Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaMariaWalentyna

5 lat biore pigułki ale nigdy nie mialam takiej sytuacji...

Polecane posty

Gość AnnaMariaWalentyna

2 lata Yasmin, teraz 3ci rok Regulon niedziela godz. 20:00 11 pigułka i pozniej sexik poniedziałek godz. 21:00 12sta pigułka wtorek godz. 21:00 13st pigułka środa godz. 21-22 sex, i brak pigułki czwartek godz. 18:40 zorientowalam sie w sytuacji i wzielam 14sta pigułkę,wiecej juz nie juz mase razy wzielam pozniej albo zapomnialam i potem byla abstynencja ale nigdy nie zdarzylo mi sie aby w dniu, w ktorym nie wzielam pigulki uprawiac sex.... Prosze nie krzyczec, nie wyzywac od idiotek mam 27 lat i DZIS IDE DO LEKARZA na 17sta!! aby poradzic sie w tej oto stuacji Ale ze natura ciekawa... czy ktoras z Pan miala podobna sytuacje i co z tego wyniklo ? Pozdrawiam AnnaMariaWalentyna

Gość raczej się nie da
mi chyba ze 4 razy tak się przytrafiło, i w ciązę nie zaszłam spoko spoko

Gość monisska123
moim zdaniem niepotrzebnie panikujesz, 1 dzien niewziecia tabletki to nie koniec swiata nie jest tak latwo zajsc w ciaze

Gość AnnaMariaWalentyna
ech, no mam nadzieje, ze nic sie nei stalo :) ale wiecie jak jest... te ktore sie staraja maja problemya te ktore nie chca wpadaja ;)

Gość AnnaMariaWalentyna
moze ktos jeszcze sie wypowie :)

Ja to się zastanawiam, czy jeśli jednak zaszłas w ciążę, to czy lekarz jest w stanie to wykryć po dwóch dniach. Bo mam wrażenie, że raczej nie.

konczysz juz drugi tydzien z opakowania wiec mysle ze do ciazy raczej nie doszło, gorzej jak sie zapomni pigulki w 1 tygodniu brania, a tu juz prawie trzeci by sie zaczal wiec spoko:)

Gość AnnaMariaWalentyna
poczekam tydzien , jak sie po tym tygodniu okaze ze ciaza to co zrobie? a jak pojde teraz to zaleznie od tego co lekarz powie , moge dostac postinor, bo od stosunku minelo dopiero 40godzin :) za tydzien, owszem zrobie test ale juz bedzie za pozno na antykoncepcje "po" a w tej chwili nie moge miec dzieci :(

Gość wątpie aby cos się stało
po pierwsze owulacja nie nastepi zaraz po zapomnianej tabletce, na to potrzeba czasu... Owulacja jeśli w ogóle następi to pewnie dopiero kilka dni po, a może nie wystąpić, bo wziełaś 13 tabletek i poziom hormonów we krwi był juz wysoki. Weź też pod uwagę że hormony hamują roymzwój wyściółki macicy, jajeczko nie ma się gdzie zagnieździć, no i zmieniają śluz na gęstszy tak że plemniki mają utrudnione poruszanie się. WNiosek z tego taki, że po tym stosunku prawdopodobieństwo ciązy jest znikome, ewentualnie większe w ciągu kolejnych dni

Gość gość
ja też uważam , że w tym dniu w którym zapomniałąś wziąć pigułkę nie zaszłaś w ciążę bo byłaś chroniona przez wcześniejsze pigułki , które nie dopusciły do owulacji . dopiero teraz musisz uwazać bo to zapomnienie moze doprowadzic do jajeczkowania w kolejnych dniach . więc moze do konca cyklu powstrzymaj się od seksu . dostaniesz okres , zaczniesz nowe opakowanie prawidłowo i wtedy mozesz spokojnie współzyć.