Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzina mnie zabije

Kuzyn gej a mój slub

Polecane posty

Gość rodzina mnie zabije

mój kuzyn jest gejem (rodzina wie o tym od 2 miesiecy) ma partnera. Ja nie mam nic przeciwko gejom i bardzo lubię mojego kuzyna. Wkrótce mamy zanosić nasze zaproszenia ślubne i nie wiem co zrobić :-( Pól rodziny odwróciło sie od kuzyna i traktuje go jak trędowatego, a ja bym chciała, żeby był na moim slubie, zreszta tak jak i inni kuzynowie i kuzynki... nie wiem co robić :-( część rodziny powiedziała lub dała do zrozumienia, że jak go zaprosze z osobą towarzyszącą to oni nie przyjdą :-O

Gość jkdkj
no to niech nie przychodzą , zaproś kuzyna , albo porozmawiaj z nim , czy mógłby przyjsc sam. pewnie zrozumie , ze nie wszyscy są na tyle tolerancyjni , mimo tego , ze rodzina powinna to zaakceptować.

Gość skoro tak mówią to znaczy
ze sa prostakami. ja bym zaprosiła i bym się nie przejmowała co reszta mówi

Gość zapros go bez osoby towarzysza
cej... zreszta pewnie i tak przyjdzi tylko na slub, a z wesela zrezygnuje... żal mi takich ludzi :( od ktorych rodzina się odwraca... jak u Ciebie.

Gość nana89.
To ja bym im już dogadała na Twoim miejscu :o stanęłabym w obronie kuzyna a co :o Mam kolege geja i jest dobrym człowiekiem :o

jak go lubisz to zaproś.a jak tamci nie chcą przychodzić z jego powodu to niech nie przychodzą.Żadna strata dla świata.Może zrozumieją, że takim zachowaniem nic nie wskórają.

Gość moria_21
że tak powiem jesteś w czarnej dupie, co byś nie zrobiła i tak będzie źle...ale mi się wydaje że jak lubisz tego kuzyna to powinnaś go zaprosić razem z partnerem a reszcie rodziny powiedzieć że jak nie przyjdą to zrobią przykrość Tobie a nie temu kuzynowi

Gość zima dobra rada
ale masz beznadziejna rodzine:o zapros kuzyna nawet z os, towarzyszaca. bedzie mial wybor. ale mysle, ze sie polapie i przyjdzie i tak sam. jak go nie zaprosisz, to postapisz tak samo podle, jak czesc Twojej rodziny.

Gość jednak wesele to nie tylko
impreza dla samych mlodych. Trzeba brac pod uwage zdanie innych. Zapros go na slub bez osoby towarzyszacej. Jak zechce to przyjdzie :)

Gość rodzina mnie zabije
zaproszę go na pewno! i tego nikt mi nie zabroni! tylko problem tkwi w tym czy zaprosić z osobą towarzyszącą... naprawdę nie wiem :-( Jesli on by przyszedł z partnerem to rodzina na bank by demonstracyjnie wyszła, albo w inny sposób rozwaliła moje wesele :-O a jak wcześniej będą wiedzieli, że on przyjdzie to w ogóle nie przyjdą i z mojej strony będą tylko rodzice.

I co i ma siedzieć sam bo jakiejś tam ciotce się to nie podoba? No sory ale ja bym powiedziała żeby ona nie przychodziła. Jemu nikt nie przeszkadza to oni mają problem i skoro dla nich to powód żeby nie iść na wesele autorki to po co taka rodzina? Myślałam że na wesele idzie się dla pary młodej

Gość zaproś go z osobą towarzyszącą
skoro go lubisz to powinnaś okazać mu szacunek jak dla pozostałej części rodziny. Zapraszasz innych kuzynów, kuzynki z osobami towarzyszącymi to powinnaś i jego tak zaprosić. To jest Twój gość, a to ze innym nie będzie odpowiadała jego obecność to nie problem bo w końcu z nim bawić się nie muszą a w trakcie wesela chyba nie wyjdą. A póki co to nikomu nic nie mów że go zaprosiłaś.

Paranoja, co to za rodzinka ? :P (bez obrazy) wiesz wydaje mi się, że powinnaś zaprosić kogo Ci się tylko podoba bo to Twój ślub. A niech wychodzą. Najwidoczniej orientacja kuzyna jest dla nich ważniejsza od twojego ślubu :]

Ja bym wolała żeby oni wyszli, pomyśl że np za kilka lat coś się posypie i będziesz chciała się rozwieść i co rodzina się od Ciebie odwróci bo rozwód to nie wypada ( sory że taki przykład) albo będziesz miała syna geja i on będzie się hajtał kto przyjdzie do niego? Nikt?

