Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula mam pytanie

niania - ile za godzine ????????????????? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość paula mam pytanie

mam pytanie , moja znajoma i znajoma mojej mamy (30 lat ) , chce codziennie na 3 godziny podrzuciac mojej mamie dziecko , córkę 20 miesięcy ma, i chciala aby moja mama ustaliła kwote , ile za godzine ?????????????????? na 3 godziny , od 15-18.00 moja mama niewie ile mniej wiecej kosztuje nianka za godzine

Gość nnnmkki
koło 10zł

Gość hfgy
u nas to 3,5o zł na godz

Gość paula mam pytanie
za godzine??????????? to duzo , bo ta znajoma mówiła ze około 3,50 :O:O:( województwo dolnośląskie to jest (jesli to ma jakies znaczenie)

Gość hfgy
tak u nas też 3,50 za godz i nie dolnosląskie a podkarpackie. albo inaczej 8 godz dziennie 5 razy w tyg to 500-550 zł. warszawa,kraków czy inne duże miasta to zupełnie co innego.

Gość paula mam pytanie
a 3,50 to mi sie za mało wydaje myśle ze minimum 5-7 zł powinno byc , mała jest ciagle w ruchu i ciekawska i wszedzie chce wejsc itd

Gość paula mam pytanie
mała miejscowość , 10 km od miasta

Gość hfgy
może i mało ale wiem z doświadczenia że jak mama odmówi to znajoma tak czy inaczej kogoś znajdzie za ta samą kasę bo teraz ciężko z pracą. a osoba która siedzi w domu i chce sobie dorobic zawsze się znajdzie.

Gość paula mam pytanie
no w sumie masz racje

Gość paula mam pytanie
powinno byc 10 zł za godzine bo to jest bardzo duza odpowiedzialność

Gość pseudonim dla siebie
10 zł toby wyszło 600 zł za miesiąc. A pracuj po 8 godzin dziennie, to zarobisz 1000 zł albo i tego nie.

Gość taka sobie jedna mamka
powinno ale powinno też byc tak,że wszyscy w polsce na normalnych stanowiskach powinni więcej zarabiac bo większośc ludzi grosze zarabia i gdyby płacic niani 10 zł to na sama nianie pracowac trzeba. a koleżanka mamy gdzie pracuje?

10 zł na godz- po 8 godz pracując to wychodzi 64 zł na dzień, średnio pracujesz 21 dni w mies czyli 21 pomnożyc prze 64 wychodzi 1334 zł- ja zarabiam np. netto 960 zł :(

więc gdybym miała płacic po 10 zł to jaki sens mojego chodzenia do pracy?

Gość gggggggggggggcdfgzs
Wszystko zalezy od miasta, w Warszawie to 10/godzine, w mniejszym miescie mniej. Jak mama wezmie 3,50 to za cały miesiac wyjdzie jej ok 150zl. To zawsze dodatkowy grosz, ale przy dziecku jest duzo zajecia wiec biorac pod uwage te aspekty to wcale duzo nie zarobi. Ale jak i tak nie ma ciekawszego zajecia to niech sie zgodzi.

Gość gggggggggggggcdfgzs
No i w koncu to znajoma, wiec tez nalezy jej sie troche ulgowe traktowanie

Gość pseudonim dla siebie
200 zł nie 150zł, a to róznica.

Gość gggggggggggggcdfgzs
faktycznie, 200 :)

Gość w lubuskim
biora 5zl za godzine

Gość no wiec.....................
no to policz srednio czyli te 5zl za godzine 15zl dziennie czyli tygodniowo 75zl czyli miesiecznie 300zl nieduzo jak na wolnosc od dziecka 3godziny dziennie babka powinna byc zadowolona, czy twoja mama? nie wiem - zapytaj sama musi ocenic swoj wysilek

Gość molamamama
Kur.. jak można zapłacić niani 3,50zł za godzinę? :o Sama jestem matką i mieszkam na śląsku na wsi i w życiu nie mogłabym wykorzystywać tak niani która ma bardzo odpowiedzialną pracę. Ja jej płacę 10zł na godzinę, mimo że u nas płacą góra 5zł. Niania dostaje takie grosze ale jak dziecku coś się stanie nie z jej winy to mamuśki zwalą na nią tak? Nie miałabym serca dać tyle niani

Gość molamamama
dodam, że moja niania sama przygotowuje posiłki mojemu dziecku

Gość uważam że niani należy
płacić tyle na ile obie strony się zgodzą. Dla jednej 3,50 dla innej 10. Wszystko zależy od umawiających się stron.

Gość uważam że niani należy
I nie bardzo rozumiem tej zależności między 10 zł a zwalaniem jak dziecku coś się stanie. To chyba w odniesieniu do jakiejś zestrachanej niani, która kojarzy "dobrze płacą = dziecku nic się nie stanie" albo "kiespko płacą = dziecko ulegnie wypadkowi". Dla mnie to nie logiczne. :O

Gość zarabialam 5 zl
za godzinę, w tym posprzątałam, poprasowałam, ugotowałam. Dla mnie było ok.

Gość no to będzie tak
jak dziecku cos się stanie to ono będzie cierpieć, a co zrobisz niani? Masz z nia umowę na papierze? Dla mnie bez sensu.

Gość wppppp
w podkarpackim 3,5 zł

Gość saleminka8
taka sobie jedna mamka 10 zł na godz- po 8 godz pracując to wychodzi 64 zł na dzień, średnio pracujesz 21 dni w mies czyli 21 pomnożyc prze 64 wychodzi 1334 zł- ja zarabiam np. netto 960 zł 10zł na godzine po 8 godzin pracując to wychodzi 64 zł ?? hehe a nie 80 zł ? przypadkiem

Ja pracowałam 2x jako opiekunka do dziecka. Za pierwszym razem (przełom 2005/2006) zarabiałam 3 zł za godzinę, ale wtedy miałam sporo tych godzin (około 6 dziennie); za drugim razem (wiosna 2008) zarabiałam 5 zł za godzinę, ale tych godzin miałam mniej (około 3 dziennie), ale wychodziłam na swoje :]