore mnie dotykaja regularnie odkad zaczalem brac zelazo

Gość lelkumpolelkum
trudno wyczuc po opisie, ale tez mialam cos, co nazywalam zamroczeniem (na ulamki sekund), do tego takie pulsowanie w okolicy mostka te i inne objawy - na tle nerwowym