Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lililiili

Ciagle sikam i boli

Polecane posty

Gość lililiili

Witajcie. Od 3 dni chodze co 15 min do ubikacji sikac. jak sikam to tak jakby laskocze mnie w tamtym miejscu. Boli mnie tez czasami w prawym boku pod zebrami tzn nak kuje. Wspomne tez ze w sobote uprawialam seks z chlopakiem.Prosze omozcie....:(

na ciagler sikanie i bol na koncu cewki moczowej,to idz do apteki...urinal czy jakos tak jest po 6 zl... a klucie pod zebrami to nie wiem

Gość furaginum weź
a jesli to cos powazniejszego to bedzie potrzebny antybiotyk. Badanie moczu wykaże.

Gość ja tez zcesto sikam i
czesto a po trochu, i boli mnie przy sikaniu cekw, odebralam wynik z moczu, i wszytsko jet w normie oprocz tego ze sa bakterie w moczu.co to moze byc, cos powaznego? zna sie ktos? i od czego te bakterie mam w moczu?

Gość duzo pij i sie zakwaszaj

Gość wie już ktoś
Te objawy świadcza własnie o bakteriach w moczu. Urinal i furaginum moga pomóc ale najlepiej udać się do lekarza po antybiotyk, bo takie niewyleczone infekcje lubia wracac.

a co to znaczy ze mam sie zakwaszac?

ale te bakterie w moczu maja cos wspolnego z nerkami czy tylko z pecherzem moczowym? a moze to wina nerek te bakterie? boje sie ze moze to chore nerki :::::(

Gość wsyd by mi było gdyby
1. lekarz pierwszego kontakfu 2.badanie ogólne moczu 3. furagin + witamina C (nie mozna brać i furaginy i urinalu na raz, do urinalu nie bierze sie wit C, furagin jest skuteczniejszy, ale na receptę) 4. po 10 dniach wykonać badanie ogólne moczu 5. jeżeli będzie się to powtarzało to zrobić posiew moczu

Gość wsyd by mi było gdyby
wcale nie jest powiedziane ze nerki:p ja się męczyłam z zapaleniem dróg moczowych 1,5 roku i do nerek mi nie doszło:p bakterie miałam w cewce:p

Gość a jesli ktos ma kłopot
z czestym sikaniem i bolem w oddawaniu moczu, to wystraczy zrobic ogólne badanie moczu czy posiew?

Gość a jesli ktos ma kłopot
a czy jesli zrobie ogolne badanie moczu i wyjda bakterie to czy musze zrobic posiew? albo jak wynik wyjdzie dobrze to czy musze zrobic posiew?

takie ciągłe sikanie i ból może świadczyć o przeziębionym pęcherzu lub chorym układzie moczowym.

no prosze.. wlasnie mialam taki sam temat zakladac :) Mam furinal - nie byl na recepte. Biore druga dawke ale zmian nie widze... Skrecam sie z bolu, robilam nasiadowki na parujacym rumianku i nic... Wsciekne sie .. co 5 min do lazienki a tam dre sie z bolu !!

Wiesz co, może faktycznie spróbuj kupić sobie Urinal ale ten Aktu on jest silniejszy niż ten normalny suplement diety. Ja słyszałam, że efekty są dobre. a nie jest jeszcze tak drogi no i też bez recepty. a robiłaś badanie moczu?

Gość z bólu się skręcasz, ale do
lekarza nie pójdziesz? głupia jesteś i tyle, dziewczyny z tym nie ma żartów, bo jak od razu się nie wyleczy, to potem trudno to wyleczyć i choruje się 1,5 roku, jak pisał ktoś wyżej, do lekarza po antybiotyk marsz idiotki

Nie ma sensu zwlekać z rozpocżęciem zwalczenia tej dolegliwości, bo później nieleczona może prowadzić do nietrzymania moczu. A przecież to nic trudnego, skoro ten wspomniany urinal jest bez recepty...

ja bym napewno poszła do lekarza, poprzedniczka na rację to nie są żarty. Ale napewno można też zadziałać urinalem silniejszym, lekarz napewno nie bedzie o to zły :D

Gość Albo nerki albo
albo nerki albo pęcherz moczowy albo grzybica pochwy. Idź do lekarza, niech Ci da zwolnienie lekarskie, bo zapalenie pęcherza trzeba wyleżeć w ciepłym łóżku minimum 3 dni. Bieganie z gołymi nerkami (czyt krótką kurteczką) co jest w modzie teraz tym się najczęście odpłaca. Trzeba brać konkretne leki i brac je do końca zalecanego czasu nawet jeśli przestanie boleć!! To ze nie boli, nie znaczy ze bakterii nie ma!! Druga sprawa: jeśli masz dodatkowo białe, serowate upławy, opuchnięcie sromu i swędzenie, ból, pieczenie, to napewno jest grzybica pochwy. W takim razie sprawa ma się o wiele gorzej, poniewaz jest to trudne do wyleczenia. Trzeba się udać do ginekologa, zrobić wymaz i przyjąć leki (dla siebie i partnera) które wcale tanie nie są. Polecam po kuracji antygrzybiczej Lactovaginal - tabletki dopochwowej- na podratowanie flory bakteryjnej pochwy (zadnych jogurtów bo sobie pogorszysz sprawę). Niestety - jak się zacznie współżycie to trzeba uważać ze zdrowiem. chłopak musiał być nosicielem grzybka... Nieklawo. Życze powodzenia w walce z chorobą.

no niestety, jesli dochodzi do bólu nerek to należy szybko udac się do lekarza, bo może to być coś poważniejszego tak jak wspomniał przedmówca, dla bezpieczeństwa możesz zrobić badanie moczu...

Gość I na pewno ta sytuacja ciągnie
się od kwietnia ur. ,a aurtoka czeka tutaj nadal na wasze odpowiedzi :O Czytacie daty w wątku zanim cokolowiek napiszecie? :O

nie ważne kiedy napisane,... ważne że może pomóc innej osobie borykającej się z problemem chorego pęcherza moczowego. Po to to forum, aby sobie pomagać. rzetelnie.

Ja bym jeszcze dodała, ze zapalenie pęcherza jest nawracjaćym problemem i nawet jeśli autorka wyleczyła się z tamtego, to nie znaczy, ze nie ma kolejnego- nie życze oczywiście, ale takie są fakty

I to jest najgorsze w tym schorzeniu... powraca jak bumerang. a Kobiety mają jak zawsze bardziej pod górkę.

Gość Ewisko
Ja w zeszłym tygodniu miałam przeziebiony pęcherz. już prawie wszystko mineło (nawet ból przy oddawaniu moczu), to teraz strasznie boli mnie w dolnej czesci pleców, co to może być?? korzonki czy moze nerki??

Ewisko- a jak przechodziłaś to ostatnie zapalenie? Miałaś może krew w moczu? Ból w dolnej okolicy pleców może być spowodowany nerkami, ale moze też być wywołany stresem, zmęczeniem...

Gość Ewisko
Nie miałam krwi w moczu, raczej był to mocz mocno blado zółty prawie przezroczysty. nadal odczuwam bół przy oddawaniu moczu ale znikomy, a ból pleców robi sie niedowytrzymania :(