Gość zaproś go z osobą towarzyszącą
jeśli wyjdą w trakcie wesela to wybacz ale chyba mała strata to bedzie. Po co ci goście którzy nie potrafią uszanować tego jednego z najważniejszych dni w Twoim życiu?

Gość rodzina mnie zabije
Nie rozumiem tego, dlaczego inni ludzie tak bardzo ingerują w życie innych :-( Dlaczego S. musi się teraz ukrywać jak jakiś morderca i znosić fochy całej rodziny :-O podejrzewam, że wszyscy geje czują się tak samo napiętnowani i strasznie mi ich szkoda. Rodzina mojego M. nic nie wie o tym,że mój kuzyn to gej, tak samo jak nie mówimy czy ciocia jest hetero... nie wiemy też jaka byłaby sytuacja gdyby przyszedł z partnerem :-O Naprawdę nie wiem jak to rozwiązać. Bardzo mi zależy żeby kuzyn przyszedł bo spędziłam z nim całe cudowne dzieciństwo i chcę żeby był po prostu

powiedz ok ale Ci którzy mają jakieś \"ale\" niech przyjdą sami , zobaczysz że nikt się na to nie zdecyduje, ale powiedz im tak to może coś sobie uświadomią

Gość rodzina mnie zabije
ja pracuję nad moimi rodzicami, tłumacze im itp. na początku był to duży szok, rodzina nadal jest strasznie zbulwersowana, ale po moich rodzicach widzę, że zaczynają to akceptować, chioć nie jest łatwo... a rodzina to starsi ludzie, którzy gdzies tam o tym słyszeli, ale nie mają o tym zielonego pojęcia.

Gość rodzina mnie zabije
ale jak wyjdą to wesele runie :-( :-( bo będzie bardzo mało osób :-( a zresztą nie chcę żeby wychodzili, chcę żeby się dobrze bawili i dobrze wspominali moje wesele, a tak to ono przejdzie do historii jako gigantyczny bunt i ostentacyjna demonstracja :-O

Gość nie jestem tolerancyjna
i homoseksualizm jest dla mnie zboczeniem i tyle ale jeżeli chcesz go zaprosić to powinnaś to zrobić (poproś by przyszedł bez partnera zaznaczając, że to nie jest Twoje życzenie, tylko innych gości) mam 3 synów, jeden biologiczny, 2 w spadku razem z 2 mężem i czasami żartuję, gdy rozmawiamy o różnych sprawach z życia, że nie przestanę ich kochać, nawet gdyby okazali się gejami, ale ich partnerów do domu nie zaproszę nie wystarczy być tolerancyjnym, czasami trzeba umieć mówić prawdę znam taką osobę, która była bardzo tolerancyjna do czasu, gdy nie okazało się, że syn jest gejem, gdy to dotyczyło kogoś z jej rodziny jej tolerancyjność przepadła

Gość rodzina mnie zabije
może rzeczywiście zapraszając go dodam, że chciałabym żeby przyszedł, ale sam, bo takie jest zdanie rodziny :-O boję się, ze to nie przejdzie mi przez gardło :-( bo wcale nie chcę tego robić :-(

zapraszanie go bez osoby towarzyszącej sprawi mu przykrośc na 100% to tak, jakby Ciebie koleżanka na ślub zapraszała, ale bez faceta, bo on się jej nie podoba poszłabyś sama? nie sądzę ja bym go zaprosiła z osobą towarzyszącą i tyle komu sie nie podoba, to drzwi są otwarte mamy w końcu XXI wiek, do cholery a co tam stare ciotki będą po kątach gadać, to ich sprawa jak wyjdą, to też mała strata, co to za pożytek na weselu ze starych zacofanych ciotek?

Też bym zaprosiła z osobą towarzyszącą. To Twój ślub a nie rodziny. On tak samo ma prawo tam być jak inny kuzyn np ze swoją dziewczyną albo babcia z dziadkiem.

Gość tralalalalalalalalalalalala
a jabyscie sie czuli jakby wasza siostra cioteczna zaprosila waszych rodzicow a siostry ciotecznej[swojej rowiesniczki]-nie?mnie cos takiego spotakalo ale to pewnie dlatego ze wstydzila sei ze ma siostre cioteczna na wozku inwalidzkim!a ty autorko zapros tego chlopaka i jego przyjaciela!ta twoja rodzina to buraki swoja droga.aha a na slubie siostry ciotecznej nie bylam!