Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

VOLVA

jakie sa koszty chrztu?

Polecane posty

tak na bardzo skromnie, ale juz ze wszytskim?orientuje sie ktos? nie wiem na ile musze sie przygotowac...

my na chrzest zaprosilismy rodzicow chrzestnych (akurat to jest para) dziadkow, oraz prababcie.. Poczestunek byl u nas w domu po kosciele, najpierw obiad, raczejj skromny a pozniej ciasto i kawka Z obiadu bym nawet zrezygnowla ale u nas chrzest byl o 11 wiec o 13:30 bylismy w domu, wypadalo nakarmic glodnych ;)

Gość trusk.aweczka
zwykły obiad ugotuj np rosołek i kotlecika. to najbardziej standardowe dania i to na każdą okazje. planuję to podać na slub cywilny. koszty niewielkie nie wiem tylko ile kościół bierze

Gość kosciol zawsze
bierze co laska.... a niech ich...

my za chrzest placilismy 150 zl i ksiadz sam powiedzial ile a nie co laska. a na przyjecie zrobilam flaczki kurczaka na goraco bigos mialam ze swiat no i oczywiscie pieczone mieska salatki sledzik jajeczko i takie tam. a ha no i torcik i ciastka. i wodeczka tez byla ale w malych ilosciach. a zaproszeni byli ttylko chrzestni rodzice nasi rodzice i babcia.

my za chrzest placilismy 150 zl i ksiadz sam powiedzial ile a nie co laska. a na przyjecie zrobilam flaczki kurczaka na goraco bigos mialam ze swiat no i oczywiscie pieczone mieska salatki sledzik jajeczko i takie tam. a ha no i torcik i ciastka. i wodeczka tez byla ale w malych ilosciach. a zaproszeni byli ttylko chrzestni rodzice nasi rodzice i babcia.

Gość kasia5432
my ksiedzu daliśmy 50 zł Po chrzcie zaprosiliśmy najbliższych na kawe i ciasto (u nas chrzest jest o 15) zrobiłam kilka sałatek i to wszystko

Gość Chrzcilam blizniaki dalam 100
w domu kilka salatek polmisek wedlin jajka w majonezie torcik ciasto kawa herbata. Wystarczy. Gosci bylo 10 osob.

Gość saleminka8
śmieszne,ludzie idą chrzcić swoje szczęście,a onni "cennik" podają :P po kolędach też nieźle nazbierali i jeszcze im mało :P hihihi Ja tak samo myśle jak niektórzy,moja koleżanka ostatnio chrzciła córke i zrobiła normalny obiad(rosołek,mięsko,kapuste...) Potem "gadka szmatka" i kawa z ciastem,faceci coś tam wypili mocniejszego,kobiety coś słabszego i finish ;)

Gość saleminka8
to zależy też od godzizny chrztu itp... z rana to obiadek a popołudniu to kawa...dociagnąć to do kolacji i ją podać :)

Gość cudowna123
U nas ksiadz wprost mowi ze chrzest kosztuje od 150 do 200 zl .