Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszla_Panna_Młoda

Jak zorganizowac wesele za 30 tys? Na czym oszczedzac?

Polecane posty

Gość Przyszla_Panna_Młoda

Niestety moi rodzice nie dysponuja wieksza gotowka

- Kup tańszą suknię ślubną i tanie buty... Kościół udekorujcie sami - Ciasta niech upiecze mama z babcią - Do kościoła niech zawiezie Was znajomy - Nie zapraszaj dalekich krewnych i koleżanek

Gość Pisuardesa
Nierob wesela jedz na urlop za 30 tys.ale sie zabawicie.

Zaoszczedzic tak napawde można na wszystkim... Wystarczy wynajac sale i kucharki zamiast restauracji, taniej i jedzenia wiecej i lepsze. Zaproszenia- jest dużo ładnych i tanich, nie trzeba odrazu kupowac najdrozszych zwlaszcza że wiekszosc osob nie zwraca na nie uwagi.

Gość hjgkdfyud
Na ile osób to wesele? Ja na 120 osób robiłam w restauracji i 20 000 niecałe wyszło, z ciastem, suknią i wszystkim. Orkiestrę, samochód, kamerę i alkohol opłacał pan młody.

Myślę, że najwięcej można zaoszczędzić na sali - jak organizuje się wesele w restauracji, to trzeba się liczyć z tym, że cena będzie odpowiednio wyższa. Z tego co wiem, to taniej wychodzi zorganizowanie tzw. plenerowego wesele. Słyszałam, że w organizowaniu tego typu przyjęć specjalizują się niektóre firmy np. Gustowne Wesele. Wychodzi taniej, bo nie opłaca się już lokalu, a jedynie wynajęcie namiotu. Do tego można załatwić katering i na wszystkim w sumie zaoszczędza się sporo.

Gość provokejszyn jak nic
nie kupuj kwiatkow..... zaporszenie wyslij smsem

Gość lody pistacjowe
zaproszenia z allegro niech do slubu powiezie was jakis znajomy znajome kucharki samodzielne dekorowanie sali na wszystkim da sie zaoszczedzic

to zalezy na ile osob i w jakiej czesci kraju - my mielismy 104 gosci i calkowity koszt zamknal sie w 26 000 zl - ale my sami sobie sponsorowalismy a zaoszczedzic mozna na: - sukni (ja kupilam z salonu suekin, ktory prowadzi moja dobra znajoma wiec mialam po kosztach) - dj (jest duzo tanszy od zespolu - my akurat nie lubimy wesel z zespolami wiec od poczatku chcielismy dj - tez po znajomosci - dobry kolega tej kolezanki od salonu sukien;) - za sale sie targowalismy - alkohol kupilismy w hurtowni - ale wczesniej szukalismy w wielu meijscach

Gość dzieci to mady
za 30 tys ?????? bym pojechala na urlop a nie zapierdal ... nakarmic obce mordy ktore tak i tak was obgadaja no i rodzice niewydala calej krwawicy ZYCIA

Gość gderacie i gderacie...
gadajcie co chcecie, ale ja wiem swoje - za miesiac sama mam wesele, zaoszczedzic mozna przede wsyztskim na liczbie ogsci, na fotogragie, kamerzyscie, zespole i sukni slubnej :)

Gość gderacie i gderacie...
a najlepiej zrobic skromne rpzyjecie zamiast wesela...zreszta 30 tys to strasznie duzo...na co Ty chcesz tyle wydac? chces zmiec 100 gosci?

Gość dzieci to mady
WSZYSTKO NA POKAZ W naszym kraju dużą popularnością cieszy się sarmacka zasada „Zastaw się, a postaw się, w myśl której ludzie zastawiają swoje majątki tylko po to, aby „godnie podjąć gości. Zjawisko to dotyczy w szczególności tych, którzy za wszelką cenę chcą podkreślić swoją wyższość i pokazują światu, że są lepsi bo są bogaci...

przede wszystkim na stroju, i charakterze przyjęcia, i mniej gości tym taniej, chyba, ze nie płącisz od osoby a za asale, im wiecej zrobis zsama, lub poprosisz rodiznie, tym wyjdzie taniej, najtansza jest elegancka kolacja, na która zapraszasz tylko najbliższa rodzinę!!! max25 osób. MOzna inaczej, jesli chcesz duze przyjceie 100 osób, to np majac do dyspozycji domek na wsi, zrobic tzw, wiejskie przyjecie na dworze ,ławy jakieś namioty, wiec generalnie ciac koszty maksymalnie i pomusleć na czym najbardziej wam zalezy... ustalajac priorytety, wiemy z czego nie rezygnujemy np wymarzona sukienka lub podróż poslubna

przede wszystkim na stroju, i charakterze przyjęcia, i mniej gości tym taniej, chyba, ze nie płącisz od osoby a za asale, im wiecej zrobis zsama, lub poprosisz rodiznie, tym wyjdzie taniej, najtansza jest elegancka kolacja, na która zapraszasz tylko najbliższa rodzinę!!! max25 osób. MOzna inaczej, jesli chcesz duze przyjceie 100 osób, to np majac do dyspozycji domek na wsi, zrobic tzw, wiejskie przyjecie na dworze ,ławy jakieś namioty, wiec generalnie ciac koszty maksymalnie i pomusleć na czym najbardziej wam zalezy... ustalajac priorytety, wiemy z czego nie rezygnujemy np wymarzona sukienka lub podróż poslubna

musiałoby mi rozum odjąc, żeby na imprezę wywalać 30 tys za to mozna mieć samochód prosto z fabryki albo luksusowo wykończyć sobie misezkanie luksusowo! a wy chcecie za to 2 dni sie obeżreć i napić ludzie, opamietajcie się

Im mniej osób zaprosisz, tym mniej będzie kasy z prezentów. I na odwrót. Nie ma tak (albo rzadko ) tak jest, aby para młoda miała na wyjściu pieniądze na wesele i z prezentów jechała sobie w podróż poślubną. Więc nie wiem z czym taki problem: zwrócić się zwróci. Ja chcę wesele na 100 osób, ale nie dla " zastaw się , a postaw się", tylko dlatego, że mieć przy sobie tego dnia bliskie mi osoby( od razu mówię: mam duża rodzinę oraz wielu przyjaciół i w cale nie zapraszam cioć i kuzynów, których nie znam). A jednak uzbierało się:)

Gość klos2249
zrobcie wesele w namiocie

Gość jeden raz adin ajnc łan
Zabawcie się zami za te 30 kaflów, a nie pospólstwo podobne sobie zpraszajcie!

Gość gość
macie jeszcze jakies rady jak zaoszczedzic?

Gość Buduar Girl
kilka pomysłów buduargirlcom/2014/10/jak-oszczedzic-na-weselu.html

Gość gość
w wiekszosci sytuacji, jakie znam, koszty wesela rozklada sie po 1/3 na mlodych i 2 pary rodziców, oczywicie mozna inaczej, ale jesli rodzina tak postanowi a wszytkim na weselu zalezy, to koszty sa "do ogarniecia". Zakaldajac 100 osób, po 250 /os mozna miec fajne menu z alkoholem w dobrej restauracji ,zostaje 5 tys na reszte.

Gość gość
ja nie mialam samochodu, filmy i zdjecia robili znajomi ( b fajne),sukienka tania i ok, swietnie było.

Gość gość
LUdzie, co wam do tego, na co kto wyda swoja własna kasę! Samochód mamy, swiat zjezdzilimy, mieszkania nie ma jak wyposazac, bo na razie nie gotowe. Zalezalo nam,zeby zebrac do kupy naszych najlepszych przyjaciól, zeby poznac ich ze soba, wszyscy sie swietnie bawili. Ludzie i przyjaznie sa dla nas wazniejsze niz przedmioty. Kazdy ma inne upodobania, inna kasę- nie urządzajcie komus zycia!

Gość Jakie to żenujące
Wesela są modne jedynie na wsi, na których musi być obowiązkowo, sołtys i wójt, oraz cała wiocha.Dużo jest par,które mają malo kasy.Często zapozyczają się! Nierozumiem, ale tak jest Zastaw się i postaw się, a ciotki i tak d**e obrobią.Nie lepiej wyjechać w podróż poślubną zamiast urządzać huczne wesele?

Gość gość
Ja zaoszczedzilam sporo na sali, znajoma mi polecila http://www.rcc.pl i oni mają naprawde dobre ceny. A pomieści się dużo gości, z tego co pamietam to nawet 300!

Gość gość
Po porstu ogranicz ilość gosci, zapros tych na ktorych naprawde ci zalezy, gwarantuje, ze wtedy wystarczy tego typu sala http://www.zakatek-smaku.pl/ czyli taka do 50 osób.