Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama po prostu mama

ZAPALENIE KRTANI

Polecane posty

Gość mama po prostu mama

Moj synek 9cio miesieczny ma zapalenie krtani. Strasznie ciezko oddycha, bylismy u pediatry. Dostalismy 2 czopki, jak do jutra nie bedzie lepiej to mamy zjawic sie ponownie. Wiecie moze cos na temat tej choroby? Czy WAsze dzieci to przechodzily? Prosze o informacje, jak postepowac, kiedy jesli bedzie trzeba jechac do szpitala- przy jakich objawach? Z gory serdecznie dziekuje wszystki za wypowiedz.

Gość mama po prostu mama
up

Witam. Moj synek czesto \"łapie\" to dziadostwo. zapaleniu krtani czesto towarzysza dusznosci, cieżki oddech, szczekający kszel Moja lekarka przepisywala nam Encorton i jeśli było juz naprawde ciezko dawałam po tabletce i odrazu lżej oddychał

a jakei czopki dostał Twój synus na zapalenie krtani, chyba tylko przeciwgoraczkowe, a żadnych innych lekow nie przepisała Wam lekarka?

mój mały też ciągle chorował w sezonie od jesieni do wiosny średnio co dwa tygodnie lądował w szpitalu z powodu duszności(od obrzeku)zamiasy jeździc do szpitala z czasem nauczyłam sie z tym radzic.jak tylko zaczął sie nocny szczekający kaszel zawijałam go w koc i zabierałam w miejsce gdzie jest dużo zimnego powietrza,otwierałam okna.zimne pow.zmniejsza obrzek.dodatkowo można zabrac do łazienki i napuścic do wanny zimnej wody i posiedziec w tym pomieszczeniu.wilgoc i zimno to jedyna ulga.niestety zazwyczaj po ataku krtani mały łapał zapalenie oskrzeli.laryngolog polecił wyciecie trzeciego miogdałka i po zabiegu od dwóch lat nie mieliśmy już żadnego ataku.meczylismy sie trzy lata:P

dodam jeszcze ze dusznosci sa juz powodem samym w sobie aby wezwac pogotowie przy zapaleniu krtani.podadzą wtedy zastrzyk.obrzek uniemozliwia swobodne oddychanie,a w każdej chwili może się przecież zwiekszyć.wtedy już będzie mało czasu na pomoc

ja tez robilam tak jak liduchna ubrac cieplo i niech dziecko spi przy otwartym oknie dusznosci wtedy naprawde ustepuja

Gość gość

Pod względem jakości i wygody w codziennym używaniu to polecę Novama Familino Pro. Porządna włoska firma, atestowane akcesoria, bezpieczny dla dzieci. I też druga sprawa to komfort przy przyjmowaniu aerozolu, człowiek się nie męczy, nie trwa to długo. Ekstra!