Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulaaaaatka

popsuło mi sie dziecko...mały diabełek dwulatek -

Polecane posty

Gość mama dwulaaaaatka

mam dwuletniego Kubusia Dotąd spokojne ułozone dziecko zaczęło sie zachowywać jak mały diabełej nigdy nie brał małych czesci do buzi-teraz bierze,wyrywa sie nagle i ucika byle gdzie,niesłucha,nie uznaje słowa NIE WOLNo.Poprostu niemozliwe...mieszkamy w domu z ogrodem,ma gdzie biegać wyszalec sie,jest z babcią gdy my w pracy jestesmy,po pracy spedzmy z nim kazda chwile...co jest?to normalne dla dwulatka?

Gość tzw bunt dwulatka

kurczę ,niestety barzdzo normalne.Ja tez jestem w trakcie takiego buntu.Polecam książkę Tracy Hogg \"Jezyk 2latka\" .Ale jesli babcia jest pobłazliwa dla wnusia to chyba bedzie ciężko z tego buntu szybko wyjsc.Ja jestem w domu z córką (jestem w 8mc i mam zwolnienie) i powiem Ci,że tylko konsekwencja i cierpliowść przynosi efekty.Wiem na czym córce zalezy-i jesli nie stosuje sie do moich prosb lub zalecen groże,ze nie pojdzie na zjezdzalnie,nie obejrzy Misia Uszatka a jesli mi ucieka na spacerku-od razu idzie do domu.Powoli widac efekty tej metody,ale jest mi baardzo ciężko bo w sumie powinnam sie oszzedzac a nie szarpac z dzieckiem,,

Gość mmmmmmaaammma
podnosze bo sama ciekawa jestem