Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika alona

co mnie czeka jeśli będę chodziła do słabego liceum ?

Polecane posty

Gość weronika alona

bo dzielą sie na słabe i dobre, a jak pójde do słabego to co ? życie mi sie nie uda ? przecież będę się uczyć dla siebie a nie ocen, będę miała dobre oceny przynajmniej bo jak pójdę do trudnego to oceny na świadectwie będą słabsze.A wiedza w głowie ta sama.

Gość vbsdff
wiesz tu nie chodzi tylko oceny. w lepszych liceach po prostu częściej są lepsi nauczyciele, co zarażają pasją, wskazują drogi, po prostu jest łatwiej wybrać odpowiednie studia...

Bardzo analitycznie myślenie - stanowczo powinnaś iść do słabego liceum najlepiej pszczelarskiego (E.G. jest po takim a proszę jaka gwiazda)

Gość wystarczyy
po kiepskim liceum nie dostaniesz sie na studia na porzadnej uczelni

Gość vbsdff
i co do wiedzy tej samej, to się nie zgodzę, można mieć piątki i wiedzieć faktycznie mało, a można mieć 3 i wiedzieć dość sporo, wystarczająco żeby dostać się na studia. jak mówi wielu lepiej być w ogonie w dobrej szkole, niże asem w kiepskiej, wiem coś o tym i się zgadzam.

nieprawda, jak bedziesz sie solidniei systematycznie uczyla to dostaniesz sie na dobra uczelnie!

Gość wystarczyy
nie dostanie sie!

Gość Czarna Malibu 997
Co cie czeka?? Hmm... KOPANIE ROWÓW!!;D

Gość vbsdff
jeśli będziesz chciała iść np. na historię, prawo, to jest szansa, że mająć nwet kiepskiego nauczyciela sama się nauczysz, co trzeba,. ale jeśli chodzi o przedmioty ścisłe, to już gorzej, bo możesz sama wszystkiego nie opanować. po prostu jest trudniej uczyć się dużo samej, ale to jest możliwe.

Gość weronika alona
ale jak będę chciała iść na studia to zobaczą moje świadectwo z dobrymi ocenami to mam większe szanse ale jak skoncze dobre liceum gdzie ocena dobra jest rewelacją to będę miała gorsze świadectwo czyli nie wiem czy oni jakoś to obliczają w punkty

Gość vbsdff
nie znam się na nowej maturze, nie jestem z tej epoki ;). ale z tego co mi wiadomo, to matura jest wszędzie taka sama, więc liczą się procenty z matury, a lepsze lo raczej na bank cię lepiej do takiej matury przygotuje.

Gość nie liczy się do jakiego liceu
m chodziłaś tylko jak zdasz maturę

Gość vbsdff
rozumiem co kombinujesz, ale niestety to nie jest tak, bo jakby tak było, to każdy by szedł do słabszego, po co się męczyć...

nic cie nie czeka, ci z lepszych lieców na korki chodzą przed maturą, ty tez idz na jakis kurs przygotowawczy do matury i zdasz ją tak samo dobrze jak ci z lepszych liceów, a przynajmniej bedziesz miała luzniejsze 3 lata. Ja miałam jeszcze stara mature i były egzaminy na studia, nauczyłam sie sama, troche korków i sie dostałam na studia a chodziłam do złego liceum a ci z dobrego sie niektórzy nie dostali bo sie nie uczyli sami. Na pewno dobre liceum ci studiów nie zagwarantuje ani wiedzy do głowy nie wleje, musisz sie sama uczyc i sama tego chciec.

Gość gkvg
oceny ze świadectwa nie liczą się do rekrutacji na studia, najważniejszy jest wynik matury, a w lepszym liceum napewno lepiej Cie do niej przygotują. Możesz zobaczyć np. ilość osób idących na studia po tym gorszym liceum i po lepszym, wyniki mówią same za siebie. Poza tym w lepszym liceum, przynajmniej teoretycznie (zależy w jak dobrym), bedziesz otoczona ludźmi, kórzy poważnie podchodza do nauki a takie środowisko zmobilizuje i Ciebie. Ale wszysto zależy od Twoich ambicji.

Gość gkvg
dokładnie, trzeba się przedewszystkim uczyć samemu, bo nawet w najlepszym liceum nikt Ci wiedzy do głowy nie wleje. Jeśli nie przeraża Cię duża ilośc nauki, to wybierz lepsze, ale tez nie przesadzajmy, nawet w tym o wyższym poziomie nie jest przecież tak strasznie;)