Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananananan

Jak zrobić jajecznice

Polecane posty

Gość nanananananan

TYLKO SIĘ NIE ŚMIEJCIE!! Dopiero zaczynam gotować. Jak zrobić jajecznice??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nanananananan
na wszystkim :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -mozecie mi powiedziec
a na jakim tłuszczu sa najsmaczniejsze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na gotowanie z tym!! na masle sie smazy jajecznice. wbijasz jajka do miseczki, roztrzepujesz, dodajesz soli (1 mala szczypta na 1 jajko), rozgrzewasz maslo na patelni i wlewasz jajka. smazysz na malym ogniu ciagle mieszajac dopoki jajka sie nie zetna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nanananananan
ejsido dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozgrzej tłuszcz na patelni
wczesniej rozbełtaj jajka w ajkims naczyniu naczyniu, dosól, dopieprz , mozesz wrzucic pokrojony drobno szczypiorek . Wrzuc to na rozgrzany tłuszcz i smaz tak długo, az sie zetnie bialko. ( okolo 3 minut )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na maśle
masło na patelenie cebulke drobno pokroj wrzuc na patelnie poczekaj az sie ladnie zeszkli wrzuc jajka dopraw sola i pieprzem mieszkaj gotowe smacznego;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na czym chcesz. Ja to robię na maśle bądź margarynie :P..Później jak się to masło rozpuści możesz wsypać pociętą cebulę,szynkę,pomidora,kiełbasę czy coś innego,i możesz w trakcie smażenia dodatków dodawać masło,następnie wbijasz jajka,solisz je, no i mieszasz...aż będzie się robić coraz bardziej gęste i gotowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kiedy chcesz. mozesz posypac gotowa jajecznice, mozesz wrzucic jak juz bedziesz miala jajka na patelni, mozesz wrzucic do rozbeltanych jajek, pelna dowolnosc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szczypiorek najlepiej
posypac jak juz jajecznica na talerzu jest- swiezy smak,piekny widok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a kiedy dodaje sie szczypior
a mozna dodac szczypior i cebule czy tylko albo jedno albo drugie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a z ilu jajek
robicie sobie jajecznice? ile jajek jadacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajecznicowa panna
ja najbardziej lubie taki misz-masz :) -pokrojona drobna kosteczke wrzucam na rozgrzany tluszcz -jak juz jest zasmazona dodaje jajka + pokrojonego w kawalki pomidorka, kosteczki zoltego sera, troche mleka, sól , pieprz -mieszam az wszystko sie ladnie zetnie i gotowe :) smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajecznicowa panna
oczywiscie mialo byc : -pokrojona cebule w drobną kosteczke wrzucam na rozgrzany tluszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o, ja tez taka lubie :) ale mleko mieszkam z jajkami w miseczce, a reszte skladnikow podsmazam zanim wleje jajka. a co do pytania kogos wyzej - zwykle robie jajecznice z 3 jajek, jesli jest bez dodatkow albo z sama cebulka, albo z dwoch, jesli czegos dodaje (czegos konkretnego, czyli pomidory, szynka, kielbaska).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajecznicowy kawaler
jajecznicowa panna ----troche mleka??!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego zaraz
Mleko ok. Albo smietana, niektórzy smażą jajka na śmietanie ale ja nie lubie. za to łade plastry sera żółtego i rozpuszczam na patelni i dopiero jajka. Jajecznicę tak jak pizzę mozna chyba zrobić ze wszystkim. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krzysztoff
ja mam tylko 2 jajka , ale nie planuje robić z nich jajecznicy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miło
Ja smażę na teflonowej:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego zaraz
Zebyś miała 100% pewności to musisz kupić specjalny nakłuwacz do jajek w sklepie z garami itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
musisz gotowac jajka w mocno osolonej wodzie. mysle, ze na pol litra wody, okolo garsci soli. wtedy nawet, jesli jajka pekna, to nie wyplynie z nich bialko i nie zrobia sie nieestetyczne farfocle. jajko zachowuje w pelni swoj ksztalt. przetestowane z dobrym skutkiem. zawsze tak gotuje jajka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
żeby jajko nie pękło nakłuwasz szerszy koniec jajak igłą ja jeszcze wkładam do ciepłej wody i dopiero do gotującej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BeBeBo
aha dzięki, wypróbuję przy kolacji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja osobiście uwielbiam z kurkami ;> Grzyby ogólnie pasują do jajecznicy więc jakie kto lubi ;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Thomson108
Jajeczniczke można zrobić też tak: bierzemy chleb i kroimy w duze kostki, nastepnie na patelnie dajemy olej lub maslo, potem gdy np: maslo sie rozpusci dajemy chlebek zeby sie przypiekl [jak grzanki], do tego kroimy cebulke na malutkie kawaleczki i wrzucamy na patelnie aby sie usmazyla,do jakies miseczki wbijamy jajka,rozbeltujemy je, mozemy dodac troszke mleka do jajek aby byly lepsze,gdy cebulka i grzanki sa gotowe wlewamy jajka. Mozemy doprawic wedle uznania. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiciamała
łojesu ja u babci grypoodpornej podpatrzylam pomidory! no bajka! :) nigdy wczesniej nie jadalam tak:) a inaczej to lubie z cebulka albo szczypiorkiem:) czyli chyba klasyk:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja smażę jajecznicę na oleju, są pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na oleju nie próbowałam jeszcze, musze sprawdzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepsza jajecznica na masle na oleju to jajko sadzone no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robię tak, że rozgrzewam patelnię na średnim ogniu, wrzucam kawałek masła i kapkę oleju, potem wbijam jajka bezpośrednio na patelnię, zmniejszam gaz do minimum i dokładnie mieszam łopatką tak jakby zgarniając masę z obrzeży ku środkowi (nie bełtam wszystkiego na mix), potem lekko solę i pieprzę i tak ciągle mieszam na małym gazie aż będzie prawie gotowa; jak jeszcze jest miejscami wilgotna to wyłączam gaz i na takiej rozgrzanej patelni jeszcze chwilę mieszam aż dojdzie; wykładam na talerze i posypuje drobno pokrojonym, cienkim szczypiorkiem; uwielbiam taką, kremowa i nie jest sucha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×