aka Nosek 2 Napisano Kwiecień 24, 2009 bo podobno dzieci mają większą zdolność widzenia nadprzyrodzonych rzeczy....później ta zdolność zanika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbanowany.koteczek 0 Napisano Kwiecień 24, 2009 Ale dlaczego ?:) jak to udowodnić... ? dziecko posiada takie same oczy jak dorosły ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aka Nosek 2 Napisano Kwiecień 24, 2009 nie wiem jak to udowodnić...oglądałam kiedys program na ten temat i tam tak mówili... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbanowany.koteczek 0 Napisano Kwiecień 24, 2009 Podsumując wątpię ,aby dzieci widziały nadprzyrodzone zjawiska, dzieci mają jedynie wybujałą wyobraźnie. Wystarczy samemu przypomnieć sobie jak to było, gdy było się dzieckiem :) Przecież wystarczy jakaś bajka, film i dziecko ma pole do popisu swej wyobraźni która jest piorunująca momentami :) myślę, że to jest naukowo opisane w jakieś książce o psychologii dziecięcej musiałabyś poszukać :) bądźmy poważni... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Volva Napisano Kwiecień 24, 2009 dzieci maja czyste dusze, sa jeszcze niewinne i dlatego widza tych, ktorzy nie przez wszytskich chca byc widziani..byl juz taki topik pt. czy male dziecko moze widziec duchy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2014 Dzieci do lat bodajze 8 maja zdolnosc widzenia duchow,a ta umiejetnosc zanika wraz z uplywem czasu.W Polsce jest dwoch chlopcow,jeden mieszka na Pomorzu,drugi na poludniu Polski.Byl o nich reportaz w telewizji,zdjecia duchow manifestuja sie pod postacia przezroczystych bialych kul.Zwierzeta tez wyczuwaja obecnosc innych bytow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta678 Napisano Sierpień 16, 2018 Moja 3 letnia córka przez jakiś czas ciągle mówiła że widziała duchy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 16, 2018 dziecko do 5 roku życia postrzega więcej ze świata niż my, potem to zanika. Na wszelki wypadek miejsce na podłodze , dokładnie po tym gdzie widzi "ducha" wysyp solą. możesz wykonać w kierunku tego miejsca znak pentagramu - prawą ręką zaczynając od dolnego lewego rogu gwiazdy pentagramu. Czy n ikt w domu nie próbował sztuczek magicznych? na wszelki wypadek zobacz - https://youtu.be/u11p9OC3S6g Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alexxis 0 Napisano Wrzesień 27, 2021 Witam. Nie wierzę w takie głupoty. Moje dziecko ma 2.5 roku widzi dziadka. Jakiego nie wiem. Najgorsze,że widzi go często w różnych miejscach. Boi się go. A ja szukam racjonalnego wytłumaczenia ale powoli brak mi sił i pomysłów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Psychopomp 0 Napisano Wrzesień 27, 2021 Będąc chłopcem lubiłem wsłuchiwać się w otoczenie. Robiłem to głównie nocą, bo wtedy słychać każdy szmer. Wyłapywałem różne dźwięki nie będące jednak niczym nadzwyczajnym, choć początkowo bałem się ich. Jednak tamtej nocy usłyszałem coś bardzo dziwnego. Leżałem w łóżku gdy nagle...nie mogłem uwierzyć własnym uszom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach