Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina87

neerki i solariuum

Polecane posty

Hej dziewczyny! Mam pytanie czy wy tez sie opalacie na solarium jak macie chore nerki? Ja zapytałam lekarza czy mi wolno bo słyszałam ze nie wolno a raz ze nie ma przeszkód.Postanowiłam zapytac lekarza od nerek przez internet i oto co mi odpisał-dodam ze choruje na wielotorbielowatosc nerek: Szczerze mówiąc trudno jest mi sobie wyobrazić, aby solarium mogło mieć zły wpływ na torbiele. Ciało od środka nie nagrzewa się po tym tak bardzo, a promienie UV działają powierzchownie. Jeżeli więc słońce i opalanie Pani nie szkodzi - z tym również nie powinno być kłopotów. Pozdrawiam, Moje pytanie brzmi...czy opalacie sie na solarium z chorymi nerkami?

Gość doktorek gregorek
Nerki lubia ciepelko , wiec nie wiem skad to stwierdzenie ze nie wolno.

Gość brunetka czy blondynka
ja sie czasami opalam ja mam pisaek w nerkach i czasami dostaja ataku kolki nerkowej a wygrzanie dziala wrecz na plus dla moich nerek czasem nawet walsnie z tego powodu ide sie wygrzac zwlaszca w zime

czyli w ten sposób -leczycie-nerki....ja mam troszke obawy w koncu to paskuctwo mi siedzi w nerkah ale tez nie chce wyglądać jak trup:)

Gość dwadziescia trzy
hej, sie podepne sie pod ten temat ;D a czy mozna na solarium chodzic jak sie bierze prouro? kapsulki z wyciagiem z zurawiny i witamina C? bo wiem, ze np. na dziurawca trzeba uwazac, to wole sie upewnic. na ulotce nic nie pisze...

sorry, a jak łykasz witaminę C lub jesz pijesz dużo herbaty z cytryną i jesz dżem żurawinowy, to tez się boisz chodzić na solarium? trochę logiki! fakt, że w szamie nie masz takiej zawartości proantocyjnów co w prouro, ale nic Ci się nie stanie jak pójdziesz na solarium