Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harmienka

Czy test mogł sie pomylić??

Polecane posty

Gość harmienka

dziś mija 18 dzień spóźniającego sie okresu, 3 dni temu robiłam test ale wyszedł negatywny. nie mam problemów ze spóźniającym sie okresem a teraz juz mija 18 dzien, Czy test mógł sie mylić? czy raczej okres spoznia sie z innego powodu?? proszę o rade.

Gość harmienka
??

Gość Mógł
Zrób drugi, innej firmy

Gość harmienka
ktos tak jeszcze mial?

a o jakiej porze robilas ten test? bo ja na poczatku 2 zrobilam wieczor i wyszly negatywne a bylo juz po spodxiewanej miesiacce. ale pozniej zobilam rano i wyszlo dobrze tylko ta druga linka byla jasna bardzo, ale jestem w ciazy :)

Gość harmienka
robiłam koło 18:( wiec nie wiem, ale z drugiej strony kochalam sie z chlopakiem kilka razy bez zabezpieczenia..ale on we mnie nie skonczył. ale podejrzewam ciaze... co myslicie?

Gość harmienka
jak bedzie to nie bede plakac:), ale nie wiem czy to mozliwe zebym była skoro on sie nie sposcił.. chociaz? juz sama nie wiem ale mialam zawsze okres jak w zegarku teraz juz 18 dzien go nie mam, i nic nie zapowiada zeby był, popolewa mnie czasem brzuch.. no i bola sutki nigy tak nie bolaly.. a;e nie wiem??

musisz zrobic ten test rano i wtedy sie okaze, to nic ze nie bylo wytrysku w srodku, przeciez sie wczesniej wydziela ciecz ktora tez zwiera plamniki. mysle ze jestes w ciazy. buska

Gość sdf
dokładnie ! seks bez wytrysku w środku to żadna metoda anty !!! Mogł wydosatć się plemnik z płynu ejakulacyjnego i doszło do zapłodnienia .... zrób z samego rana, z pierwszego moczu test i wynik po tych 18 dniach od braku miesiączki naprawdę będize wiarygodny. Jak nie ciąża to zaburzenia hormonalne więc i tak będize cię czekać wizyta u gina jak nie dostaniesz okresu. I używajcie prezerwatyw jak nie chcesz tabletek !!!!

Gość harmienka
Co do tabletek to nie mogę,ponieważ jestem chora. Ja osobiscie nie słyszałam o przypadku zeby kobieta zaszła w ciąze od tego ''plynu'' .chociaż wiem ze jest taka mozliwosc, ale skoro robiłam test 3 dni temu wsumie popołudniu, to tez po tylu dniach powinien być wiarygodny no ale wyszła jedna kreska.juz sama nie wiem co o tym myslec? jednak 18 dni bez okresu do duzo, no i jak mowi nic nie zapowiada zeby nadszedł.

Gość a ja wlasnie
zaszlam ze stosunku bez wytrysku w srodku i to jeszcze w niby dni nieplodne bo jakies kilka dni po okresie wiec widac ze mozna moja droga zajsc chodz szanse niby male ale zawsze sa i trzeba sie z tym liczyc .jesli jestes mloda nie bralas nigdy tabletek to jestes bardzo plodna i mozesz zajsc bardzo szybko tak jak ja .moje malenstwo wlasnie za niedlugo bedzie miec 3 miesiace

Gość harmienka
na prawde??? mam nadzieje ze nie oszukujesz? tak ja jestem młoda nie zazywalam zadnych tabletek. chociaz czytalam duzo o preejakulacie i podobno sa nikle szanse na ciaze bo plemniki bardzo zadko tam sa a do tego czesc z nich jest martwa albo uposledzona i maja problem z poruszaniem sie.

Gość a ja wlasnie
nie oszukuje nie naleze do osob ktore pisza bzdury.ja mam 24 lata moj maz 26 zawsze kochalismy sie w gumkach kilka razy bez no i dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze wiec wiem ze stosunek byl nie do konca i niby w nieplodne tak wiec mozna zajsc .i plemnik ktory dolecial nie byl uszkodzony hehe moj maly dostal 10 punktow po urodzeniu jest sliczny zdrowy i pieknie sie usmiecha:) ja tez nie planowalam dziecka ale jestem szczesliwa ze jest chodz duzo sie zmnienilo i juz nie bedzie jak kiedys

Gość a ja wlasnie
ja nawet nie ymslalam ze jestem w ciazy szczerze powiedziawszy bolal mnie brzuch bardzo na dole i myslalam juz ze cos nie tak ze mna a ze mialam w domu testy ciazowe i mi sie nudzilo to zrobilam .czesto na poczatku ciazy boli brzuch tak jak na okres ale okresu brak

Gość harmienka
no a co na to Twoj ginekolog? a czy w twoim cyklu w ktorym doszło do zaplodnienia doszło tez do wytrysku?? czy przez caly cykl nie bylo takiej sytuacji??

Gość harmienka
no u mnie mija 18 dzien bez, brzuch na dole mnie pobolowa no i sutki, okresu jak nie bylo tak nie ma. ale 3 dni temu test robiłam i wyszedł negatywny wiec po tylu dniach chyba by sie nie mylił?

