Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka83

jestem ateistka a rodzice tego nie akceptuja

Polecane posty

Gość juleczka83

jak mialam przyjac pierwsza komunie powiedzialam rodzicom ze nie chce bo nie wierze w boga... no ale co to dalo... stwierdzili ze jestem jeszcze dzieckiem i gadam glupoty... no i do komunii mnie zmusili. Za 2 miesiace skoncze 18 lat a za miesiac mam bierzmowanie. no i oczywiscie rodzicom nie da sie wytlumaczyc ze nie chce... czy moga mnie znowu zmusic?? jak mam z nimi rozmawiac?? w domu mam 3 wojne swiatowa...

Gość szkalnka wody dla urody
nie ma czegoś takiego jak ateizm, chyba ze to nowomodna nazwa pogaństwa, kazdy w coś wierzy,czy tego chce czy nie głupio robisz, nie pomogę ci :P

Gość juleczka83
nie wierze ze oprocz umyslu czlowieka cos moze nami kierowac. ze jest cos "wyzszego niz czlowiek. dlaczego glupio robie..

Gość ten lub ta nade mną
gada glupoty i ma wszy. nowomodna nazwa poganstwa to neopoganizm i wcale nie jest alternatywna nazwa ateizmu, kreaturo bez szkoly :o

Gość ten lub ta nade mną
julka, wspolczuje ci, bo wiem co czujesz - przechodzilam przez to samo... :O

Gość juleczka83
ja????

Gość nie słuchaj innychhh
katolicy uwielbiają wytykać innym ludziom wady i jak źle postępują. nie musisz słuchać rodziców. po co masz robić coś wbrew sobie.

Gość juleczka83
przeciez do cholery jestem czlowiekiem i mam prawo do decydowania o tym czy w cos wierze

Gość ten lub ta nade mną
latwo jest mowic 'rob co chcesz i zyj w zgodzie ze soba', kiedy jest sie doroslym i nie mieszka sie z rodzicami... trudno nie sluchac rodzicow, kiedy cie utrzymuja...

Gość juleczka83
ale ja ju nie wiem jak mam ich przekonac;/ oni mnie do tego poprostu zmuszaja;/

Gość ten lub ta nade mną
niestety twoi rodzice maja prawo do wychowywania cie w swojej religii...

Gość szkalnka wody dla urody
no to prosze bardzo, rozbierz zegarek na części, wlóż do woreczka i potrząsaj tak długo aż siłą twojego umysłu sie złoży :P

Gość ten lub ta nade mną
mnie tez rodzice zmuszali przez wiele lat, odpuscili sobie dopiero z pol roku przed moimi 18 urodzinami, kiedy zrozumieli, ze nie uda im sie mnie przekonac do swojego wyznania... miej nadzieje, ze twoi rodzice tez niedlugo dojda do wniosku, ze zmuszaniem nic nie osiagna... ;)

Zrób to bierzmowanie, przecież chooy cie to obchodzi. Nawet rodzicom należy kłamać, bo oni także okłamują ciebie. Po urodzinach oblejesz wiarę ciepłym moczem oficjalnie :P

Gość ksennaaa
Ja tez nie jestem bierzmowana i jakos z tym zyje :D

Gość juleczka83
"no to prosze bardzo, rozbierz zegarek na części, wlóż do woreczka i potrząsaj tak długo aż siłą twojego umysłu sie złoży" no to se kurwa wez ten zegarek i idz z nim do kosciola ukleknij przed oltarzem i zacznij sie modlic zeby "bog" go zlozyl... wyjmij i sprawdz czy jest zlozony. zjeb totalny.

Gość juleczka83
nienawidze nawet chodzic do kosciola;/ jak patzr na tych kretynow to az mnie odzuca...

Gość ksennaaa
Tez tak mam, dlatego tam nie chodze. Szkoda czasu i nerwow!

Gość ten lub ta nade mną
ja nie czaje o co chodzi z tym zegarkiem, moze mi ktos wytlumaczy? nie ma rady, chyba musisz isc do tego bierzmowania... na pocieszenie ci powiem, ze sa koscioly, ktore daja to od reki, nie trzeba chodzic na jakies tam spotkania i inne... usmiechnij sie, za 2 miesiace juz skonczysz z tym na zawsze :)