Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katataiia

nadkwaśność zgaga krwawienie z drog pokarmowych

Polecane posty

Gość katataiia

sluchajcie moj chlopak kiedys mial ciagle zgage i doszlo do tego ze plul krwia bral zawsze ranigast, poszedl do lekarza i ten stwierdzil ze moze choroba wrzodowa i mial zrobic gastroskopie jesli wykryta zostanie Helicobacter pylori, wynik wyszedl negatywny wiec lekarz sprawe olal, zapisal cos oslaniajacego na zolodek, minal okolo rok, moj chlopak raz na jakis czas dalej mial zgege i sie meczyl no i ostatnio znow ta krew i nadkwasnosc, bierze ranigast ale ten mu juz na dlugo nie pomaga, oczywiscie chociazby sila wypchne go do lekarza i przypilnuje aby zrobil mu gastroskopie ale do tego czasu nie chce zeby sie tak meczyl, myslalam o tym zeby zamienic mu ten ranigast na len mielony zalewany woda na noc i w razie zgagi malgacid, co myslicie? jest ktos tu kto sie na tym zna? bardzo mi zalezy na odpowiedzi

Gość nie niepokoi was ta krew
? nie ma na co czekać, zmieńcie lekarza i najwyższy czas żeby twój chłopak zaczął sie leczyć.

Gość katataiia
no pewnie ze niepokoi, tyle ze go tak trudno do lekarza wyciagnac a zawsze na jakichs pajacow trafiamy, wtedy myslalam ze zrobi mu ta gastroskopie i sie okaze ze ma wrzody, nieszczelny zwieracz przelyku czy jakies nadzerki na przelyku a ten jak sie okazalo ze nie ma bakterii to stwierdzil ze wszystko jest ok...:/ jutro ma jechac znow...

Gość katataiia
wizyta przelozona na jutro... a ja nadal mam pytanie bo zdaje sobie sprawe ze problem zolodkowy po leczeniu moze wrocic co jest lepsze? 1) Ranigast jako inhibitor pompy protonowej (nie mozna dodac nic oslaniajacego poniewaz ranigast zle sie bedzie wchlanial prawda???) 2) cos z antacida (z tego co sie orientuje z tej drupy lekow najlepsze jest hydrotalcit i magaldrate wiec np Malgacid) + oslonka (siemie lniane) ???

Gość katataiia
bede nadal podnosila bo wiem ze zagladaja tu ludzie znajacy sie na rzeczy

Gość katataiia

Gość Coś nie tak
Nigdy nie slyszalam , że nadkwaśność daje objawy plucia krwią. koniecznie do lekarza i to szybko. Nawet osoby mające pękajace wrzody nie pluja krwią!