Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niczkusia0a0a0a0a

Na ślub i wesele dwie różne kreacje?

Polecane posty

Gość Niczkusia0a0a0a0a

W przyszłą sobotę wybieram się na wesele. I mam problem. To wesele jest jest w górach, u rodziny mojego chlopaka. On mi mówi, ze tam jest zwyczaj, ze na wesele zakłada się dwie kreacje, jak napisalam w temacie: jedną do kościoła, a w czasie wesela, tuż po obiedzie, kobiety jada do hotelu przebrac sie w suknie wieczorowe. Ja osobiście nigdy o czymś takim nie słyszałam. Byłam na weselach w okolicach Lublina i Warszawy, lecz tam miało się cały czas jedną, tą samą sukienkę, nikt nie jeździł się przebierac. Dziewczyny powiedzcie mi, czy słyszałyście o przebieraniu sie w trakcie wesela, czy mojemu chłopaczkowi się coś pomieszało. Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość to jest coraz rzadziej
spotykane a mieszkam w górach:P a już na pewno nie ma takiego zwyczaju! kto chce może sie przebrać ale zdecydowana większosć ma jeden strój (najwyżej wygodniejsze buty na zmianę :P

Gość Niczkusia0a0a0a0a
no jednak chyba ten zwyczaj jest.. i mam teraz dylemat bo nie wiem co mam założyć na ślub w kościele, jak beda ubrani inni....

Gość kokolinkaa_mia
to chyba jakies wazniejsze osoby w rodzinie tak robią ty jestes tylko os towarzyszącą wiec nie musisz my nie mieszkamy w góracha poprzeciwnej stronie a moja mama do kosciola bedzie w super spodnicy i zakiecie w kol. starego złota a na sali po obiedzie przebiera sie w odjazdową kieckę w kolorze takim ciemnym czerwonym-jasnym bordo no taki fajny kolorek :)

Gość Niczkusia0a0a0a0a
dzięki za odpowiedzi, pewnie to jeszcze obgadam z mamą mojego chlopaka jak juz tam polecimy ;)