Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie beznadziejne.....

30 dni nocy

Polecane posty

Ten film jest wprost beznadziejny. Ja rozumiem, że chcieli zrobić horror, ale ta masakra, to tandeta. Zdecydowanie komiks lepszy, bo i sceny czarnego humoru były, co potrafiło rozbawić. Nie podobało mi się w ogóle i jeszcze te 2 lata opóźnienia.

Gość pomaranczowa marysia...
nie wiem czego sie spodziewalas :o

Spodziewałam się: a. że polscy dystrybutorzy są bardziej z XI w (2 lata opóźnienia i jeszcze ten żenujący tytuł) b. film oglądałam 2 lata temu, ale teraz z racji reklam (nawet na kafe) przypomniało mi się i stwierdzam, że jest beznadziejny. c. komiksy są super :D d. mogli się bardziej postarać.

Gość ja bym wyjechala czemu nie
a mozesz rozwinac swoja opinie? Dlaczego beznadziejny? kiepski montaz, niepasujaca muzyka, slabe efekty, czy co? Bo chcialabym wlasnie zobaczyc ;)

To że dystrybucja się troszkę opóźniła to jedna sprawa, drugorzędną sprawą jest też tytuł, jakby ciężko było przetłumaczyć \"30 days of night\" Ale film polecę, szczególnie, po wręcz beznadziejnej ekranizacji filmu \"Zmierzch\", która udupiła gatunek wampirzy do dna. Seria komiksów do bestsellerów też nie należy, wręcz bym napisała, że w pewnych momentach jest tak nużąca, że trzeba na fajka wyjść i odetchnąć, bo dalsza lektura zapewne nas uśpi. Film nie jest zły, wiernie oddaje klimat komiksu, mroczny, rzeźniczy i wampirzy. No zdecydowanie lepszy wizerunek wampira mamy po \"30 dni nocy\" niż po \"Zmierzchu\".