Gość harmienka
Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre – przed + ejakulat) – wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 r. na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem światowej sławy profesora ginekologii, seksuologii i położnictwa David Resnick'a potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe najbardziej interesuje mnie to: ''Badania przeprowadzone w 2007 r. na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem światowej sławy profesora ginekologii, seksuologii i położnictwa David Resnick'a potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe '' hmm?

Gość a ja wlasnie
no ciekawe ale ja wiem kiedy zaszlam dokladnie bo akurat wtedy wyjezdzalam do Polski bo mieszkam za granica wiec wiem ze to bylo wtedy i ze bylo nie do konca nie ma innej mozliwosci bo tylko wtedy kochalam sie z mezem i jak wyliczalam tak samo date poczecia to wyszlo mi kilka dni mozliwych i w tym wlasnie ten w ktorym byl stosunek przerywany .boisz sie ciazy ? mi tez nie odrazu wyszedl pozytywny test robilam kilka najpierw negatywne potem z jedna kreska mocniejsza druga slabiutka potem dwie mocne i ginekolog potwierdzila ciaze .duzo dziewczyn stad wlasnie zaszlo przy stosunku przerywanym i wszedzie pisze ze nie jest on metoda antykoncepcji bo jakas tak ilosc plemnikow jest w tej wydzielinie przed erekcja i ona wystarczy do zaplodnienia

Gość a ja wlasnie
hehe jak nie ejst mozliwe jak mam dziecko i spi sobie w lozeczku sa rozne teorie na ten temat jedni mowia ze mozna zajsc inni nie ja zaszlam wiec powiem ci ze zajsc mozna zrob test jutro i sie okaze

Gość harmienka
ja juz sama sie polapac nie moge w tym wszystkim, czy sie boje? nie nie boje sie ale byla by dla mnie duzym zaskoczeniem no i czyms nowym. Po prostu ciezko uwierzyć ze faktycznie ten płyn zapladnia, no ale skoro mowisz ze zaszłas:)) to gratuluje Ci bardzo, test kupie w poniedzialek bo nie mam w domu a tak to rano nie miala bym jak poleciec do apteki. no ale jak byk nie mam juz okresu 18 dni no jutro zaczne 19 dzien. chyba ze nagle sie pojawi choc nic tego nie zapowiada.jestem zdezorientowana

Gość harmienka
no i ciąża pokrzyzowala by mi szkołę.Wie może ktoś czy moga mnie usunąć ze szkoły z powodu ciąży gdyby zobaczyli,że jestem bo i tak im nie powiem Mam 16 lat

Gość harmienka
'' harmienka no i ciąża pokrzyzowala by mi szkołę.Wie może ktoś czy moga mnie usunąć ze szkoły z powodu ciąży gdyby zobaczyli,że jestem bo i tak im nie powiem Mam 16 lat'' To nie jest moja wypowiedź! Żałosne ze poddszywasz się po kogoś, i to Ty chyba masz 16 lat i nie masz co z czasem robić, jak masz ochote na zabawe i intrygi to podzwoń sobie po koleżankach w swoim wieku i na Twoim poziomie! A tak na marginesie moja droga to ja mam 25 lat, studiuje i pracuje, ale skoro ci sie dziecko nudzi to sobie wymyslaj

Gość aneta 123
Zrób test rano bo wtedy jest największe stężenie hormonów. Jeśli wyjdzie ujemny to zapewne spóźnia ci się okres z innego powodu. Jeśli chcesz być 100% pewna odwiedź ginekologa. A co do szkoły to obecnie jest duża tolerancja i nikt ciężarnych uczennic nie wywala ze szkoły. Jeśli okaże się że nie jesteś w ciąży , czego ci szczerze życzę to postaraj się następnym razem zabezpieczyć choćby prezerwatywą bo nawet niepełny seks może doprowadzić do ciąży. Również przerywany seks ( spuszczenie się na zewnątrz ) nie zabezpiecza przed ciążą. Mam córkę 14-letnią i wierz mi zmartwiła bym się gdyby zaczęła uprawiać seks w tak młodym wieku jak ty, ale to twoja sprawo. Też kiedyś miałam naście lat i wiem jak to jest. Odezwij się jak zrobisz ten test.

aneta 123 Zaczerniłam się zeby juz było jasnością ze ktoś sie pode mnie podszył, mam 25 lat, studiuje i pracuje:) a o seksie w wieku 16 lat nie myslałam:)

Gość aneta 123
przepraszam, ale myślałam że to Twoja wypowiedź chodzi mi o wiek i pytanie o szkołę, ale Skoro masz 25 lat to tylko mogę życzyć ci powodzenia. jeśli to ciąż to pewnie nie będzie tak źle.

Nic się nie stało:) Powiem szczerze , ze ciąza w mooim wypadku,co prawda nie planowana ale bedzie w pełni akceptowana:) Wraz z partnerem obydwoje dobrze zarabiamy, jesteśmy w pełni samodzielni mieszkaniowo także wsumie wieksztych przeszkód nie bedzie gdy by jednak okazlao sie jestem, aczkolwiem najgorsze jest to czekanie i zastanawianie sie

Gość moim zdaniem....
ja wspolzyje ponad 2 lata i stosujemy caly czas stosunek przerywany, nigdy zadnych innych zabezpieczen wiec uwazam ze nie jest tak latwo zajsc :) ale powodzenia :)

najlepiej jak zrobisz test z krwi, ale mimo to wątpię w ciąże bo po 18 dniach nawet wieczorem test powinien wyjść, chyba że jakiś felerny był