Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buena_morena

Jak zlikwdować zapach stęchlizny z odpływu umywalki???

Polecane posty

Gość Buena_morena

Witam. jestem w rozpaczy od dwóch dni czuję zapach stęchlizny z odpływu umywalki w łazience. co robic? jak się tego smrodu pozbyć? nadmieniam, że mam czystą łazienkę i uzywam codzienne tej umywalki. RATUNKU:((((

ja też stosuję kreta, ale tego w granulkach, przez chwilkę smrodek jest okropny, ale po wywietrzeniu pomieszczenia robi się sterylnie :)

Wsyp paczkę sody oczyszczonej, zalej bardzo ciepłym octem, będzie się bardzo "gotować", pozostaw to na noc , a następnego dnia zalej litrem wrzącej wody. Ponadto jak możesz odkręcić syfon pod umywalką, to zrób to i wymyj .

Podłożyć miskę pod syfon, odkręcić go i przeczyścić, jest najbardziej skutecznym sposobem i długotrwałym, kanał przelewowy również. Stosowanie chemii ma wady i zalety, zalety ...szybkie i raczej skuteczne, wady ... częste stosowanie i długotrwałe uszkadzają odpływy wewnętrznie co prowadzi do szybszego, ponownego osadzania się brudów. Możliwe że od dwóch dni są prace kanalizacyjne na zewnątrz i dochodzi do \"podciśnień\", wyssanie wody z syfonu, ale raczej nie bo z wanny był by podobny zapach.

Gość wlej domestosa
albo wybielacza z chlorem:)

taa... ale jaki smród przy odkręcaniu syfonu... dzięki, wolę kreta wsypać i uciekać

Gość nie polecam kreta
tylko NURKA! Jest rewelacyjny! Też w granulkach.

Gość Buena morena
Dzięki za wskazówki zatem rozpoczynam walkę z tym paskudztwem

Gość mitula
Nie rozumiem, co ma do tego sąsiadka?

Gość wlej domestosa
w odpływie pojawiają się bakterie i to one dają taki niemiły zapach. Ja co jakiś czas odkażam własnie domestosem. Nurek albo kret jest dobry jak zapacha się odpływ umywalki

Gość olenka_29
Nieprzyjemne wyziewy z odpływów, urządzeń sanitarnych zlikwidujesz, przelewając urządzenia wodą z dodatkiem jednej łyżki stołowej boraksu. :) http://poradypanidomu.pl

Gość jo23
Poradził mi pan hydraulik, kiedy skomlałam w sklepie o jakiś skuteczny produkt na śmierdzący odpływ. W łazience nie dalo się wytrzymać! Jakby ktoś brudną mokrą szmatę od podłogi zostawił. Otóż nie jest to zapach z syfonu, tylko z zakamarków żle wyprofilowanego odpływu. Po prostu umywalka do bani. Zresztą podejrzanie tania była... Ale : należy wlać do otworu odpływu sporo Cifa. łyżką czy jakimś lejkiem. Smród przechodzi niemal natychmiast. Ja to zrobiłam jakieś 2 miesiące temu i mam spokój. A jak znów się coś będzie dziać to doleję:) Teraz z odpływu przyjemnie pachnie:) Polecam.

Gość nawet taniej
Soda kaustyczna lub jakiś żel do Wc. Też miałam ostatnio z tym problem a jestem strasznie wrażliwa na zapachu i mnie brało;/

Gość Ewela_19
Kup udrażniasz do rur (w płynie lub w innej postaci) i po problemie. Zapchał ci się odpływ na poziomie syfonu (pewnie włosami, które chłoną wodę w kolanku i przez to zapach szamba z rur kanalizacyjnych przedostaje się otworem umywalki do łazienki). Przerabiałam to samo z brodzikiem prysznicowym nie tak dawno temu.

Gość gość
Jakiekolwiek pogotowie kanalizacyjne pomoze w takim przypadku, ja kiedys korzystalam z usług www.firmakanex.pl i pomogli w podobnym przypadku

Gość gośćekologia
Sporo cifa...tak syp kobieto rakotwórcze produkty, później je zjesz wypijesz Ty i twoi bliscy. A może byś trochę pomyślała i wsypala sody... Ekologicznie, zdrowo i tez ładnie pachnie

Gość gość
Mam kompletnie wyremontowaną łazienkę. Po założeniu umywalki zaczął wydobywać się z umywalki przykry zapach. Przedtem tego nie było. Co zrobić?

super porady, a co poradzice na to, dwa dni temu zmienilam rury pod umywalka i kran i teraz strasznie smierdzi , czego uzyc, skoro jest czyste?