Wyspiara 0 Napisano Kwiecień 23, 2009 Ktoś sie z Was tym interesował? Może skorzystaliście z takiego wyjścia? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Sama zaczynam rozważać taka możliwość więc chętnie posłucham waszych wskazówek i porad. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tghyhyyhjjht Napisano Kwiecień 24, 2009 dla mnie się w ogóle nie opłaca, szczególnie teraz kiedy ceny są tak niskie.., wyliczyłam ze płaciłabym więcej na part szare part buy, niż za swój własny mortgage, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wyspiara 0 Napisano Kwiecień 24, 2009 mówisz że np. za połowę mieszkania wychodzi większa rata niż na całość? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beatta41 Napisano Kwiecień 24, 2009 To nie tak pieknie ze splacasz tylko polowe, za druga polowe ktora nie nalezy do ciebie placisz czynsz, czyli splacasz mortgage i do tego placisz czynsz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wyspiara 0 Napisano Kwiecień 24, 2009 Nie no wiem że za tą część której nie kupie muszę płacić czynsz. ale zawsze to mniej niż jakbym miała od razu kupować całe mieszkanie. chodzi mi o warunki jakie trzeba spełniać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madziulka M 0 Napisano Kwiecień 25, 2009 Warunki otrzymania kredytu sa dokladnie takie jame jak w przypadku zakupu calosci nieruchomosci. Jedynie dochody mozesz miec mniejsze bo kredyt bierzesz na mniejsza sume. Po roku mozesz starac sie o wykup dalszej czesci nieruchomosci. Plusem jest to, ze wiekszosc domow i mieszkan na SO jest nowa wiec nie muisz martwic sie o remonty itp. Jesli chodzi o oplaty to w moim przypadku wynosi to mniej wiecej Ł550 miesiecznie (mortgage+rent 50% na 50%)- mieszkanie o wartosci Ł125000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wyspiara 0 Napisano Kwiecień 25, 2009 Do Madziulka M Dziękuje bardzo za odpowiedź. Czy jeśli zgłoszę się od takiego \"systemu\" oni mi proponuja jakieś domy, mieszkania, czy sama muszę szukać? Co z opłatami notarialnymi? Duże to są kwoty? I właśnie co w wypadku remontów? Dzielimy koszty na pół z miastem? Co jeśłi będę chciała np. wynająć komuś jeden pokój? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wyspiara 0 Napisano Kwiecień 25, 2009 aaa jeszcze jedno , czy jest jakiś ograniczony czas w którym muszę się zdecydować na wykup pozostałej części? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach