Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megggg

kupno na ebay.uk pilna pomoc potrzebna

Polecane posty

Gość megggg

Witam, potrzebuje pomocy. Kupilam komplet poscieli na ebayu w UK, niestety sprzedawca nie zgadza sie wyslac za granice (mieszkam w Niemczech). Czy ktos moze pomoc? Jakies rady? Help!

Gość masakraiiiiiiiiiiii
dziwne ze sie nie zgadza a zaproponowalas pokryc koszty calokowite i w razie utraty przesylki nie bedziesz miala roszczen?

Gość megggg
oczywiscie, ze dziwne. Kupuje na ebayu w roznych krajach od lat, mam ponad 360 transakcji i 100% pozytywow. Place paypalem. Nie rozumiem goscia. Spytalam wczesniej czy wysle do Niemiec, ale nie odpowiedzial na maila wiec po prostu zalicytowalam, a on mi teraz wyjechal z tekstem, ze nie wysyla za granice i ze bede musiala wycofac bid. Czy ktos moze mi pomoc, tzn. posredniczyc w przesylce (oczywiscie pokryje wszelkie koszty z nawiazka ;) ?

Gość ja dopiero raczkuje na ebayu
ale na wielu aukcjach jest wyraznie zaznaczone ze nie wysylaja do Niemiec. nie wiem jak bardzo ci zalezy na poscieli ale ja bym wycofala bid i oszczedzila sobie klopotu.

Gość megggg
no wlasnie mi zalezy, znalazlam idealny dla mnie komplet i bardzo mi sie podoba. cena tez byla super.

Gość vogue vogue
w sumie moge pomoc, ale we wtorek jade do polski, wiec daj znac...

Gość vogue vogue
no wlasnie tez zauwazylam ze czesto pisza ze do niemiec nie wysylaja, wiecie moze dlaczego???

Gość masakraiiiiiiiiiiii
Bo Anglicy nie lubia Niemcow,;))

Gość nalon32
z tego co wiem Niemcy maja duze wymagania apropos opakowan i zabezpieczen ( zwlaszcza latwopalnych produktow, jak perfumy) i bardzo wymagajaca i upierdliwa obsluge celna, dlatego sprzedawcy chca uniknac utrudnien.

Gość megggg
vogue, dziękuję, już się dogadałam z firmą transportową. Sprzedawca wyśle towar do Londynu a oni mi prześlą do Niemiec. Stracę na tym kilka funtów, ale trudno. Niemniej, bardzo Ci dziękuję za ofertę pomocy, vogue vogue :) Z tego co wiem z doświadczenia, to Niemcy mają bardzo ostrą kontrolę celną, szczególnie nastawioną na wyłapywanie podróbek. Kupiłam kiedyś botki Calvina Kleina w Stanach i zanim mi je oddano niemiecki Urząd Celny robił ekspertyzę autentyczności (na szczęście były ok :) ) Sfałszowany towar nie tylko jest konfiskowany, ale sprzedawca może mieć duże nieprzyjemności. Z tego wniosek prosty dla kupujących: jeśli sprzedajacy odmawia wysyłki do Niemiec to widocznie ma dobry powód, by się obawiać... Co do opakowań, to są nowe przepisy i nowe normy, ale dotyczą one sprzedawców prywatnych. Ja wysyłam wszystko, co sprzedam w kartonach po butach i jest ok. :)

Gość megggg
zamieszałam, normy dotyczące opakowań NIE dotyczą sprzedawców prywatnych.

Gość vogue vogue
dzieki za informacje.