Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ginekolog odmowil badan!!!

Polecane posty

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

byłem dzis z dziewczyna u ginekologa i ten odmowil jej badania bo .... nie uprawiala jeszcze seksu i powiedzial ze nie ma co badac!!! ma 18lat \'\'rozregulowal\'\' sie jej okres miala plamienie jakies 3dni potem po ok 1tyg dost okres i znowu po ok 3dniach plamienie! czy ten ginekolog jest ulomny jakis? powinien zbadac zwlaszcza ze to 1wizyta u ginekologa!

Gość hijanka
ulomny to malo powiedziane!!!!!!!!!

Gość trzeba było iść prywatnie
a nie do przychodni.

Rozumiem,że jesteś aż tak poruszony,że załozysz jeszcze kilka tematów o identycznej tresci? :P

Gość pani ladne
No i dobrze, bo to grzech!!:O

Gość pozdro6OO
to bankowo nie było powód odmowy badania. powiem tak, jak bym byl fryzjerem i przyszedłdo mnie klijet z WSZAMI tez bym odmowil. penwie smierdzialo dla twojej laluni z pisdy.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
powtorzylem temat bo nie bylo go przez chwile myslalem ze usunieto

Gość gosiag876
idz do ginekologa dla nieletnich moja córka jest w twoim wieku i normalnie ma regularne wizytyto w niczym nie przeszkadza

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
moze i jebalo ale jej pisde to moge lizac a twojej mordy to nawet nie chce widzeic jak pewnie wiekszosc tego swiata

Gość eeeeeee.........
a jak niby miał ją zbadać jak jest dziewicą jeszcze? przeciez nic tak nie wlozy no nie.

Gość gosiag876
kocyk czy ty sie znasz ze tak to komentujesz?

Gość klekotek
w pewnym sensie mal duzo racji, bo jesli ma jakas torbiel na jajniku, nadzerke czy cokolwiek to i tak tego nie zobaczy, skoro nie zalozy jej wziernika, ale mogl sie chociaz pofatygowac i cos tam jednak zobaczyc, zrobic wywiad i najwyzej delikatnie zasugerowac, ze wiecej nie jest w stanie zrobic bo nie uprawiala seksu, a przeciez nie przebije jej blony wziernikiem

Gość gosiag876
ni nie nawet nie wiesz o czym mowisz

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nie wiem czy by jej cos wkladal ale wymaz moglby choc wziasc??? napewno cos moglby zrobic-pytala o tabletki anty i nie chcial przepisac!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a tak w ogóle to mógł co najwyżej wysłać ją na badania hormonalne, ewentualnie zbadać przez odbyt. Mógłby też zrobić USG ale wtedy musiałaby wypić 2 l płynu, bo inaczej nic z tego. Jest jeszcze USG dowcipne, ale w tym przypadku nie mozna. Więc jak ją miał badać według ciebie?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
to co mamy sie zaliczyc pierwszy raz i do ginekologa? troche to dziwne! to jak za ostatnie pieniadze kupic portfel.....

Gość gosiag876
ludzie sa badania bez wziernika i bez niczego ale mozna ja tak zzbadac ze sie nic nie uszkodzi

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a nieregularny okres? plamienie, bole jajnikow, tabletki anty-to nie sa powody do badan?!

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mozna zbadac bez przerwania blony?

Gość klekotek
nie pobierze wymazu, bo wymaz bierze sie z szyjki macicy, bo to nie wystarczy zgarnac z wieszchu troche wydzieliny, poza tym badanie mogl zrobic przez odbyt co jest i tak bez sensu bo nic nie wnosi, jedynie mogl tabletki przepisac, dziwne ze tego nie zrobil skoro dziewczyna chce sie zabezpieczyc przed 1 razem

Gość buahhahahahah
ciekawe jak te 30letnie dziewice badają no nie??? hmmm... bo przeciez badają ....? hehehe

wymaz??? A co dałby wymaz w tym przypadku? Poza tym wymaz bierze się z szyjki macicy, a tam dotrzec nie mógł... Poza tym nie robi się cytologii dziewicom bo nie ma takiej potrzeby. Nadżerki też nie mogła mieć, bo nie współżyła jeszcze. Jedyne co mógł zrobić to wysłać na badania hormonów. I jeszcze jedno - regularne miesiączki ma 10% kobiet...

Gość lalmidomidi
mojej dzieewczynie w takiej sytuacji przepisał tabsy, a powiedział, ze pierwszy raz "w srodku" to chce zostawic dla jej ukochanego a nie wziernika. w sumie go rozumiem.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
sqrwysyn i tyle !!! tak sie nie trktuje dziewczyny na 1 wizycie u ginekologa!!! zrazil ja! troche sie zalamala

Gość klekotek
nie mozna zbadac bez przerywania blony jesli bedzie badal wziernikiem, a inaczej nic nie zobaczy, czy do was nie dociera ?? przez odbyt moze zbadac ale co tam niby ma widziec, takie badanie jest bardzo ogolne, moze jedynie spr polozenie jajnikow i ogolnie stwierdzic ulozenie macicy i szyjki czy np nie ma jakiegos tam lewo czy prawoskretu, nie wiem jak to sie nazywa, ale juz niczego innego nie zobaczy, chociazby czy ma nadzerke

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ok juz rozumie trzeba byc po 1 razie wtedy zbada. a takie badanie kontrolne to moglby przeprowadzic tabsy anty przepisac i na bol jajnikow tez cos dac....

Gość klekotek
mogl dac tabletki, teoretycznie mogl ja wziac na fotel ale to i tak tylko dla formalnosci, no i mogl cos przeciwbolowego dac na jajniki, ale to nic nie da, bo jesli jej cos dolega to trzeba to wyleczyc, a nie tylko zaleczac objawy, zreszta prawdopodobnie ten bol jajnikow jest przed okresem a to calkiem normalne, albo sie przeziebila i tez ja dlatego bola, moze miec zapalenie ale bez badania tego sie nie stwierdzi a leczenie w ciemno jest bez sensu

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nie chcemy sie kochac z guma dlatego byla min po tabletki....teraz pozostaje ...wlasnie co? kochac sie bez gumy i wziasc tabletki "po"

Gość klekotek
moze lepiej isc do innego ginekologa ? albo z guma, tabletki "po" to idiotyczny pomysl, bo to nie metoda antykoncepcyjna, wiec nie kochajcie sie ze swiadomoscia, ze sobie wezmiecie tabletke po :O

Gość nie ty pierwsza - nie ostatnia
a dlaczego bez gumy??? Faktycznie, niech ona się martwi o antykoncepcję a ty miej wygodę. Mam nadzieję, że chociaż do tabletek będziesz się dokładał? Czy to też wyłącznie jej sprawa? Widzę, że nie dorosłeś jeszcze do roli odpowiedzialnego faceta i tylko wściekać się potrafisz na lekarza. Zafunduj dziewczynie prywatną wizytę, zrobią jej USG i przepiszą tabletki, ale najpierw wyślą na badania hormonów i wątrobowe. Koszt wizyty, badań to około 200 zł plus 30 opakowanie tabletek. A potem hulaj dusza... A ty chciałbyś szast prast i za darmochę. Nie ma tak łatwo...