Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim18

Samotność - błędne koło

Polecane posty

Gość anonim18

Mam problem z dziewczynami ... Owe problemy zaczęły się w gimnazjum , gdzie pomimo tego, że (przynajmniej w mojej opini) nie wyglądałem najatrakcyjniej (przechodziłem dość długo trądzik i takie tam) pomimo tego podobałem się dziewczynom - również tym bardzo atrakcyjnym dziewczynom. Wydaje mi się , że koledzy mi tego zazdrościli , tego że nie wykazując żadnej inicjatywy z mojej strony to same dziewczyny starały się nawiązać ze mną jakiś kontakt. Kiedyś nawet z ust kolegi usłyszałem że jestem najatrakcyjniejszym chłopcem w szkole. Było mi oczywiście bardzo miło słysząc takie opinie , ale oczywiście udawałem że zainteresowanie dziewczyn moją osobą jest mi kompletnie obojętnie , choć w głębi duszy chciałem się spotkać , pogadać ... tak po prostu (z perspektywy czasu wydaje mi się że ten brak zaangażowania z mojej strony winikał wówczas z mojej niedojrzałości , zadręczałem się pytaniami "o czym będziemy rozmawiac będąc we dwoje","co będziemy robić" i tym podobne) ... Skończyły się czasy gimnazjum , zaćzęła się szkoła średnia - nowa szkoła , nowa klasa (sami chłopcy) , a ja niestety dalej żyłem tą i tak nie zbyt bujną przeszłością. Co roku myślałem sobie że za rok o tej samej porze poznam już jakąś dziewczynę i będe szczęsliwy. Niestety tak kolorowo nie było i nie ma ... Choć moja wiara w siebie nigdy nie była jakaś wielka, to teraz cały czas spada. Zacząłem wymyślać sobie kompleksy np. jeden z ostatnich to nierówności skóry czoła (staram sie z tym walczyć , kupuje co chwile jakieś kremy , zobaczymy co z tego wyjdzie, co dziwne wtedy gdy przechodziłem trądzik i gdy moja twarz była zmasakrowana po wyciskaniu pryszczy - żadnego dyskomfortu nie odczuwałem). Moja samoocena jest niestety coraz niższa ... Moje kompleksy przeradzają się w paraliżującą fobię uniemożliwiającą mi nawiązanie jakiego kolwiek kontaktu z dziewczynami (bo z kolegami nie mam problemu). Jestem osobą pogodną , inteligentną z dużym poczuciem humoru , ale co z tego jak nie umie tego sprzedać ... W dziewczynach urzeka mnie ich delikatność , kobiecość , wrażliwość i ich spojrzenie. Dziewczyny które zwracają na siebie moją uwagę są zazwyczaj zjawiskowo piękne i to jest kolejny powód dla którego boje się coklwiek zrobić. Boje się odrzucenia a może i nawet wyśmiania... Mam 18 lat od tego czasu NAPRAWDE dwa razy rozmawiałem sam na sam z dziewczyną ( w gimnazjum na korytarz , i w dodatku bardzo krótko). Nie wiem jak to dalej będzie , teraz naprawde jak jeszcze nigdy w życiu potrzebuje czyjejś bliskośći , wsparci , ale niestety nic nie wskazuje na jakiś progres. Bo może za wysoko sięgam ? A może sięgam dobrze tylko boje się uwierzyć że to może się udać ? Może trudno mi teraz uwierzyć w to że naprawde mogę oczarować , podobać się pięknym dziewczyną ? To wszystko mnie przerasta ... Pozdrawiam

Gość na początek proponuję .......
chyba zle wkleiłam link,chodzi o ACNECOL TABLETKI NA PRYSZCZE 60 TABLETEK DO SSANIA

Gość anonim18
Hehehe. W sumie racja , nie napisałem , ale problem z trądzikiem mam już za sobą.

bedzie dobrze,zobaczysz :)

Gość anonim18
Kiedy ja naprawde puki co mam spokój z trądzikiem . Chyba że te tabletki mają jakies inne dzialanie ?

ale ja nie o trądziku ...tylko tak ogólnie :)

Gość anonim18
A to w takim razie dzięki :) Tylko żeby to było takie proste ...

Gość no cóz .........
nie łam się jesteś młody będzie lepiej! :D

Gość anonim18
Mam nadzieje , ale nie wiem skąd się to bierze ?! Czy to normalne i czy sam jestem sobie w stanie pomóc ?

Gość zaciekawiona1240
Mam podobny problem jak Ty. Też mi strasznie z tym ciężko i również proszę was o jakieś porady ... co robić

Gość odświeżaczka

TEKST Z CYKLU \"MĄDROŚCI KRÓLOWEJ GRAŻYNY\": A ja cI gwarantuje, że ładne dziewczyny Cię nie odrzucą bo zazwyczaj są bardzo samotne, ponieważ większość mężczyzn/chłopców myśli, że jak kobieta jest ładna to od razu \"wyżej sra niż dupe ma\". Podejdz do dziewczyny i zagadaj- DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY!!! zobaczysz, że jak przełamiesz pierwsze lody to dalej pójdzie jak z płatka. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Gość anonim18
Gdybym obracał się w towarzystwie dziewczyn, myśle że było by znacznie lepiej. Niestety tak jak wspomniałem chodze do technikum gdzie dziewczyn jest tyle co kot napłakał ...

Gość anonim18
Dodam jeszcze że w gronie chłopaków oraz dziewczyn jestem wyluzowany , zabawny , towarzyski , spontaniczny itd. Tylko trudnośc mi sprawia samemu nawiązać kontakt z jakąś dziewczyną. Generalnie chyba za dużo myśle , a za mało robie . Ale czy są jakieś sposoby/metody pracy nad sobą które mogą mi pomóc ?

Gość anonim18
Naprawde nikt nie jest w stanie mi nic wiecej doradzić ?

Gość noWlasnie..
za duzo myslisz :) wrzuc od razu numer tel. i po klopocie 🖐️

Gość anonim18
Gdzie mam wrzuic nr tel ?

Gość książkowa odpowiedź
wiem że to brzmi jak banał i pewnie mało Ci to da , ale spróbuj nie myśleć tyle o tym , Twój problem siedzi tylko i wyłącznie w Twojej głowie

Gość anonim18
Widze że nikt więcej nie jest mi w stanie czegoś doradzić. Mimo to dzięki tym którzy cokolwiek napisali. Pozdrawiam