Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odmrożone ręce

ODMROŻONE RĘCE

Polecane posty

Gość odmrożone ręce

jelśi ktoś zna sposób na pozbycie się, lub chociaż złagodzenie, okropnego czerwonego a czasami wręcz fioletowego koloru z odmrożonych dłoni - błagam niech się podzieli

Gość upssss
a moze to nie sa odmrozone rece? ja mam caly czas czerwone a czasami sine i jakby spuchniete szczegolnie palce. a masz tez ciagle zimne? bo ja wlasnie z tych powodow dostalam skierowanie do poradni naczyniowej, ale narazie musze poczekac na wizyte. no chyba ze jestes pewna ze masz odmrozone chociaz ja tez zawsze tak myslalam

Gość omrożone ręce
hmmm...no nie wiem, mam tak od dziecinstwa, od zawsze. Mam zimne prawie zawsze

Gość przepis biosłone
Syberyjscy szamani stosowali wywar z glistnika i jajek jako skuteczny lek na trudno gojące się rany powstałe w wyniku odmrożeń. Przygotowywali go w sposób dość specyficzny. Otóż korzenie glistnika i ugotowane na twardo żółtka kurzych jaj gotowali kilka godzin, aż powstała z nich gęsta pulpa, którą grubo nakładali na chorobowo zmienione miejsca i zawijali płótnem lnianym. Ponoć po dwóch tygodniach w tych miejscach schodziła skóra, a pod spodem pojawiała się nowa, jakby żadnego odmrożenia nie było. Opowiadała mi o tym pewna Sybiraczka. Metodę tę zaleciłem w kilku przypadkach egzemy skórnej i w niektórych efekty były zadziwiające. Ale musiałem z niej zrezygnować, bowiem ludzie, mimo że byli uprzedzeni, wpadali w panikę, gdy „stara” skóra zaczęła grubieć i odstawać od ciała. W związku z tym, szczególnie ich najbliżsi, nie dawali mi spokoju pytaniami, czy aby na pewno nie zaszkodzi to chorym. Przepis na odmrożenia ze strony http://bioslone.pl/forum2/index.php?topic=2501.20