Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalaaala

problemy intymne - co oprocz clotrimazolu?

Polecane posty

Gość alalaaala

czasem np po stosunku odczuwam przez kilka dni jakies pieczenie/szczypanie, ginekolog mowi ze lekki stan zapalny ale nic nie przepisuje no i mam pytanie, przypuscmy ze wizyte u ginekologa mam za miesiac a mnie wlasnie cos takiego trafilo, co zastosowac? jest cos bardziej uniwersalnego niz clotrimazolum? no bo clotrimazol to przeciez lek przeciwgrzybiczny

Gość boss
ja mam sklonnosci....gdzie jest cos do zlapania, zlapie to:O zaprzyjaznilam sie z laci bios, biore profilaktycznie co 2gi dzien i jest ok.

Gość doktorek gregorek
1> inny ginekolog 2> zel nawilzajacy

kup Lactacyd płyn ginekologiczny ( nie płyn do higieny ) i stosuj w razie stwierdzenia dyskomfortu,jaki opisujesz.pomaga

Gość alalaaala
dziekuje za odp:) boss - chodzi Ci o laci bios femina czy moze cos takiego: http://www.nokaut.pl/oferta/inlactic-kaps-10-kaps.html bluebird - skoro piszesz ze pomaga to chyba wlasnie sobie go kupie, a uzywam zawsze lactacyd emulsji do mycia i mi odpowiada Poza tym chodzi mi nadal o jakąś maśc czy cos takiego, co moglby uzywac rowniez moj chlopak, bo wiadomo jesli ja cos zlapie to zapewne przechodzi na niego i odwrotnie (biore tabletki anty)

Gość boss
uzywam feminy + plyn wymieniony wyzej z mezem nie mam problemu, bo w koncu tam w srodku jest ok.

Gość stosuj żel nawilżający
a po stosunku globulki z nagietkiem, kupisz w aptece, nawilżają i leczą otarcia, małe ranki.... nie wiem czy pieczenie to skutek otarć czy infekcji grzybiczej czy bakteryjnej trudno powiedzieć, jeśli to infekcje to partner powinien leczyć się razem z Tobą, a w trakcie leczenia zero seksu (ty globulki, on maść, a jak trzeba to również doustny antybiotyk dla Was obojga) infekcje mogą być różne: grzybek na to Clotrimazol rzęsistek, chlamydia, na to globulki i antybiotyk dosustnie

Gość stosuj żel nawilżający
bez konsultacji z ginem się nie obędzie objawem grzybicy jest biała serowata wydzielina (jak zsiadłe mleko) objawem rzęsistka lub chlamydii biało-żółtawa wydzielina

Gość alalaaala
tzn teraz jest wszystko ok, ale raz na jakis czas mnie cos takiego dopada, ostatnio wlasnie po seksie i trwalo ok 4 dni, ale kiedys pamietam ze pojawilo sie tak po prostu, nie jest to jakies straszne pieczenie, po prostu taki dyskomfort wiec antybiotyk to raczej za silny a no i jesli nie mamy problem z nawilzeniem to stosujemy zel pytam tez z tego powodu bo jestem po wymrazaniu nadzerki i ginekolog powiedziala mi ze mam niestabila blone sluzowa i ze moze mi sie kiedys odnowic, dlatego wlasnie chcialabym unikac wszelkich infekcji