Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawionaaaaaa

czy któraś z was wie może jak smakuje mleko matki?

Polecane posty

Gość zaciekawionaaaaaa

jestem ciekawa.....z góry dzięki za odpowiedz:)

nie da sie stwierdzic co to za smak. nie ma na pewno nic wspolnego z normalnym mlekiem, ma smak paskudny, jak typowa wydzielina z ciala:P wiem, bo moj facet bedac gowniarzem prosil mame zeby mu spuscila z piersi do posmakowania

Gość asdfcvgbh
ja odrobinkę posmakowałam Nie przypadło mi do gustu :D:D

ja tez przez przypadek kiedys spróbowałam i calkiem slodkie bylo w kazdym razie mnie nie odrzuciło niemnije jendka niewiele ma wspolnego z prawdziwym mlekiem

Gość gfdsa
Ja też posmakowałam z ciekawości. Było lekko słodkawe. Tak jakby mocno rozcieńczone mleko z kartonika.

Gość fdsa
a czemu Cię to tak interesuje ??

Gość kochany Bobasek
Ja wiem - jest pycha :D ;)

Gość zaciekawionaaaaaa
jestem w 7 miesiacu ciązy wlasnie i czytam rózne rzeczy na temat ciąży i porodu i wlasnie natknełam się gdzies na artykuł o tym jak można zmieniać smak mleka matki na np bananowy i wtedy mi przyszło do głowy po co to robić i jak w takim razie smakuje to mleko że ludziom przychodzi do głowy żeby ten smak modyfikowac:) a poniewaz nie mogłam znalezc nigdzie rzetelnej informacji na ten temat to postanowilam zapytac tutaj...

Gość fdsa
acha :) Prawda jest taka, że ponoć to co jesz ma wpływ na smak mleka. Jesli jesz dużo słodyczy - ma bardziej słodkawy posmak, jesli mocno doprawiasz czosnkiem to nawet zapach się zmienia.

Gość jak dla mnie syf
mnie wrecz obrzydzalo, nie dziwilam sie jej ze nie chce go pic. NAN i Bebilon za to jej przypadlo do gustu

Gość kkkkkkkkkk
mojemu dzieciaczkowi smakuje, a jak dawałam sztucznego to strasznie się krzywił a potem wymiotował. Ma słodki smak, pierwsze łyki to taka jakby słodkawa woda a potem ja bym opisała jak roztopiony milky way. Nie jest obrzydliwe.

Gość Pitersonik
Mleko ma słodkawy smak, nie jest złe. Podczas sexu można sobie popic od żony jak zachce się pic- Polecam spróbowac ;)

Gość gość
Mleko matki smakuje przynajmniej u nas 15 miesięcy po urodzeniu żona dalej karmi . Poszliśmy na imprezę nocowalismy rarazm dziecko bylo pierwszy raz u babci żonie piersi zaczęły dosłownie pachnąc i twardniec . Więc postanowiłem ze jej wypije mleka prosto z piersi . Smak określił był za dobry ktory przypomina takie słodkie mleko do kawy co mozna kupic w puszce lub malym kartoniku.

Kto chciałby spróbować kobiecego mleka? Karmię moje dziecko od miesiąca. Moje piersiątka wytwarzają dużo pokarmu i moje maleństwo nie jest w stanie wszystkiego skonsumować :) Dodatkowo ponad 200 ml dziennie odciągam. Na początku wylewałam. Do momentu kiedy mój mąż posmakował tego mleka. Pił je w różnych formach. Prosto z laktatora, gotowane lub np. jako dodatek do kawy. Niestety od kilku dni małżonek jest w delegacji i szybko nie wróci. Jeśli ktoś chciałby spróbować takiego mleczka - to mogę sprzedać. Mleko poddaję pasteryzacji w temperaturze 70 - 75 stopni przez 15 sekund w multicookerze. Dzięki temu dłużej zachowuje świeżość i wytrzymuje transport. Wysyłam w szklanych buteleczkach wcześniej wysterylizowanych. Teraz jest chłodno - więc jak ktoś chce to mogę wysłać mleko prosto z laktatora (bez pasteryzacji). Mleka niepasteryzowanego nie wysyłam przed Weekendem z uwagi na dłuższą dostawę. Cena mleka to 23 zł za 200ml. W tym jest też koszt buteleczki i opakowania. Mogę wysłać paczką Pocztą Polską 12 zł, lub do paczkomatu 9 zł. Paczkomat to dobra opcja jak ktoś chce pozostać anonimowy - nie trzeba podawać swoich danych z wyjątkiem maila i telefonu. Można zapłacić przelewem na moje konto bankowe. Dostałam, też propozycje od osób, które chciały pozostać anonimowe aby można było płacić bitcoinami i kodami Paysafecard. Założyłam sobie konto Bitcoin i Paysafecard i teraz też mogę w tej formie przyjmować zapłaty. Pytacie też czy przyjmę doładowanie telefonu. Odpowiadam - NIE. Więcej szczegółów podaję w wiadomości email. magda.s1511@interia.pl

Gość gość
Magda ty się módl się o rozum. Mleko (którego się nota bene nie pasteryzuje bo 40 st. traci właściwości odżywcze) mogłabyś oddawać do banku mleka dla naprawdę potrzebujących, czyli wcześniaków, noworodków i niemowląt na oddziałach neonatologicznych i NICU. Ale ty masz tylko kisiel w gaciach i pusto w głowie, aż wstyd. Jesteś przykładem tego jak bardzo kobieta jest w stanie się upodlić dla paru groszy... Może rozważ jeszcze sprzedaż moczu, kału, potu, krwi menstruacyjnej i upławów?

Gość gość
Moje mleko smakuje jak mleko z wodą i cukrem. Pozdrawiam wszystkie karmiace Karmiąca

Gość gość
A ciebie co tak dziwi, mieszkam w Stanach I Tutaj normalnie Ludzie kupuja matki mleko, na ciazowych portalach pelno ogloszen, tylko jak zwykle w Polsce zgorszenie.

Gość zszokowany ojciec
Mleko zależnie od diety matki oscyluje smakowo pomiędzy lekko słodkim a bardzo słodkim, może być gęstsze lub mniej, moje doświadczenie: bardzo słodkie mleko, gęste odżywcze (coś jak przesłodzona smecta) odczucie delikatnego nalotu między zębami. Co do wypowiedzi Pani Magdy o sprzedaży mleka: Nie ma znaczenia region, kultura i to co robią inni ludzie. Sprzedaż jak i kupno mleka matki lub krwi jest niemoralna, nielogiczna- to jest powszechna moralna opinia wyrażona ku przestrodze dla dobra człowieka. A teraz moje prywatne spostrzeżenie: sprzedaż mleka czy krwi to zachowanie analogiczne do prostytucji- sprzedajesz swoje ciało defacto sprzedajesz coś co jako człowiek dostałeś za darmo i to ma ogromny wpływ na Twoje sumienie na duchowość człowieka i jego otoczenie, które jest świadkiem tego procederu. Dbajcie o swoje ciała, wychowujcie dzieci zgodnie z moralnym intuicyjnym dobrem i budujcie pokój i szacunek do siebie nawzajem Kochani!!

Gość gość
Nie uważam źeby sprzedaż mleka była czymś nagannym. Cena zawiera czas matki ściągającej pokarm. Czas, który mogłaby poświęcić swojej rodzinie. Porównanie tego z prostutucją to wielkie draństwo i nadużycie. Fuj co za śmietnik masz w głowie, że coś takiego wymyśliłaś. Wstrętne to jest, obrzydliwe. Mleko matki smakuje jak rozcięczone mocno mleko i dosłodzone. Babsko co do moczu, kału i potu porównało mleko też ma nieźle pokiereszowany rozum i ducha. Pomyśleć, że same kiedyś matkami zostaną. Mamki ratowały życie noworodkom, których matki zmarły przy porodzie lub nie były w stanie karmić a ci tu taka p***a z kafe ją do k***y porówna. Idźcie w chuj z tą wasza moralnością.

Gość gość
moje smakowało jak woda z cukrem

Gość gość
A ja patrzę na to z innej strony,jak można kupować/podawać swojemu dziecko cudze mleko? Brak wyobraźni niektórych ludzi nie opuszcza, w ten sposób dziecko może złapać poważne choroby,między innymi WZW... Nie wiecie też czy osoba,która mleko wam sprzedaje dobrze się odżywia,czy nie bierze silnych leków,narkotykoqw,nie pije alkoholu itd. O takich rzeczach trzeba myśleć przede wszystkim.

Gość Matka Karmiąca

Karmiłam, ściągałam. Jedno jest pewne,  moje mleko było bardzo gęste, słodkie i tłuste. 

Wszystko, co się zje, wpływa na jego smak i wartości odżywcze. 

Mroziłam, smak już trochę inny, określiłabym jako gorszy. Jednak mały chętnie pił. 

Gość Gość

Ja nie wiem jak smakuje moje mleko, ale pachnie fajnie. Jak skondensowane mleko w tubce, albo kwiatki asparagusa.