Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zoa

kiedy jest samotność

Polecane posty

nie chodzi mi o brak partnera, ale taką samotność w sobie. czujecie czasem coś takiego?

Gość andaluzjaa
chyba wtedy jak ktos nie potrafi zajac sie soba albo na sile uszczesliwia innych :) tak naprawde samotnosc zaczyna sie tam, gdzie jest NUDA, a nuda bierze sie z braku jakichkolwiek zainteresowan, z braku zaopiekowania sie soba i swoimi potrzebami, swoimi pasjami. bez tego czlowiek czuje sie samotny bo gdziekolwiek nie pojdzie bedzie ta samotnosc dzwigal na plecach.

andaluzja trudno mi się z Tobą zgodzić... pasje i zainteresowania mogą być po to aby zastąpić przebywanie z ludźmi. żeby tą samotność zgłuszyć. czy jeśli ktoś zatraca się w pracy,która jest pasją, wolne chwile spędza z nosem w książkach, to ta osoba jest nudna?

marzenna :) andaluzjaa - nie zgadzam się z Tobą... można się nudzić i nie czuć się samotnym, a można być niesamowicie zajętym, a czegoś brakuje... Ja nie należę do osób nudzących się ani ze sobą, ani w towarzystwie. I nie zajmuję się również uszczęśliwianiem ludzi na siłę :) Ale chyba wiem, o jakie uczucie "w sobie" chodziło autorce :)

Gość anuśka całuśna
marzenna❤️... w sobie to niektózy czują ból pleców ze zmęczenia, i chęć walnięcia się do łóżka....:o;) ja np. w sobie tak czuję...:o😭

Gość anuśka całuśna
marzenna🌻Ty też śpij słodko;)👄 muszę jeszcze sobie kondonki z oczu wydłubać i idę spać:)🖐️

Gość skoro pytasz
to kieddy wreszcie marzenko zajmiesz sie przyjmowaniem lekow? stad ta "samotnosc w sobie" :O

Gość anuśka całuśna
tylko nie pij za dużo, bo się magnez wypłucze od alkoholu :o no spadam...:o😴śnić o masarzu...🌻całusy

Gość anuśka całuśna
Ty tam na górze !😠spierdzielaj tu stąd i nie każ jej wpadać w lekomanię 🖐️lecę już

Gość andaluzjaa
Pasje nie sa po to by "zagluszyc samotnosc" . Jesli nie czujesz sie dobrze sama ze soba, to jak bedziesz umierac ? Przeciez umiera sie tez w samotnosci, nikt za ciebie tego nie zrobi. Czytanie ksiazek, moze tez byc pasja. Nie sadze,zeby czytajac je ktos sie nudzil, a "zaiteresowania nie zastepuja "przebywania z ludzmi" bowiem czesto mozna sie tymi zainteresowaniami dzielic z innymi ludzmi. Dalej wiec obstaje przy tym co napisalam wczesniej. kalambka - nie zgadzam sie z toba - nie mozna sie NUDZIC i nie czuc sie samotnym. jesli masz pasje nie nudzisz sie i nie odczuwasz samotnosci bo za bardzo jestes zajeta tym, co cie ciekawi. Jesli jestes "niesamowicie zajeta", a "czegos ci brakuje", oznacza to tylo, ze sama nie wiesz czego chcesz. Przypomnijmy: autorce nie chodzi "o brak partnera" :) Nawiasem mowiac w ogole, trudno dociec, o co tak naprawde chodzi autorce. :)

Gość skoro pytasz
kiedy ona naprawde bierze psychotropy

andaluzjaa - ja przez 15 lat byłam mężatką, więc nie mówię o braku partnera... mam troje dzieci i własną firmę, więc nie mogę narzekać na brak zajęć... mam poza tym mnóstwo zainteresowań i znajomych, wiecznie mnie wszędzie pełno, a jak już nie mogę wyjść z domu z jakichś powodów, to istnieje internet - poczytam coś ciekawego, pogadam z kimś... A jednak tak było - siedziałam z moim byłym mężem przy stole i czułam samotność. Nudziło mi się chwilami - naprawdę krótkimi ;) - ale samotna się nie czułam, wprost przeciwnie, pasowała mi taka chwila nudy i "bezmyślenia" :) Ale to nie znaczy, że wszyscy tak samo muszą to odczuwać...

Gość andaluzjaa
Nie kochalas meza i przy nim czulas sie samotna, to zrozumiale. Jednak autorce chodzi o "samotnosc w sobie. Co to u diabla jest ?

Gość anuśkacałuśna
o tak, tylko ze lei nie pomagaja chyba za bardzo :o marzenna tulę❤️

Gość ZAMYKAMY
Jak dwie niedziele zejdą sie do kupy :p

"samotność w sobie" = niespełnienie, rozczarowanie rzeczywistością, która wyryfikuje poglady i wewnetrzną ewnośc że powinno być inaczej, taki kryzys chciałbym a by bylo inaczej a jest jak jest i trzeba się pod to podstosować... samotnośc w sobie , nikt tego nie zrozumie poza samym sobą